+38 (044) 334-54-85 +38 (067) 195-85-85 +38 (050) 145-85-45
магазин спецiй
(067) 195-85-85
 
(044) 334-54-85
(050) 145-85-45

Варення із смородини із желатином. Покроковий рецепт з фото

Отзывы о статье ( 1 )

Як приготувати варення зі смородини?

Варення та джеми — це «предки» всіх сучасних солодощів, адже саме з них починалася кондитерська справа. Якщо не вірите, можете заглянути в італійські словники, де чорним по білому написано, що candire означає ні що інше як варити в цукрі. Дуже складно сказати, коли саме з'явилося перше варення, адже фрукти та ягоди в меді варили ще давні греки та римляни. А ось на сході виявили кмітливість і зробили за тією ж технологією рахат-лукум, додавши рожеві пелюстки, крохмаль і прянощі . Тривалий час варення та джеми були привілеєм багатих людей, які могли собі дозволити придбати цю насолоду, а вже після появи в Європі дешевого колоніального цукру, жодне селянське чаювання також не обходилося без баночки варення.

Якісний желатин

Сьогодні хочемо представити вам чудовий рецепт – варення зі смородини!

Чорна смородина - улюблена ягода для любителів заготувати про запас смачні баночки на зиму, хоча для варення годиться все, що для вашої душі (і шлунка) ближче і смачніше - малина, аґрус, полуниця, абрикоси і навіть апельсин. Також таке варення можна зробити із смородини червоної та білої.

Не дарма нами було згадано вираз «улюблена ягода», адже чорна смородина тому й популярна, що має величезну користь для організму людини. За останніми науковими даними чорна смородина – це найпотужніший антиоксидант, який допомагає зберегти молодість на клітинному рівні та запобігти розвитку старечих хвороб та недуг, пов'язаних із порушенням нервових волокон. Вона корисна при застуді, ідеальна для діабетиків, і навіть рекомендована молодим мамам при гв.

А зараз настав час познайомити вас ближче з тим, як правильно варити варення зі смородини, які можна використовувати спеції для варення, а саме, які спеції для чорної смородини просто ідеально підходитимуть до цієї ягоди!

Інгредієнти для смородинового варення

Ингредиенты для смородинового варенья

Час підготовки: 1 год

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 1,5 л

Кухня світу: Італійська

Спосіб приготування: Заготівля

Харчова цінність 100 грам приготовленого варення: калорійність - 161 ккал , 0,4 г білків , 0,1 г жирів , 38,4 г вуглеводів

Варення із смородини із желатином. Покроковий рецепт з фото

  1. Щоб приготувати варення або джем із чорної смородини з желатином на зиму, потрібно придбати ягоду з тонкою шкіркою, оскільки смородина з товстою шкіркою більше підійде для заморозки. Ягоду необхідно перебрати, обірвати з кистей, промити через друшляк і дати стекти рідини.

    Варенье из смородины, рецепт

  2. Засипаємо чорну смородину цукром. Якщо ви діабетик, є сенс приготувати варення чи джем на фруктозі. У такому разі норми використання фруктового цукру зменшуються на 40% порівняно із звичайним білим, а також необхідно зменшити час варіння варення — не більше 10 хвилин.

    Шаг 2 в рецепте смородинового варенья

  3. Тепер необхідно почекати, поки цукор змішається зі смородиновим соком та утворює густу цукрову кашку. На це може піти від 1 години до 3-х. Якщо хочете зберегти цілі ягідки у варенні, на даному етапі смородину не слід енергійно заважати ложкою, а якщо ж навпаки, бажаєте зробити желе з чорної смородини, що протерли, ягоди рекомендуємо прим'яти або пропустити їх заздалегідь через занурювальний блендер або через м'ясорубку.

    Джем из черной смородины, рецепт приготовления

  4. Починаємо варити джем із смородини! Ставимо каструлю на вогонь (каструля повинна бути емальована, мідна або з харчової нержавіючої сталі), починаємо плавно нагрівати вміст, неквапливо розплавляючи всю цукрову кашку і без зайвої необхідності не збільшуючи інтенсивність полум'я на плиті. Таким чином, на дні каструлі цукор та смородина не пригорять і не спотворять натуральний смак варення паленим цукром. У мультиварці смородиновий джем з желатином вариться згідно з інструкцією та вибраним режимом.

    Как правильно варить варенье из смородины

  5. На піку кипіння в джем із смородини додаємо прянощі. Рекомендуємо додати зірочки бадьяна та 8-10 ягід ялівцю на 1 кг ягід. Також дуже гармонують із чорною смородиною і всі цитрусові — спробуйте приготувати ароматне варення зі смородини з апельсином!

    Домашнее смородиновое варенье с желатином

  6. Продовжуємо варити чорномородинове варення із прянощами ще 15 хвилин.

    Черносмородиновое варенье с пряностями

  7. За цей час на поверхні ягідно-цукрової маси з'являтиметься піна, її необхідно знімати дерев'яною лопаткою. Так як ми готуємо варення або конфітюр із чорної смородини з желатином, уварювати занадто довго його не варто. Із завданням загусника сиропу желатин впорається добре, а значить, більшість вітамінів не зруйнується. До речі, на желатині і на агарі просто чудово варити варення і джеми в стилі «п'ятихвилинка» — і зовнішній вигляд, і користь такої заготівлі будуть на рівень вище!

    Домашнее варенье из смородины

  8. Підготувати желатин для варення необхідно заздалегідь: порошок потрібно залити водою кімнатної температури та дати деякий час, щоб гранули ввібрали рідину.

    Желатин для варенья

  9. Коли желатин розбухне і перетворюється на желеподібну масу, можна використовувати його далі за рецептом.

    Быстрый рецепт джема из смородины и желатина

  10. Ви, звичайно ж, знаєте, що желатин не можна кип'ятити. Інакше він просто втратить свої властивості, і вміст із ним не загусне. Тому у варення його потрібно додати тоді, коли воно вже зварене, а каструлю знято з плити. Для того щоб підстрахуватися, можна дати варенню охолонути ще 15 хвилин, а потім вже додати замочений желатин. Він миттєво розчиняється у теплій масі. Перемішайте варення ще раз, щоб желатин поступово розподілився.

    Варенье из смородины

  11. Коли ви розливатимете густий джем із чорної смородини по сухих банках, він зовсім не нагадуватиме вам за консистенцією желе. Для того щоб отримати справжнє желе із чорної смородини з желатином (або желе із смородини на агар-агарі) банку лише потрібно поставити в холодильник. Смородинове желе з желатином схопиться і приблизно за годину буде густим!

    Процесс приготовления варенья из ягод смородины

І не забувайте, що сучасні умови зберігання продуктів дозволяють приготувати варення без варіння, т.зв. "холодне" або "сире". Для цього необхідно перетерти смородини ягоди з цукром у пропорції 1:1,5, перекласти отриману масу в банки і помістити в холодильник.

Приємного апетиту та будьте здорові!

Популярні запити: джем із чорної смородини з желатином, конфітюр із чорної смородини, желе із протертої чорної смородини

Ідеальна сирна запіканка з ягодами та спеціями. Швидкий рецепт з фото

Фото варенья из смородины

Автор Антонова Ирина

Автор статті: (доцент КНИТУ)

Дата публікації:

Дата оновлення: 04-10-2023

Оставить комментарий

Оцените статью
empty starempty starempty starempty starempty star
Captcha Обновить код

Комментарии к статье

  • 04-01-2019 :

    Отличный рецепт, как всегда! Браво. Я фанат ваших рецептов. Видно, что делаете с любовью! Молодцы!

Закрыть
Логин (Имя пользователя):
Пароль:
 Забыли пароль?