+38 (044) 334-54-85 +38 (067) 195-85-85 +38 (050) 145-85-45
магазин спецiй
(067) 195-85-85
 
(044) 334-54-85
(050) 145-85-45

Найкращі кулінарні Рецепти Варення

Отзывы о статье ( 2 )

Варення з полуниці

Джем із полуниці в мікрохвильовій печі

  • 0,5 л банку
  • 0,5 кг полуниці
  • 3 ст. л. цукру
  • ч.л. ванільного цукру
  • ½ ч.л. меленої кориці

Полуницю очистити, промити та нарізати на чотири частини. Перемішати з цукром та прянощами. Готувати в ємності для мікрохвильової печі максимальної потужності 3 хвилини, при цьому не накривати кришкою. Вийняти і скуштувати, якщо ягоди тверді – продовжувати готувати ще 2 хвилини. Викласти гаряче варення у стерильну банку та закатати.

Пікантне полуничне варення

  • 3 банки по 0,35л
  • 1 кг полуниці
  • 700 г цукру
  • 1 гілочка м'яти
  • 5 горошин рожевого перцю
  • сік 1 лимона

Промити та очистити полуницю. Засипати цукром, полити соком лимона та відкласти у прохолодне місце на 6-7 годин. Після чого поставити на слабкий вогонь, довести до кипіння та вимкнути. Залишити ще на 6 годин. Процідити варення, ягоди полуниці відкласти, а довести сік до кипіння, варити 15 хвилин. Постійно знімати пінку. Викласти полуницю, листя м'яти та перець у сироп, дати закипіти і зняти з вогню. Розкласти ягоди з м'ятою у стерильні банки та закрутити.

Полуничне варення з розмарином

  • 2 банки по 0,5л
  • 1 кг полуниці
  • 0,5 кг цукру
  • 1 ч. л. розмарину

Промити та очистити полуницю. Засипати цукром, полити соком лимона та відкласти у прохолодне місце на 6-7 годин. Після чого поставити на слабкий вогонь, кинути гілочки розмарину та варити 3 хвилини з моменту кипіння. Остудити, знову проварити 2 хвилини, повторити таку процедуру до 4 разів. Розлити варення у стерильні банки та закрутити кришкою.

Варення з ревеню

Варенье из ревеня

Запечене варення з ревеню

  • 2 банки по 0,5 л
  • 1,2 кг ревеню
  • 400 г цукру
  • 1 ст. ванільного цукру
  • 3 ст. лимонного соку

Ревень промити і очистити, нарізати шматочками завдовжки по 3-4 см. Скласти в ємність для запікання, змішати з цукром, цукром ванільним і лимонним соком. Запікати протягом 20 хвилин в духовці при температурі 180 градусів. Після цього залишити в духовці ще на 10 хвилин до повного приготування. Розкласти у стерильні банки.

Ревневий джем з ваніллю

  • 2 банки по 0,35 л
  • 0,5 кг ревеню
  • 350 г цукру
  • 10 г пектину
  • 1 ст. ванільного цукру
  • сік 1 лимона

Вимити та очистити ревінь, після чого нарізати шматочками по 3 см завдовжки. Змішати з рештою інгредієнтів. Варити до кипіння, а потім ще 15 хвилин на слабкому вогні. Розлити у стерилізовані банки.

Малинове варення з ревенем та грейпфрутом

  • 5 банок по 0,5 л
  • 1 кг ревеню
  • 3 ст. малини
  • 1 білий грейпфрут
  • 1 кг цукру
  • дрібка солі
  • сік половини лимона

Ревінь очистити, нарізати шматочками завдовжки по 2 см. Перемішати з малиною та соком грейпфрута. Варити на слабкому вогні 15 хвилин. Не забувати знімати пінку. Всипати цукор, сіль та сік лимона. Варити ще 45 хвилин|мінути| до густої консистенції. Залити у стерильні банки.

Варення з яблук

Яблочное варенье

Варення з райських яблучок

  • 1 кг райських яблук
  • 1,3 кг цукру
  • 2 гілочки м'яти
  • 1 л. води

Яблука ретельно промити, підрізати хвостики, чашолистку вирізати. Розжарити кожне яблучко по кілька разів зубочисткою, після чого ополоснути холодною водою. Далі необхідно бланшувати у воді близько 5 хвилин, відкинути в друшляк і викласти в ємність для варіння. Зварити сироп із води, м'яти та цукру, їм потім залити яблука та залишити на 6 годин. Проварити всю масу протягом 5 хвилин|мінути|, відкласти на 6 годин. Таку процедуру повторити ще двічі. Розлити гаряче варення у банки.

Яблучне варення з ківі та м'ятою

  • 3 банки по 0,3 л
  • 1 кг яблук
  • 0,5 кг ківі
  • 3 гілочки м'яти
  • 0,75 кг цукру

Очистити яблука та ківі, нарізати скибочками, змішати з цукром та варити протягом однієї години на слабкому вогні. За 15 хвилин до готовності додати листя м'яти. Залити варення по стерильним банкам.

Яблучне варення з лимоном та бядяном

  • З банки по 0,4 л
  • 1 кг яблук
  • 800г схара
  • 4 ст. води
  • 2 зірочки бадьяна
  • сік та цедра лимона

Промити та очистити яблука, нарізати кубиками. Викласти в ємності для варіння, додати воду, сік лимонний і цедру, половину цукру і варити до м'якості яблук, при цьому часто помішуючи. Додати решту цукру і бадьян, продовжувати варити до повної готовності (шматочки яблук повинні розваритися повністю) і помішувати. Розлити банки.

Варення з апельсинів

Варенье из апельсинов

Імбирно-цитрусове варення

  • 2 банки по 0,4 л
  • 4 великі апельсини
  • 3 лимони
  • 100 г меленого імбиру
  • 1 ст. цукру

З лимонів та апельсинів зняти шкірку, нарізати на тонкі скибочки, видавити з них сік. У соку розчинити цукор та довести до кипіння. Кинути в суміш цедру та імбир, довести до кипіння. Відставити до повного остигання. Повторити процес тричі. В останнє гаряче варення розподілити по стерильним банкам і закатати кришками.

Апельсинове варення з цедрою

  • 3 банки по 0,5 л
  • 5 апельсинів
  • 1,5 л води
  • 1,5 кг цукру

Апельсини акуратно та ретельно обмити за допомогою щітки. Занурити в каструлю та залити водою, прикрити кришкою і варити 1,5 години на слабкому вогні. Прибрати з каструлі апельсини, розрізати навпіл, прибрати м'якоть і покласти в сито. Шкірку тонко натерти на тертці або нарізати соломкою. М'якуш протерти через сито. Поєднати всі інгредієнти з водою, додати цукор і варити до запустіння. Розкласти гарячим у стерильні банки.

Варення морквяно-апельсинове

  • 5 банок по 0,5 л
  • 1 кг солодкої моркви
  • 1 кг цукру
  • 4 великі апельсини
  • 2 ст. меленого імбиру

Очистити моркву і варити 15 хвилин у великій кількості води. Готову моркву вийняти, а воду всипати цукор, довести до кипіння. Апельсини ошпарити, ретельно вимити. З двох апельсинів зняти цедру та видавити сік. Цедру, сік та мелений імбир покласти в сироп, варити 30 хвилин на слабкому вогні. Інші апельсини і варену моркву нарізати тонкими скибочками і варити в сиропі, доки вони не стануть прозорими. Розкласти у стерильні банки.

Чиа пудинг - рецепт дієтичного сніданку

Автор Антонова Ирина

Автор статті: (доцент КНИТУ)

Дата публікації:

Дата оновлення: 07-06-2017

Оставить комментарий

Оцените статью
empty starempty starempty starempty starempty star
Captcha Обновить код

Комментарии к статье

  • 06-07-2015 :

    У меня бабушка примерно по таким же рецептам делает варенье. Очень вкусно получается, пальчики оближешь)

  • 05-07-2015 :

    Интересные варианты варенья, еще со специями... В принципе легкие и доступные.

Закрыть
Логин (Имя пользователя):
Пароль:
 Забыли пароль?