Найкращі кулінарні Рецепти Варення
Отзывы о статье ( 2 )Варення з полуниці
Джем із полуниці в мікрохвильовій печі
- 0,5 л банку
- 0,5 кг полуниці
- 3 ст. л. цукру
- ч.л. ванільного цукру
- ½ ч.л. меленої кориці
Полуницю очистити, промити та нарізати на чотири частини. Перемішати з цукром та прянощами. Готувати в ємності для мікрохвильової печі максимальної потужності 3 хвилини, при цьому не накривати кришкою. Вийняти і скуштувати, якщо ягоди тверді – продовжувати готувати ще 2 хвилини. Викласти гаряче варення у стерильну банку та закатати.
Пікантне полуничне варення
- 3 банки по 0,35л
- 1 кг полуниці
- 700 г цукру
- 1 гілочка м'яти
- 5 горошин рожевого перцю
- сік 1 лимона
Промити та очистити полуницю. Засипати цукром, полити соком лимона та відкласти у прохолодне місце на 6-7 годин. Після чого поставити на слабкий вогонь, довести до кипіння та вимкнути. Залишити ще на 6 годин. Процідити варення, ягоди полуниці відкласти, а довести сік до кипіння, варити 15 хвилин. Постійно знімати пінку. Викласти полуницю, листя м'яти та перець у сироп, дати закипіти і зняти з вогню. Розкласти ягоди з м'ятою у стерильні банки та закрутити.
Полуничне варення з розмарином
- 2 банки по 0,5л
- 1 кг полуниці
- 0,5 кг цукру
- 1 ч. л. розмарину
Промити та очистити полуницю. Засипати цукром, полити соком лимона та відкласти у прохолодне місце на 6-7 годин. Після чого поставити на слабкий вогонь, кинути гілочки розмарину та варити 3 хвилини з моменту кипіння. Остудити, знову проварити 2 хвилини, повторити таку процедуру до 4 разів. Розлити варення у стерильні банки та закрутити кришкою.
Варення з ревеню
Запечене варення з ревеню
- 2 банки по 0,5 л
- 1,2 кг ревеню
- 400 г цукру
- 1 ст. ванільного цукру
- 3 ст. лимонного соку
Ревень промити і очистити, нарізати шматочками завдовжки по 3-4 см. Скласти в ємність для запікання, змішати з цукром, цукром ванільним і лимонним соком. Запікати протягом 20 хвилин в духовці при температурі 180 градусів. Після цього залишити в духовці ще на 10 хвилин до повного приготування. Розкласти у стерильні банки.
Ревневий джем з ваніллю
- 2 банки по 0,35 л
- 0,5 кг ревеню
- 350 г цукру
- 10 г пектину
- 1 ст. ванільного цукру
- сік 1 лимона
Вимити та очистити ревінь, після чого нарізати шматочками по 3 см завдовжки. Змішати з рештою інгредієнтів. Варити до кипіння, а потім ще 15 хвилин на слабкому вогні. Розлити у стерилізовані банки.
Малинове варення з ревенем та грейпфрутом
- 5 банок по 0,5 л
- 1 кг ревеню
- 3 ст. малини
- 1 білий грейпфрут
- 1 кг цукру
- дрібка солі
- сік половини лимона
Ревінь очистити, нарізати шматочками завдовжки по 2 см. Перемішати з малиною та соком грейпфрута. Варити на слабкому вогні 15 хвилин. Не забувати знімати пінку. Всипати цукор, сіль та сік лимона. Варити ще 45 хвилин|мінути| до густої консистенції. Залити у стерильні банки.
Варення з яблук
Варення з райських яблучок
- 1 кг райських яблук
- 1,3 кг цукру
- 2 гілочки м'яти
- 1 л. води
Яблука ретельно промити, підрізати хвостики, чашолистку вирізати. Розжарити кожне яблучко по кілька разів зубочисткою, після чого ополоснути холодною водою. Далі необхідно бланшувати у воді близько 5 хвилин, відкинути в друшляк і викласти в ємність для варіння. Зварити сироп із води, м'яти та цукру, їм потім залити яблука та залишити на 6 годин. Проварити всю масу протягом 5 хвилин|мінути|, відкласти на 6 годин. Таку процедуру повторити ще двічі. Розлити гаряче варення у банки.
Яблучне варення з ківі та м'ятою
- 3 банки по 0,3 л
- 1 кг яблук
- 0,5 кг ківі
- 3 гілочки м'яти
- 0,75 кг цукру
Очистити яблука та ківі, нарізати скибочками, змішати з цукром та варити протягом однієї години на слабкому вогні. За 15 хвилин до готовності додати листя м'яти. Залити варення по стерильним банкам.
Яблучне варення з лимоном та бядяном
- З банки по 0,4 л
- 1 кг яблук
- 800г схара
- 4 ст. води
- 2 зірочки бадьяна
- сік та цедра лимона
Промити та очистити яблука, нарізати кубиками. Викласти в ємності для варіння, додати воду, сік лимонний і цедру, половину цукру і варити до м'якості яблук, при цьому часто помішуючи. Додати решту цукру і бадьян, продовжувати варити до повної готовності (шматочки яблук повинні розваритися повністю) і помішувати. Розлити банки.
Варення з апельсинів
Імбирно-цитрусове варення
- 2 банки по 0,4 л
- 4 великі апельсини
- 3 лимони
- 100 г меленого імбиру
- 1 ст. цукру
З лимонів та апельсинів зняти шкірку, нарізати на тонкі скибочки, видавити з них сік. У соку розчинити цукор та довести до кипіння. Кинути в суміш цедру та імбир, довести до кипіння. Відставити до повного остигання. Повторити процес тричі. В останнє гаряче варення розподілити по стерильним банкам і закатати кришками.
Апельсинове варення з цедрою
- 3 банки по 0,5 л
- 5 апельсинів
- 1,5 л води
- 1,5 кг цукру
Апельсини акуратно та ретельно обмити за допомогою щітки. Занурити в каструлю та залити водою, прикрити кришкою і варити 1,5 години на слабкому вогні. Прибрати з каструлі апельсини, розрізати навпіл, прибрати м'якоть і покласти в сито. Шкірку тонко натерти на тертці або нарізати соломкою. М'якуш протерти через сито. Поєднати всі інгредієнти з водою, додати цукор і варити до запустіння. Розкласти гарячим у стерильні банки.
Варення морквяно-апельсинове
- 5 банок по 0,5 л
- 1 кг солодкої моркви
- 1 кг цукру
- 4 великі апельсини
- 2 ст. меленого імбиру
Очистити моркву і варити 15 хвилин у великій кількості води. Готову моркву вийняти, а воду всипати цукор, довести до кипіння. Апельсини ошпарити, ретельно вимити. З двох апельсинів зняти цедру та видавити сік. Цедру, сік та мелений імбир покласти в сироп, варити 30 хвилин на слабкому вогні. Інші апельсини і варену моркву нарізати тонкими скибочками і варити в сиропі, доки вони не стануть прозорими. Розкласти у стерильні банки.
Автор статті: Антонова И.Г. (доцент КНИТУ)
Дата публікації: 16-06-2015
Дата оновлення: 07-06-2017
Оставить комментарий
Комментарии к статье
-
Максим 06-07-2015 :
У меня бабушка примерно по таким же рецептам делает варенье. Очень вкусно получается, пальчики оближешь)
-
Валерия 05-07-2015 :
Интересные варианты варенья, еще со специями... В принципе легкие и доступные.