Морква по-корейськи із приправою. Класичний рецепт з фото
Отзывы о статье ( 7 )
Ви, напевно, будете здивовані, але морква корейською — це зовсім не класика корейської кухні. А якщо набратися сміливості, можна сказати чесно, що жителі Кореї навряд чи знайомі з цією стравою.
Як же так вийшло і чому наша найсмачніша морква по-корейськи опинилася в такій пікантній ситуації — розуміємось у статті!
Поспішаємо заспокоїти, цей салат справді виник на наших теренах не без участі корейців. Тих корейців, які до революції заселяли Камчатку, а за радянських часів були депортовані на Сахалін та Середню Азію. У цих краях було важко дістати редиску, редьку або пекінську капусту, з якої традиційно готували гострий корейський кімчі (ким — капуста, чи — салат), і тому переселенці призвичаїлися використовувати більш доступну і дешеву моркву. Так і з'явилася морква по-корейськи - рецепт справжній і для нас, і для "коре-сарам" — радянських корейців.
Єдиний нюанс — для нашого брата корейці все ж таки зменшили кількість гострого перцю у маринованій моркві, оскільки «справжні» корейські салати страшенно гострі і куштувати їх можна лише зі сльозами на очах.
У зв'язку з цим хотілося б помітити, що морква по-корейськи для дітей або для лікувальної дієти найкраще готувати без часнику та без приправи або обмежити їхню кількість до мінімуму.
Але в цілому, всі компоненти морквяного салату дуже корисні, особливо старанно хвалять дієтологи та нутриціологи поєднання корисного жиру та бета-каротину в нашому раціоні та повноцінну засвоюваність цього «союзу» нашим організмом. Тому якщо ви любите моркву по-корейськи, користь і шкода страви для конкретного їжака може змінюватись в залежності від віку, способу життя та особистих смакових уподобань.
Для того, щоб приготувати моркву по-корейськи тривалого зберігання, а вона виходить дуже смачною з соковитої моркви нового врожаю, необхідно збільшити кількість оцету і солі. для того, щоб збільшити термін придатності, простерилізувати банки з морквою та маринадом на гарячій водяній бані, а потім закупорити банки закаточними кришками.
Як бачите, маринована морква по-корейськи на зиму в розсолі також легко готується, тому вам буде не складно освоїти всі ази консервування, а потім у холоди насолоджуватися гострою морквою на закуску, додавати її в суп, використовувати в салатах і загортати в лаваше з домашньою шаурмою.
Навіть якщо у вас є свій власний рецепт моркви по-корейськи з приправою «від сусідки-кореянки» Неодмінно спробуйте і цю моркву по-корейськи за 5 хвилин. Дійсно швидке приготування гарантує вам чудовий пікантний смак та гарний гарнір до обіду чи вечері!
Інгредієнти для салату Морква по-корейськи
- морква — 0,5-0,6 кг;
- часник — 2-3 зубки;
- приправа для моркви корейською — 1-2 ч.л.;
- коріандр — 0,5 ч.л.;
- чорний перець — 0,5 ч.л.;
- червоний перець — 0,5 ч.л.;
- сіль — 1 ч. л. або за смаком;
- цукор — 1 ч. л. або за бажанням;
- оцет — 1-2 ст.л.;
- олія — 50-80 мл.
Час підготовки: 5 хв
Час приготування: 5 хв
Кількість порцій: 5-7
Кухня світу: Азіатська
Спосіб приготування: Закуски
Харчова цінність 100 г салату морква по-корейськи: калорійність — 121 ккал, 1,1 г білків, 8,2 г жирів , 10,7 г вуглеводів
Морква по-корейськи — класичний рецепт, без цибулі. Покроковий рецепт
-
Морква для салату виберіть середню і соковиту, тому що дуже важливо, щоб морквина пустила свій сік після подрібнення.
Моркву необхідно правильно нарізати — тонкою та довгастою соломкою. Для цього у продажу є спеціальна тертка для моркви по-корейськи, яка чудово справляється з такою нарізкою.
Якщо ви не знаєте як нарізати моркву по-корейськи без тертки, доведеться попрацювати вручну і нарізати спочатку поздовжніми тонкими пластинами, а потім пластини, що вийшло, нарубати довгою «локшиною» гострим ножем. Згодом призвичаївшись, ви зможете вже готувати її швидко і без тертки. -
Морковну соломку присипати сіллю і прим'яти руками. Якщо морквина у вас свіжа, вона дуже швидко дасть сік і обм'якне у мисці. Насправді, сюди можна додати інші подрібнені овочі — цибуля, коренева селера, суцвіття цвітної капусти, баклажани або приготувати цей салат з грибами або з волоським горіхом.
-
Сформувати в морквяній масі заглиблення в центрі та пропустити часникові зубки через прес.
-
Загострити в сковороді олію (краще оливкову або кунжутну) до «димка» або появи перших бульбашок на поверхні.
-
Кинути в гарячу олію приправу для корейської моркви, товчений у ступці коріандр, пластівці червоного гострого перцю.
Прогріти 2-3 секунди з|із| гарячим маслом|мастилом| і негайно зняти сковороду з вогню.
Не перетримуйте прянощі в гарячому маслі, інакше виявиться, що морква по-корейськи гірчить.
Настійно рекомендуємо використовувати в рецепті мелений коріандр або перевіряти його наявність у складі вашої приправи для салату, адже морква по-корейськи з коріандром — це вже непорушна класика, чудовий аромат і незрівнянні кулінарні відчуття!Якщо готуйте моркву по-корейськи для сироїдів, олію не нагрівайте, а використовуйте якісне нерафіноване першого холодного віджиму. До вибору приправи для корейської моркви в цьому випадку поставтеся з особливою увагою — звичайні магазинні приправи з величезною кількістю солі, цукру та глютаматом натрію не годяться.
-
Вилити гарячу олію з прянощами на подрібнений часник.
-
Додати мелений чорний перець, влити оцет.
Якщо є проблеми із шлунково-кишковим трактом або підвищеною кислотністю, краще приготувати моркву по-корейськи без оцту.
Також можна всипати трохи цукору (у нашому випадку морквина виявилася дуже солодкою сама по собі, тому приготовлена без цукру). -
Морква добре перемішати і дати настоятися, періодично помішуючи, 2-3 години в холодильнику. Ось і весь нехитрий рецепт моркви по-корейськи в домашніх умовах із готовими спеціями!
Хочете приготувати моркву корейською для схуднення? Готуйте без олії з готовою приправою! Розчиніть в маринаді на основі води сіль та цукор, влийте оцет, додайте приправу та свіжу зелень — морква по-корейськи дієтична і не менш смачна готова.
Тепер вам не доведеться купувати на ринку чи в супермаркеті свою улюблену моркву по-корейськи – швидкий рецепт із покроковими фотографіями допоможе вам у майстерності домашньої кулінарії. Приємного апетиту!
Популярні запити: салат по-корейськи, морська капуста по-корейськи, гостра морква на зиму
Стаття на тему: Баклажани з горіхами по-грузинськи. Покроковий рецепт
Автор рецепту: Міщенко Ю.
Автор статті: Антонова И.Г. (доцент КНИТУ)
Дата публікації: 21-04-2019
Дата оновлення: 23-05-2024
Оставить комментарий
Комментарии к статье
-
Игорь 07-12-2023 :
Рецепт, может, и отличный, только зачем называть его морковью по корейски - непонятно. Для накрутки заходов?
-
Деня 17-05-2023 :
Обычно отзывы не оставляю, но тут прям рецепт вкуснейший) Отличная морковка получилась!
-
Віталій 21-02-2023 :
Дякую за чудовий рецепт.
-
Любовь 21-11-2022 :
Спасибо большое, супер!
-
Мариам 21-11-2022 :
Замечательный рецепт,не похож на безвкусную морковь, которую я везде пробовала. Спасибо.
-
Вадим 25-12-2021 :
Сделал морковь по вашему рецепту - жена сказала, что мне можно после этого на Мастер-шефе выступать! ) Рецепт - классный, всем понравилось.
-
Ира 14-05-2019 :
Ваш рецепт это находка. расписали все детали! все варианты! Я обожаю делать такую морковь с уксусом и кориандром! Для пробы решила у вас заказать и приправу. Жду посылочку