+38 (044) 334-54-85 +38 (067) 195-85-85 +38 (050) 145-85-45
магазин спецiй
(067) 195-85-85
 
(044) 334-54-85
(050) 145-85-45

Морква по-корейськи із приправою. Класичний рецепт з фото

Отзывы о статье ( 7 )

Ви, напевно, будете здивовані, але морква корейською — це зовсім не класика корейської кухні. А якщо набратися сміливості, можна сказати чесно, що жителі Кореї навряд чи знайомі з цією стравою.

Як же так вийшло і чому наша найсмачніша морква по-корейськи опинилася в такій пікантній ситуації — розуміємось у статті!

Поспішаємо заспокоїти, цей салат справді виник на наших теренах не без участі корейців. Тих корейців, які до революції заселяли Камчатку, а за радянських часів були депортовані на Сахалін та Середню Азію. У цих краях було важко дістати редиску, редьку або пекінську капусту, з якої традиційно готували гострий корейський кімчі (ким — капуста, чи — салат), і тому переселенці призвичаїлися використовувати більш доступну і дешеву моркву. Так і з'явилася морква по-корейськи - рецепт справжній і для нас, і для "коре-сарам" — радянських корейців.

Єдиний нюанс — для нашого брата корейці все ж таки зменшили кількість гострого перцю у маринованій моркві, оскільки «справжні» корейські салати страшенно гострі і куштувати їх можна лише зі сльозами на очах.

У зв'язку з цим хотілося б помітити, що морква по-корейськи для дітей або для лікувальної дієти найкраще готувати без часнику та без приправи або обмежити їхню кількість до мінімуму.

Але в цілому, всі компоненти морквяного салату дуже корисні, особливо старанно хвалять дієтологи та нутриціологи поєднання корисного жиру та бета-каротину в нашому раціоні та повноцінну засвоюваність цього «союзу» нашим організмом. Тому якщо ви любите моркву по-корейськи, користь і шкода страви для конкретного їжака може змінюватись в залежності від віку, способу життя та особистих смакових уподобань.

Для того, щоб приготувати моркву по-корейськи тривалого зберігання, а вона виходить дуже смачною з соковитої моркви нового врожаю, необхідно збільшити кількість оцету і солі. для того, щоб збільшити термін придатності, простерилізувати банки з морквою та маринадом на гарячій водяній бані, а потім закупорити банки закаточними кришками.

Як бачите, маринована морква по-корейськи на зиму в розсолі також легко готується, тому вам буде не складно освоїти всі ази консервування, а потім у холоди насолоджуватися гострою морквою на закуску, додавати її в суп, використовувати в салатах і загортати в лаваше з домашньою шаурмою.

Навіть якщо у вас є свій власний рецепт моркви по-корейськи з приправою «від сусідки-кореянки» Неодмінно спробуйте і цю моркву по-корейськи за 5 хвилин. Дійсно швидке приготування гарантує вам чудовий пікантний смак та гарний гарнір до обіду чи вечері!

Інгредієнти для салату Морква по-корейськи

Інгредієнти для салату Морква по-корейськи

  • морква — 0,5-0,6 кг;
  • часник — 2-3 зубки;
  • приправа для моркви корейською — 1-2 ч.л.;
  • коріандр — 0,5 ч.л.;
  • чорний перець — 0,5 ч.л.;
  • червоний перець — 0,5 ч.л.;
  • сіль — 1 ч. л. або за смаком;
  • цукор — 1 ч. л. або за бажанням;
  • оцет — 1-2 ст.л.;
  • олія — 50-80 мл.

Час підготовки: 5 хв

Час приготування: 5 хв

Кількість порцій: 5-7

Кухня світу: Азіатська

Спосіб приготування: Закуски

Харчова цінність 100 г салату морква по-корейськи: калорійність — 121 ккал, 1,1 г білків, 8,2 г жирів , 10,7 г вуглеводів

Морква по-корейськи — класичний рецепт, без цибулі. Покроковий рецепт

  1. Морква для салату виберіть середню і соковиту, тому що дуже важливо, щоб морквина пустила свій сік після подрібнення.

    Моркву необхідно правильно нарізати — тонкою та довгастою соломкою. Для цього у продажу є спеціальна тертка для моркви по-корейськи, яка чудово справляється з такою нарізкою.

    Якщо ви не знаєте як нарізати моркву по-корейськи без тертки, доведеться попрацювати вручну і нарізати спочатку поздовжніми тонкими пластинами, а потім пластини, що вийшло, нарубати довгою «локшиною» гострим ножем. Згодом призвичаївшись, ви зможете вже готувати її швидко і без тертки.

  2. Морква корейською без цибулі

  3. Морковну соломку присипати сіллю і прим'яти руками. Якщо морквина у вас свіжа, вона дуже швидко дасть сік і обм'якне у мисці. Насправді, сюди можна додати інші подрібнені овочі — цибуля, коренева селера, суцвіття цвітної капусти, баклажани або приготувати цей салат з грибами або з волоським горіхом.

    Морква корейською з приправою

  4. Сформувати в морквяній масі заглиблення в центрі та пропустити часникові зубки через прес.

    Готуємо салат-закуску Морква з приправою

  5. Загострити в сковороді олію (краще оливкову або кунжутну) до «димка» або появи перших бульбашок на поверхні.

    Рецепт приготування корейської моркви

  6. Кинути в гарячу олію приправу для корейської моркви, товчений у ступці коріандр, пластівці червоного гострого перцю.

    Прогріти 2-3 секунди з|із| гарячим маслом|мастилом| і негайно зняти сковороду з вогню.

    Не перетримуйте прянощі в гарячому маслі, інакше виявиться, що морква по-корейськи гірчить.

    Настійно рекомендуємо використовувати в рецепті мелений коріандр або перевіряти його наявність у складі вашої приправи для салату, адже морква по-корейськи з коріандром — це вже непорушна класика, чудовий аромат і незрівнянні кулінарні відчуття!

    Якщо готуйте моркву по-корейськи для сироїдів, олію не нагрівайте, а використовуйте якісне нерафіноване першого холодного віджиму. До вибору приправи для корейської моркви в цьому випадку поставтеся з особливою увагою — звичайні магазинні приправи з величезною кількістю солі, цукру та глютаматом натрію не годяться.

    Покроковий рецепт приготування корейської моркви

  7. Вилити гарячу олію з прянощами на подрібнений часник.

    Морква по-корейськи з часником

  8. Додати мелений чорний перець, влити оцет.

    Якщо є проблеми із шлунково-кишковим трактом або підвищеною кислотністю, краще приготувати моркву по-корейськи без оцту.

    Також можна всипати трохи цукору (у нашому випадку морквина виявилася дуже солодкою сама по собі, тому приготовлена без цукру).

    Спеції для моркви по-корейски

  9. Хочете приготувати моркву корейською для схуднення? Готуйте без олії з готовою приправою! Розчиніть в маринаді на основі води сіль та цукор, влийте оцет, додайте приправу та свіжу зелень — морква по-корейськи дієтична і не менш смачна готова.

  10. Морква добре перемішати і дати настоятися, періодично помішуючи, 2-3 години в холодильнику. Ось і весь нехитрий рецепт моркви по-корейськи в домашніх умовах із готовими спеціями!

    Рецепт моркви по-корейськи в домашніх умовах

Тепер вам не доведеться купувати на ринку чи в супермаркеті свою улюблену моркву по-корейськи – швидкий рецепт із покроковими фотографіями допоможе вам у майстерності домашньої кулінарії. Приємного апетиту!

Популярні запити: салат по-корейськи, морська капуста по-корейськи, гостра морква на зиму

Стаття на тему: Баклажани з горіхами по-грузинськи. Покроковий рецепт

 

Автор Антонова Ирина

Автор статті: (доцент КНИТУ)

Дата публікації:

Дата оновлення: 23-05-2024

Оставить комментарий

Оцените статью
empty starempty starempty starempty starempty star
Captcha Обновить код

Комментарии к статье

  • 07-12-2023 :

    Рецепт, может, и отличный, только зачем называть его морковью по корейски - непонятно. Для накрутки заходов?

  • 17-05-2023 :

    Обычно отзывы не оставляю, но тут прям рецепт вкуснейший) Отличная морковка получилась!

  • 21-02-2023 :

    Дякую за чудовий рецепт.

  • 21-11-2022 :

    Спасибо большое, супер!

  • 21-11-2022 :

    Замечательный рецепт,не похож на безвкусную морковь, которую я везде пробовала. Спасибо.

  • 25-12-2021 :

    Сделал морковь по вашему рецепту - жена сказала, что мне можно после этого на Мастер-шефе выступать! ) Рецепт - классный, всем понравилось.

  • 14-05-2019 :

    Ваш рецепт это находка. расписали все детали! все варианты! Я обожаю делать такую морковь с уксусом и кориандром! Для пробы решила у вас заказать и приправу. Жду посылочку

Закрыть
Логин (Имя пользователя):
Пароль:
 Забыли пароль?