Шоколадний брауні з горіхами. Найкращий рецепт з фото
Отзывы о статье ( 1 )Як приготувати шоколадний брауні з горіхами?
Як тільки піднімається тема шоколадних десертів, перші рядки незмінно займають різні шоколадні муси та мафіни, десерти а-ля «фондан» з рідким шоколадним центром, що тане, і, звичайно ж, брауні! Популярність останніх настільки незаперечна і висока, що рецепти приготування брауні обчислюються десятками, а то й сотнями. Сьогодні приготуємо брауні, класичний рецепт якого буде представлений у вигляді найпростіших покрокових фотографій.
Що таке брауні?
Якби можна було сказати про цей десерт «шоколадний шоколад», ми із задоволенням зупинилися б саме на цьому визначенні брауні. Але оскільки правила правопису не дозволяють висловлювати істину про шоколадний брауні в такому вигляді, спробуємо описати цей десерт для шокоголіків інакше. Брауні - це щільна шоколадно-ганашна структура тіста, густа і часом тягуча, що ніяк не нагадує звичайний бісквіт через низький вміст борошна. Щоб зрозуміти його до кінця, потрібно лише пробувати готувати і дегустувати!
Інгредієнти для класичного шоколадного брауні
- шоколад темний - 100 г;
- масло вершкове - 150 г;
- цукор - 100-150 г;
- яйце - 3 шт.;
- борошно - 100 г;
- какао-порошок темний - 1-3 ст. ;
- розпушувач - 1 ч.л. ;
- горіхи (мигдаль та кешью сирі) - 100 г
Набір продуктів для брауні можна варіювати в залежності від уподобань, наприклад, для брауні без шоколаду візьміть більше какао-порошку, а для брауні без борошна цілком можна застосувати мигдальне борошно або тонко подрібнити насіння соняшника. Не буває межі досконалості, тому в сезон свіжих ягід обов'язково спробуйте приготувати брауні з вишнею. Вишня та шоколад – це вічна класика кондитерського мистецтва, а отже, ваш брауні ще зможе вас здивувати і таким поєднанням смакової гами.
Час підготовки: 00:05
Час приготування: 00:40
Кількість порцій: 4-5 шт.
Кухня світу: Американська
Спосіб приготування: Випічка
Харчова цінність 100 грам приготовленої страви: калорійність - 467 ккал , 5,7 г білків , 30,4 г жирів , 42,4 г вуглеводів
Покроковий рецепт приготування шоколадного
Торт шоколадний брауні готується досить просто, в його рецепті немає якихось надскладних кулінарних хитрощів та секретів. Звичайні інгредієнти, правильно підібрані пропорції продуктів і ось брауні з горіхами готовий! Якщо не маєте духовки, можна зробити брауні в мікрохвильовій печі, або ще простіше - приготувати брауні за 5 хвилин, розподіливши тісто по гуртках і помістивши в НВЧ на повну потужність на кілька хвилин. Також легко готується брауні в мультиварці, адже в кожному електроприладі є режим випічки десертів і солодких пирогів.
Для тесту з'єднайте шматочки гіркого шоколаду та вершкове масло. Якщо ви хочете використовувати для брауні дієтичний шоколад - візьміть його стільки ж, як і темного. У такому випадку, брауні, калорійність якого досить висока, може стати продуктом із середнім показником калорій і, цілком можливо, ви не вийдете за межі допустимих норм і зможете насолодитися цим чудовим десертом!
Температура плавлення цих двох продуктів приблизно однакова, тому ставимо на водяну баню і топимо до отримання однорідної та блискучої гладкої маси.
В іншій об'ємній ємності збиваємо яйця із цукром.
Крізь дрібне сито пропускаємо борошно, какао-порошок та розпушувач.
З'єднуємо три компоненти брауні: злегка охолоджену розтоплену шоколадну масу, збиті з цукром яйця та борошняну суміш з какао та розпушувачем. Тісто для брауні готове!
Наповнюємо його горіхами, злегка роздробивши їх качалкою або у ступці , щоб траплялися не лише дрібні, а й середні шматочки. У нашому випадку — брауні з мигдалем та кешью .
Перекладаємо тісто для брауні у форму, вистелену кулінарним пергаментом або щедро змащену олією. В ідеалі висота брауні не повинна перевищувати 4-5 см, тому підбирайте підходящу для нього вогнетривку ємність
Ставимо в духовку та випікаємо 25-30 хвилин. На поверхні з'явиться скоринка, а середина брауні повинна залишитися вологою і вам навіть може здатися, що пиріг не допікся. Для того щоб отримати брауні з рідкою начинкою, час випічки необхідно зменшити і не чекати, поки центр брауні «схопиться» повністю. Даємо брауні охолонути, нарізаємо квадратами чи прямокутниками. Ось і весь рецепт брауні з какао та горіхами!
Чим прикрашають брауні
Прикрасити брауні можна шоколадною глазур'ю або тими ж горішками, які поклали в тісто. Якщо ви зробили торт брауні з вишнею, розкладете по поверхні коктейльну вишню або велику свіжу. Ефектно виглядають шоколадні брауні, присипані пелюстками мигдалю чи брауні з горіхами та карамеллю.
Сподіваємося, ви також можете приготувати брауні з какао, рецепт якого легко повторити. Впевнені, що після дегустації він перейде до розряду ваших улюблених шоколадних десертів, які неодмінно хочеться запам'ятати та повернутися!
Смачного!
Популярні запити: брауні класичний, рецепт брауні з какао та горіхами
Ідеальна сирна запіканка з ягодами та спеціями. Швидкий рецепт з фото
Автор рецепту: Гай І.В.
Автор статті: Антонова И.Г. (доцент КНИТУ)
Дата публікації: 21-08-2018
Дата оновлення: 23-11-2021
Оставить комментарий
Комментарии к статье
-
Инна 30-08-2018 :
Бомба рецепт! Очень аппетитно! Надо уже наконец то научится готовить брауни. Ваш рецепт очень понравился