Гарбузовий суп-пюре з імбиром та куркою
Отзывы о статье ( 1 )Рецепт гарбузового супу-пюре з імбиром та куркою
Для того щоб перетворити гарбуз на ніжний крем-подібний суп-пюре, зовсім не потрібно бути казковою феєю з чарівною паличкою в руках. Лише знання деяких нюансів і трохи кулінарних тренувань!
Цю страву дуже часто пропонують в елітних і бюджетних ресторанах, причому в різних варіаціях. Але ми хочемо запропонувати вам приготувати гарбузовий суп, класичний рецепт якого буде найбільш прийнятним як для дорослих, так і для дітей.
Завдяки харчовій цінності самого гарбуза - «королеви осені» і способу приготування супу, дієтологи дуже люблять включати його в раціон майже від усіх хвороб. Гарбуз допомагає нормалізувати роботу серця, зміцнює судини, очищає печінку та покращує зір. До того ж, гарбузовий суп-пюре, калорійність якого знаходиться завжди в межах норми, завжди займає гідне місце в «жироспальних» овочевих детокс-коктейлях та смузі.
Незважаючи на те, що цілюща м'якоть гарбуза для звичайної здорової людини — це безумовна користь, і шкоду вона може завдати тільки страждаючим діабетом, виразкою шлунка, гастритами, порушенням кислотно-лужного балансу травної системи.
Гарбуз можна приготувати в запеченому, тушкованому, відвареному вигляді або на пару. Гарбузова м'якоть податлива і чудово поєднується з іншими інгредієнтами, вбирає смаки та аромати всіх інгредієнтів, що беруть участь у приготуванні. Тому створювати з нею нові смакові поєднання, експериментувати зі способами та технологіями – одне задоволення. Наприклад, у домашніх умовах приготування такого гарбузового супу може не лише обмежуватись каструлею на плиті. Дуже легко і просто він готується у мультиварці, зберігаючи ще більше мікроелементів. Пісний рецепт супу передбачає використання овочевого бульйону, дієтичний варіант – нежирних видів м'яса та обмеження щодо додавання крохмалистих овочів.
Бажаєте внести до раціону національний колорит? Приготуйте французький гарбузовий суп-пюре! Це лише гарбузовий суп пюре з молоком, яке додається в самому кінці і гармонійно покращує смак усієї страви… І навіть, якщо у вас немає блендера, щоб довести свій гарбузовий крем-суп до стану пюре — можна просто відварити гарбуз у бульйоні з овочами маленькими кубиками та їсти прямо так! У будь-якому випадку, гарбузовий суп - шалений за своїми смаковими якостями і ви неодмінно повинні спробувати його приготувати!
Ми сьогодні пропонуємо приготувати гарбузовий суп-пюре з куркою, проте можете не обмежуватися цим базовим поєднанням і зробити крем-суп з індичкою, з рисом, з каррі , з молоком або вершками, і навіть з креветками.
Інгредієнти для гарбузового супу-пюре
- гарбуз - 500 г;
- цибуля - 1 шт.;
- морква - 1 шт.;
- картопля - 3-4 бульби;
- куряче філе або стегна/гомілки курячі - 0,5 кг;
- вода для бульйону – 1,5 л;
- імбир мелений - 1 ч. л. або до смаку;
- часник у гранулах – 1 ч.л. або до смаку;
- перець чорний мелений - за смаком;
- сіль за смаком;
- лавровий лист - 2-3 шт.;
- запашний перець - 5 горошин;
- зелень.
Час підготовки: 00:15
Час приготування: 01:00
Кількість порцій: 4-5 шт.
Кухня світу: Турецька
Спосіб приготування: Варіння
Харчова цінність 1 порції гарбузового супу з куркою (250 мл): калорійність - 109 ккал , 2,9 г білків , 6,6 г жирів , 10,9 г вуглеводів
Покроковий рецепт приготування супу-пюре з гарбузом
Починаємо з найдовшого процесу - приготування курячого бульйону. Для нього обробляють куряче м'ясо/філе невеликими шматочками, вкидаємо у воду і відварюємо до готовності разом з лавровим листом і запашним горошком . За хвилин 10 до готовності птиці посоліть, а коли курка буде остаточно готова виймаємо її з бульйону. Наша основа для супу-пюре готова!
Поки бульйон готується, необхідно злегка пасерувати морквяно-цибульне асорті на невеликій кількості олії. Моркву та цибулю не засмажуйте до потемніння, інакше в супі потім плаватимуть бурі та негарні частинки.
У готовий підсолений бульйон відправляємо кубики очищеної картоплі.
Такими ж кубиками ріжемо гарбуз (очищений від товстої щільної шкірки), відправляємо в бульйон до картоплі і варимо разом на малому помірному вогні 15-20 хвилин. Хочемо звернути вашу увагу на вибір гарбуза для супу. Відмовтеся від покупки надто солодких сортів гарбуза, які зазвичай беруться для гарбузової випічки та каш, а також солодких страв. Чим інтенсивніше буде пофарбований ваш гарбуз — тим яскравішим буде колір крем-супу.
Через 15-20 хвилин можна відправити в каструльку морквяно-цибулеву піджарку, трохи проварити разом до повного розм'якшення всіх овочів.
Вводимо в суп мелений імбир , гранули часнику та чорний перець . Чим хороший у цьому випадку саме мелений імбир у порівнянні зі свіжим корінням тертим - не потрібно буде проціджувати суп через сито з метою відсіяти волокна свіжого імбирного корінця. За смаком також солимо, але дуже акуратно, тому що «пересоленість» в даному рецепті буде недоречною з солодкуватим присмаком гарбуза.
Залишилося розлити суп-пюре по тарілках або піалах, додати за бажанням вершки, зелень або припорошити ще якими ароматними меленими спеціями — паприкою або гострим червоним перцем . Шматочки курки можна покласти на дно тарілок, а можна подати окремо від супу.
Тепер потужним занурювальним блендером подрібнюємо всю гарбузово-овочеву масу у пюреподібний стан.
Гарбузовий суп-пюре з імбиром та куркою готовий! Смачного!
Автор рецепту: Гай І.В.
Популярні запити: суп з гарбуза, гарбузове пюре з імбиром
Автор статті: Антонова И.Г. (доцент КНИТУ)
Дата публікації: 27-09-2017
Дата оновлення: 23-11-2021
Оставить комментарий
Комментарии к статье
-
Анна Вай 25-10-2017 :
Люблю тыкву. Попробую приготовить такой супчик. особенно время года когда тыквы полно. Что еще можно полезного приготовить из тыквы? Будет интересно почитать еще рецепты