+38 (044) 334-54-85 +38 (067) 195-85-85 +38 (050) 145-85-45
магазин спецiй
(067) 195-85-85
 
(044) 334-54-85
(050) 145-85-45

Гарбузовий суп-пюре з імбиром та куркою

Отзывы о статье ( 1 )

Рецепт гарбузового супу-пюре з імбиром та куркою

Для того щоб перетворити гарбуз на ніжний крем-подібний суп-пюре, зовсім не потрібно бути казковою феєю з чарівною паличкою в руках. Лише знання деяких нюансів і трохи кулінарних тренувань!

Цю страву дуже часто пропонують в елітних і бюджетних ресторанах, причому в різних варіаціях. Але ми хочемо запропонувати вам приготувати гарбузовий суп, класичний рецепт якого буде найбільш прийнятним як для дорослих, так і для дітей.

Завдяки харчовій цінності самого гарбуза - «королеви осені» і способу приготування супу, дієтологи дуже люблять включати його в раціон майже від усіх хвороб. Гарбуз допомагає нормалізувати роботу серця, зміцнює судини, очищає печінку та покращує зір. До того ж, гарбузовий суп-пюре, калорійність якого знаходиться завжди в межах норми, завжди займає гідне місце в «жироспальних» овочевих детокс-коктейлях та смузі.

Незважаючи на те, що цілюща м'якоть гарбуза для звичайної здорової людини — це безумовна користь, і шкоду вона може завдати тільки страждаючим діабетом, виразкою шлунка, гастритами, порушенням кислотно-лужного балансу травної системи.

Гарбуз можна приготувати в запеченому, тушкованому, відвареному вигляді або на пару. Гарбузова м'якоть податлива і чудово поєднується з іншими інгредієнтами, вбирає смаки та аромати всіх інгредієнтів, що беруть участь у приготуванні. Тому створювати з нею нові смакові поєднання, експериментувати зі способами та технологіями – одне задоволення. Наприклад, у домашніх умовах приготування такого гарбузового супу може не лише обмежуватись каструлею на плиті. Дуже легко і просто він готується у мультиварці, зберігаючи ще більше мікроелементів. Пісний рецепт супу передбачає використання овочевого бульйону, дієтичний варіант – нежирних видів м'яса та обмеження щодо додавання крохмалистих овочів.

Бажаєте внести до раціону національний колорит? Приготуйте французький гарбузовий суп-пюре! Це лише гарбузовий суп пюре з молоком, яке додається в самому кінці і гармонійно покращує смак усієї страви… І навіть, якщо у вас немає блендера, щоб довести свій гарбузовий крем-суп до стану пюре — можна просто відварити гарбуз у бульйоні з овочами маленькими кубиками та їсти прямо так! У будь-якому випадку, гарбузовий суп - шалений за своїми смаковими якостями і ви неодмінно повинні спробувати його приготувати!

Ми сьогодні пропонуємо приготувати гарбузовий суп-пюре з куркою, проте можете не обмежуватися цим базовим поєднанням і зробити крем-суп з індичкою, з рисом, з каррі , з молоком або вершками, і навіть з креветками.

Інгредієнти для гарбузового супу-пюре

Ингредиенты для супа из тыквы

  • гарбуз - 500 г;
  • цибуля - 1 шт.;
  • морква - 1 шт.;
  • картопля - 3-4 бульби;
  • куряче філе або стегна/гомілки курячі - 0,5 кг;
  • вода для бульйону – 1,5 л;
  • імбир мелений - 1 ч. л. або до смаку;
  • часник у гранулах – 1 ч.л. або до смаку;
  • перець чорний мелений - за смаком;
  • сіль за смаком;
  • лавровий лист - 2-3 шт.;
  • запашний перець - 5 горошин;
  • зелень.

Час підготовки: 00:15

Час приготування: 01:00

Кількість порцій: 4-5 шт.

Кухня світу: Турецька

Спосіб приготування: Варіння

Харчова цінність 1 порції гарбузового супу з куркою (250 мл): калорійність - 109 ккал , 2,9 г білків , 6,6 г жирів , 10,9 г вуглеводів

Покроковий рецепт приготування супу-пюре з гарбузом

  1. Классический суп-пюре из тыквы, шаг приготовления 1

    Починаємо з найдовшого процесу - приготування курячого бульйону. Для нього обробляють куряче м'ясо/філе невеликими шматочками, вкидаємо у воду і відварюємо до готовності разом з лавровим листом і запашним горошком . За хвилин 10 до готовності птиці посоліть, а коли курка буде остаточно готова виймаємо її з бульйону. Наша основа для супу-пюре готова!

  2. Классический суп-пюре из тыквы, шаг приготовления 2

    Поки бульйон готується, необхідно злегка пасерувати морквяно-цибульне асорті на невеликій кількості олії. Моркву та цибулю не засмажуйте до потемніння, інакше в супі потім плаватимуть бурі та негарні частинки.

  3. Классический суп-пюре из тыквы, шаг приготовления 3

    У готовий підсолений бульйон відправляємо кубики очищеної картоплі.

  4. Классический суп-пюре из тыквы, шаг приготовления 4

    Такими ж кубиками ріжемо гарбуз (очищений від товстої щільної шкірки), відправляємо в бульйон до картоплі і варимо разом на малому помірному вогні 15-20 хвилин. Хочемо звернути вашу увагу на вибір гарбуза для супу. Відмовтеся від покупки надто солодких сортів гарбуза, які зазвичай беруться для гарбузової випічки та каш, а також солодких страв. Чим інтенсивніше буде пофарбований ваш гарбуз — тим яскравішим буде колір крем-супу.

  5. Классический суп-пюре из тыквы, шаг приготовления 5

    Через 15-20 хвилин можна відправити в каструльку морквяно-цибулеву піджарку, трохи проварити разом до повного розм'якшення всіх овочів.

  6. Классический суп-пюре из тыквы, шаг приготовления 6

  7. Тепер потужним занурювальним блендером подрібнюємо всю гарбузово-овочеву масу у пюреподібний стан.

  8. Классический суп-пюре из тыквы, шаг приготовления 7

    Вводимо в суп мелений імбир , гранули часнику та чорний перець . Чим хороший у цьому випадку саме мелений імбир у порівнянні зі свіжим корінням тертим - не потрібно буде проціджувати суп через сито з метою відсіяти волокна свіжого імбирного корінця. За смаком також солимо, але дуже акуратно, тому що «пересоленість» в даному рецепті буде недоречною з солодкуватим присмаком гарбуза.

    Залишилося розлити суп-пюре по тарілках або піалах, додати за бажанням вершки, зелень або припорошити ще якими ароматними меленими спеціями — паприкою або гострим червоним перцем . Шматочки курки можна покласти на дно тарілок, а можна подати окремо від супу.

Гарбузовий суп-пюре з імбиром та куркою готовий! Смачного!

Популярні запити: суп з гарбуза, гарбузове пюре з імбиром

Автор Антонова Ирина

Автор статті: (доцент КНИТУ)

Дата публікації:

Дата оновлення: 23-11-2021

Оставить комментарий

Оцените статью
empty starempty starempty starempty starempty star
Captcha Обновить код

Комментарии к статье

  • 25-10-2017 :

    Люблю тыкву. Попробую приготовить такой супчик. особенно время года когда тыквы полно. Что еще можно полезного приготовить из тыквы? Будет интересно почитать еще рецепты

Закрыть
Логин (Имя пользователя):
Пароль:
 Забыли пароль?