Смузі-боул з насінням чіа та асаї. Покроковий рецепт з фото
Як приготувати?
Знайомтеся, новомодне напрямок у галузі здорового харчування та черговий «мастхев» для тих, хто шанує звичайні питні смузі – смузі-боул!
У його основі все ті ж корисні продукти, але відмінність лише в тому, що він густий і їсти його ложками, наливаючи в глибоку тарілку, прикрашаючи всілякими смаколиками, фруктами, ягодами, горіхами та насінням. Після такого декорування будь-який смузі-боул перетворюється на мега привабливу страву, яка може не тільки повноцінно замінити завтрак чи перекушування, а й отримати тисячі схвалень у соцмережах!
На Заході сладкий смузі-боул з'явився у тісному сусідстві з боулом на обід та ужин, у якому на одній невеликій тарілці змішують гарнір із цільнозернових каш, білок із бобових, свіжі та відварені овочі, рибу, морепродукти, м'ясо .
>Весь принцип такої подачі, яка умовно називається "Чаша Будди», полягає в тому, що на тарілці повинні бути прості продукти в невеликих порціях, але максимально збалансованих за вмістом корисних речовин. Цього ж правила давно дотримуються дієтологи та нутріціологи при розробці меню для схуднення та дієти.
Хочемо представити вам дуже простий рецепт смузі-боул з бананом, полуницею та ягодами асаї!
Інгредієнти
- банан свіжий — 2 шт;
- банан заморожень — 2 шт.;
- полуниця свіжа/заморожена — 150 г;
- чіа — 1-2 ст.л.;
- асаї (порошок) — 1-2 ст.л.;
- лимонний сік — 1 ст.л.;
- свіжі ягоди: малина, полуниця, лохіна — за смаком;
- орехи (будь-які) — за смаком;
- семена льону — 1 ст.л.;
- кокосові чіпси — 1-2 ст.л.
Година підготовки: 5 хвилин
Година приготування: 5 хвилин
Кількість порцій: 2
Кухня світу: Американська
Спосіб приготування: Закуски
Харчова цінність 100 мл приготовленого смузі боул з насінням чиа та асаї: калорійність — 46 ккал, 2 г білків, 1 г жирів, 6 г вуглеводів.
Покроковий рецепт приготування смузі боул з чіа та асаї
-
Помістити заморожені та свіжі очищені, нарізані кружальцями, банані у блендер.
-
Відправити до бананів свіжу або заморожену полуницю, а також заздалегідь замочені на 1-2 години, насіння чиа. Влити лимонний сік.
-
Збити банані з чіа та полуницею, потім всипати порошок ягід асаї. До речі, асаї – ndash; це новий суперфуд, який в останній годині потіснив годжі і чиа у світовій першості суперпродуктів і впевнено зайняв своє «місце під сонцем» у прихильників ЗОЖ.
Ягоди асаї неймовірно корисні, але так як користь їх виявляється максимально протягом доби після зрізання з рослини, а країна походження ягід асаї далека до Бразилії, виробники придумали перетворювати свіжі ягоди на порошок. У такому вигляді ягоди асаї доступні в будь-якій точці світу, а порошок зберігає більшу частину антиоксидантів та речовин, що впливають на молодість та здоров'я шкіри.
-
Знову включити блендер та скуштувати смузі-боул на смак. За бажанням можна підсолодити натуральними продуктами, медом або рослинними сиропами, але оскільки банан і так досить сладкий, зазвичай цього не роблять.
А ось що дуже часто додають до смузі-боулу, то це молоко чи кисломолочні продукти, наприклад, несладкий йогурт або готують його з сиром та з вівсянкою. Популярним молоком для смузі-боул вважають мигдальне чи кокосове, але можна спробувати і звичайне тваринне молоко, якщо у вас немає алергії на лактозу.
-
Як тільки вас задовольнити смак та колір вашого смузі-боулу — перелийте його у невелику супову тарілку.
-
Тепер можна прикрасити смузі-боул свіжими ягодами. полуницею, малиною, голубкою або тими, що є у вас в даний момент, посипати кокосовими чіпсами, насінням льону, горіхами. Просто ідеально на завтрак і так яскраво.
А чим хороші смузі-боулі, то це тим, що ніщо не обмежує вас у виборі інгредієнтів! Дотримуйтесь зразкової формули, міняйте банані на улюблені фрукти, додайте смачні топінги та додаткові додаткові інгредієнти за смаком — ваш фіолетовий смузі-боул з асаї від цього тільки покращає!
Стаття на тему: Смузі зі спіруліною. Простий рецепт з фото
Популярні запити: смузі-боул, прості рецепти з бананом, ягоди асаї
Автор статті: Антонова И.Г. (доцент КНИТУ)
Дата публікації: 31-05-2023
Дата оновлення: 31-05-2023
Оставить комментарий