+38 (044) 334-54-85 +38 (067) 195-85-85 +38 (050) 145-85-45
магазин спецiй
(067) 195-85-85
 
(044) 334-54-85
(050) 145-85-45

Каррі з куркою та рисом

Отзывы о статье ( 6 )

Каррі з куркою та рисом

Визнано вважати, що курка каррі з рисом та овочами - страва виключно індійська або так чи інакше пов'язана зі сходом. Ви здивуєтеся, але каррі як кулінарний термін виник у Великій Британії, а в самій Індії про нього зовсім нічого не знають!

Приправа каррі

Світову популярність страві створили британці, вони ж і вигадали слово «kari» — у перекладі з тамільської мови південної Індії як «соус». Таким чином, будь-які овочі, м'ясо чи рибу у пряному соусі вже можна вважати стравою каррі. В Англії з 19 століття і понині існують цілі "curry house" - ресторани з виключно індійською кухнею. Британцям також приписують створення приправи каррі .

У ті часи, всім підданим Британської імперії, що вирушають в екзотичну подорож до субтропічної Індії, дуже радили вживати саме приправу каррі для поліпшення травлення та з метою дезінфекції місцевих продуктів. Вперше вона з'явилася у продажу в Лондоні в 18 столітті і являла собою суміш подрібненого порошку куркуми , пажитника , коріандру, кмину та чорного перцю .

А ось корінним жителям Індії такий стандартизований набір прянощів зовсім далекий. Використання тих чи інших спецій та прянощів там визначає стиль життя, добробут сім'ї, місце проживання і навіть релігія. Залежно від традицій суспільних і сімейних кланів вся їжа може мати солодкуватий присмак або гострий, що обпалює, мусульмани відмовляються від свинини, індуїсти — від вживання яловичини, а вегетаріанці, т.зв. джайни, навіть не їдять рослинну їжу червоного кольору, що нагадує кров, наприклад паприку чи томати.

Вуличні торговці ароматних прянощів зазвичай запитують звідки покупець родом і самі готують індивідуальний пряний мікс за кулінарними звичками того чи іншого краю. Такий набір може складатися з 20-30 прянощів і спецій, тому варіантів соусу каррі в індійській кухні безліч і він ніколи не набридає. Звичайно, у розмові з європейцями індієць може говорити про «каррі», хоча у своєму колі цей соус має автентичні назви, залежно від решти інгредієнтів страви – пасанда, корма, сааг, доп'яза, тикка. Постійними супутниками соусу каррі є пшеничні коржики наан чи рис сорту басмати.

Сьогодні нам випала чудова нагода освоїти рецепт каррі з курки. Рекомендуємо приготувати каррі класичний, рецепт з фото якого допоможе вам розібратися з приготуванням. Курка з каррі - простий рецепт, який надає найпростішим продуктам приголомшливий смак, що переносить нас у країну чудес та східних казок!

Інгредієнти для каррі з куркою та рисом

Ингредиенты для карри

  • куряче філе - 0,5 кг;
  • вода - 100 мл;
  • часник - 3 зубки;
  • приправа каррі - 2 ч. л.;
  • кумін/зіра - 0,5 ч.л.;
  • куркума - 1 ч.л.;
  • перець чилі пластівці - 0,5-1 ч.л. (за смаком);
  • паста томатна - 1 ст.л.;
  • цибуля - 1 шт.;
  • сіль за смаком;
  • рис - 1 склянка.

Час підготовки: 00:10

Час приготування: 00:30

Кількість порцій: 2-3 шт.

Кухня світу: Індійська

Спосіб приготування: Гасіння

Харчова цінність 100 грам приготовленої страви: калорійність - 276 ккал , 8 г білків , 2,8 г жирів , 5,0 г вуглеводів

Приготування каррі з куркою та рисом. Рецепт з покроковими фото

  1. Для приготування соусу каррі спершу дрібно подрібнити цибулю.

    Рецепт карри с курицей, шаг 1

  2. Потім також дрібними сегментами нарубати часник.

    Рецепт карри с курицей, шаг 2

  3. Куряче філе вимити та нарізати кубиками зі сторонами приблизно 3 на 3 см.

    Рецепт карри с курицей, шаг 3

  4. Якщо любите і хочете використовувати інше м'ясо, наприклад, свинину, рецепт каррі зі свининою аналогічний запропонованому нами чікену каррі з рисом. Наріжте свинину трохи дрібніше, щоб встигла приготуватися, і продовжуйте готувати за рецептом. Ну а якщо ви виключаєте у своєму меню продукти тваринного походження, замініть м'ясо сезонними овочами. Морква, цукіні або кабачки, селера, перець і томати відмінно гармонують з приправою каррі - рецепт вегетаріанський і такий самий смачний! Наріжте вибрані овочі середніми шматочками, обсмажте до стану альденте і тушкуйте в пряному соусі.

    Рецепт карри с курицей, шаг 4

  5. На будь-якій рослинній олії обсмажити цибулю не засмажуючи її занадто, лише до появи легкого жовтого відтінку та розм'якшення. У разі приготування страви «Куриця каррі з рисом у мультиварці» виставте режим Обсмажування, а потім перейдіть на Гасіння.

    Рецепт карри с курицей, шаг 5

  6. Додати томатну пасту, приправу каррі, куркуму, кумін/зіру , пластівці гострого перцю чилі .

    Рецепт карри с курицей, шаг 6

  7. Перекласти до прянощів подрібнений часник, перемішати та обсмажувати пряну масу близько 2 хвилин, весь час помішуючи.

    Рецепт карри с курицей, шаг 7

  8. Викласти зверху курку.

    Рецепт карри с курицей, шаг 8

  9. Змішати куряче філе з томатно-пряною масою і, не перестаючи помішувати, злегка обсмажити філе до побіління (не більше 5 хвилин).

    Рецепт карри с курицей, шаг 9

  10. Як тільки вся курка придбає під томатно-пряним соусом білястий відтінок - залити її водою, посолити і залишити тушкуватись під кришкою на 30 хвилин. Соус каррі повинен загуснути, м'ясо стати м'яким, ароматним та дуже смачним.

    Рецепт карри с курицей, шаг 10

  11. Як ви вважаєте, чим відрізняється японське каррі, рецепт якого вивчений багатьма кулінарними школами, від курки каррі з рисом по-індійськи? По-перше, в каррі з рисом японською соус буде тільки відтіняти смак рису, тоді як індійське каррі, рецепт спрямований на смакування самого пряного соусу або юшки. По-друге, для приготування курки каррі індійська кухня завжди радить брати свіжі прянощі, подрібнювати і змішувати їх безпосередньо перед закладкою в блюдо, а ось японські кухарі зазвичай використовують готовий соус або готові напівфабрикати каррі, приготовані промисловим способом. Вибирайте самі, що ви хочете бачити у себе на блюді - більше рису або більше смачного пряного соусу, куштувати японський чи індійський варіант, у будь-якому випадку, ваше каррі страва вийде чудовою!

    Отже, рис варимо традиційним способом, промивши його в холодній воді, заливши водою щодо 1 до 2. За бажанням можна додати в рис половину чайної ложки куркуми, зробити його ще кориснішим і апетитнішим!

    Рецепт карри с курицей, шаг 11

  12. Подаємо каррі з рисом наступним чином: на широку страву викладаємо рис, у середині робимо поглиблення для соусу каррі та курки. Тепер можна спробувати!

Сподіваємося, ви дізналися багато корисної інформації про те, що таке приправа каррі, куди додавати і як приготувати чудові страви. Залишайте свої відгуки та коментарі про те, чи вийшла у вас курка каррі, класичний рецепт був використаний або ви внесли щось своє і ділитеся з нами результатами!

Смачного!

Статті на тему: Спеції для курки. Топ 5 кращих поєднань

Автор Антонова Ирина

Автор статті: (доцент КНИТУ)

Дата публікації:

Дата оновлення: 11-11-2024

Оставить комментарий

Оцените статью
empty starempty starempty starempty starempty star
Captcha Обновить код

Комментарии к статье

  • 03-10-2023 :

    Дуже смачно

  • 28-05-2023 :

    Це ДУЖЕ смачно! 10 з 5!

  • 13-07-2019 :

    Огромное спасибо за рецепт, раз в неделю готовлю это блюдо - всем моим родным и близким очень нравиться. Это очень вкусно и полезно, однозначно рекомендую всем плпробовать! Спасибо "deluxe" что вы есть!

  • 27-01-2019 :

    Отличный рецепт

  • 10-07-2018 :

    У вас покупаю всегда куркуму. Добавляю исключительно в молоко. После прочтения рецепта карри решила приготовить. Кроме того я так понимаю что это диетический рецепт

  • 04-07-2018 :

    Изумительный рецепт. Обожаю карри и куркуму!

Закрыть
Логин (Имя пользователя):
Пароль:
 Забыли пароль?