Шарлотка з яблуками та корицею. Рецепт з фото
Отзывы о статье ( 4 )Мабуть, найкраще, що можна приготувати з яблуками та корицею – це шарлотка у духовці. Неймовірно корисний та смачний яблучний пиріг, який напевно готувала ваша мама чи бабуся, тож смак дитинства вам забезпечений! Поряд із простотою приготування шарлотки, цей пиріг максимально вітамінізований, тому що в пропорції з борошном і цукром, яблука все ж таки переважають і в смаку, і у співвідношенні з іншими інгредієнтами.
Винятковість шарлотки не лише у смакових якостях — її назва оповита справжніми кухарськими легендами та оповідями. За першою версією, Шарлотта звали дівчину, для якої і був придуманий цей десерт безнадійно закоханим кондитером. За другою історії, пиріг був названий на честь королеви Великобританії, дружини Георга III, Шарлотти, яка обожнює яблука, що займалася садівництвом та вирощуванням яблучних угідь.
У французькій кухні ви можете зустріти рецепт шарлотки дещо інший. До рецептури входить білий хліб, фрукти, заварний крем та лікер. Приготування такої шарлотки – процес трудомісткий та тривалий, щоб його освоїти потрібен чималий кулінарний досвід. Але сьогодні у нас наш «рідний» і простий рецепт шарлотки, як все мега геніальне у цьому світі!
Простий шарлотка в духовці. Покроковий рецепт
Якщо ви ще не знаєте, як готувати шарлотку, вам наші зрозумілі покрокові фото!
Складові:
- яблука - 1кг
- борошно - 1 склянка
- цукор - 1 склянка
- яйця - 4шт.
- мед - 1ст.л.
- кориця мелена - 1-2 ч.л.
Час підготовки: 00:30
Час приготування: 00:50
Спосіб приготування: Запікання
Кількість порцій: 6-7
Харчова цінність: 208 ккал , 4,5 г білків , 2,6 г жирів , 41,5 г вуглеводів
Рецепт приготування:
- У глибоку миску/тарілку вбиваємо три великі або чотири середні яйця.
- Збиваємо міксером або блендером з насадкою «металевий віночок» яйця якнайінтенсивніше і довше. Принагідно необхідно додавати в яйця, що збиваються, цукор, тому, як тільки почала утворюватися невелика пінка — починайте невеликими порціями всипати цукор-пісок.
- Прямо в яєчно-цукрову повітряну масу просіюємо через невелике ситечко борошно , позбавляючись борошняних грудок і непотрібних домішок. Борошно також додавайте порціями і продовжуйте збивати доти, поки тісто не стане максимально гладким, сметаноподібним по структурі.
- Чим краще ви зб'єте інгредієнти на кожному етапі, тим смачніше вийде підсумковий результат. Для балансу та смакової гармонії можна додати в тісто трохи, на кінчику ножа, звичайної солі. І тоді, якщо ви не любите занадто солодкі пироги, тісто не здаватиметься нудотним.
- Яблука без кориці – це нонсенс! А шарлотка із яблуками без кориці просто неможлива! Тому, обов'язково використовуємо в рецепті ароматну мелену корицю — королеву десертних прянощів, яка має приголомшливий смак і божественний аромат. Можна вчинити двома способами - просіяти мелену корицю прямо в тісто разом із борошном через сито або присипати нею яблука при формуванні шарлотки у форму. Ми вибрали другий спосіб, тому настав час приступити до яблучної нарізки.
- Яблука, в ідеалі кисло-солодкі, пружні та соковиті, ріжемо тонкими часточками, попередньо вийнявши середину з плівками та насінням.
- Половину порції нарізаних яблучних часточок укладаємо на дно, половину залишимо для прикраси верху шарлотки.
- Настав час для нашої ароматної прянощі! Присипаємо корицею яблука на свій смак - 1-2 ч.л.
- Поступово заливаємо яблука в кориці підготовленим тістом, розмірено розподіляючи його по центру і краях.
- Зверху укладаємо рештки, більш красиві і рівні скибочки яблук, у формі квітки або довільно. Почніть викладати скибочки з країв шарлотки, трохи утоплюючи кожен шматочок у тісто, а потім поступово заповнюйте середину пирога скибочками внахлест, поки вся верхівка не утворює так званий «бутон».
- Духовку попередньо гріємо до традиційної температури випічки в 180 градусів, ставимо форму на середню позицію та фіксуємо часовий інтервал у 30 хвилин. Через півгодини шарлотку виймаємо і змащуємо яблука медом, для їхньої карамелізації, ставимо знову в духовку на 4-5 хвилин.
- Коли наша проста шарлотка повністю охолоне - присипте цукровою пудрою, прикрасьте ягодами та листочками меліси. Можна пригощатись! Смачного!
Якщо вам сподобався наш рецепт шарлотки з корицею - поділіться відгуками та враженнями в коментарях!
Автор рецепту: Гай І.В.
Автор статті: Антонова И.Г. (доцент КНИТУ)
Дата публікації: 19-07-2016
Дата оновлення: 28-01-2022
Оставить комментарий
Комментарии к статье
-
Стелла 21-02-2017 :
Это лайк! и репост! Спасибо, классный рецепт
-
lesya 09-10-2016 :
Согласна, очень красиво
-
Vladimir 21-07-2016 :
Круто!
-
Анна 21-07-2016 :
Ой как красиво яблочки выложили! Просто волшебно! и рецепт реально достаточно простой!