+38 (044) 334-54-85 +38 (067) 195-85-85 +38 (050) 145-85-45
магазин спецiй
(067) 195-85-85
 
(044) 334-54-85
(050) 145-85-45

Борщ зелений із щавлем та яйцем — класичний рецепт

Отзывы о статье ( 2 )

Як приготувати зелений борщ?

Як тільки на прилавках з'являється перша весняна зелень, всі домашні кулінари шукають альтернативу червоному борщу і готують корисніший і вітамінний його варіант — зелений борщ. Найголовнішим його зеленим компонентом вважається молодий щавель, хоча для цієї першої страви можна використовувати абсолютно будь-яку листову зелень і готувати його з кропивою, зі шпинатом, кропом та зеленою цибулею для максимально насиченого та яскравого смаку.

Класичний рецепт зеленого борщу простий до неподобства, його можна готувати як на м'ясному бульйоні, так і на овочевому без м'яса. Обов'язково використовуйте кисломолочні продукти сметану чи натуральний йогурт, а готовий борщ покладіть відварені курячі чи перепелині яйця половинками чи дрібно рубані.

При дотриманні балансу щавлевої кислоти, солодощі овочів та молочного смаку сметани у вас вийде чудовий легкий український зелений борщ зі щавлем, який сподобається всій вашій родині!

Інгредієнти для приготування зеленого борщу

Інгредієнти для зеленого борщу

  • курка (стегна) - 0,5 кг;
  • лавровий лист - 2 шт.;
  • перець запашний горошком - 5-8 шт.;
  • картопля - 3-5 шт.;
  • цибуля - 1-2 шт.;
  • морква 1-2 шт.;
  • борошно пшеничне - 1 ст.л.;
  • щавель - 1-2 пучки;
  • кропива – 1 пучок;
  • зелена цибуля - 1 пучок;
  • кріп та петрушка - 1 пучок;
  • сметана - 2-3 ст.л;
  • яйця - 3 шт.;
  • приправа для борщу – 1 ст.л.;
  • оливкова олія для обсмажування - 2-3 ст.л.;
  • сіль за смаком.

Приправа для борща

Час підготовки: 10 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 5-6

Кухня світу: Українська

Спосіб приготування: Варіння, варіння

Харчова цінність 100 мл приготовленого зеленого борщу: калорійність - 59 ккал , 8 г білків , 3 г жирів , 4 г вуглеводів

Покроковий рецепт приготування класичного зеленого борщу

  1. Курку обмити, за бажанням зняти шкірку, скласти шматочки в каструлю або мультиварку, покласти до м'яса лавровий лист і запашний перець, залити водою і поставити на вогонь. Перед моментом кипіння на поверхню бульйону з куркою будуть спливати пластівці і темна завись - їх необхідно прибрати шумівкою (або просто злити першу воду, що закипіла, залишаючи лавровий лист і горошок, і залити новою чистою водою, в якій продовжити варити курку час, що залишився). М'ясо варимо до готовності.

    Приготовление зеленого борща

  2. Готову курку вийняти з бульйону і дати охолонути. Потім обібрати м'ясо з кісточок і нарізати шматочками або розібрати по волокнах. У киплячий бульйон покласти брусочки картоплі, варити 10 хвилин|мінути|. Якщо вам подобається рецепт зеленого борщу з рисом, час всипати його в бульйон і відварити до готовності крупи.

    Мясо для зеленого борща

  3. Підготувати овочеву піджарку: на оливковій олії пасерувати цибулю і морквину, для густішої консистенції борщу всипте до обжарювання ложку борошна пшеничного і перемішайте з овочами. Зніміть із плити.

    Овощи для зеленого борща

  4. Усю підготовлену для борщу зелень обмити, біля щавлю або шпинату обрізати стеблинки, обдати кропиву окропом, щоб прибрати ефект пекучості. Петрушку, зелену цибулю і кріп дрібно нарубати, довільно нарізати листочки щавлю і кропиви.

    Щавель и зелень для борща

  5. У киплячий бульйон відправляємо назад куряче м'ясо, заправляємо овочевою піджаркою. Також кладемо подрібнений щавель і всю решту зелені, доводимо до кипіння. Далі покласти приправу для борщу і за необхідності підсолити до смаку. Класичні спеції для борщу червоного цілком підійдуть і для зеленого - аромат і смак сухої приправи з сушеного цибульки, часнику і чорного перцю , шматочків паприки, моркви і томатів тільки підкреслять вже наявний мікс овочевий в бульйоні і зроблять його яскравіше! Вогонь під каструлею вимкнути і дати борщу настоятися 10 хвилин. А ось половинки відвареного яйця можна покласти в тарілку кожному під час подачі страви, а можна нарубати дрібним кубиком і ввести в борщ разом із зеленню.

    Варка зеленого борща

Найсмачніший зелений борщ із яйцем готовий!

Суп Харчо зі свинини - класичний рецепт з фото

Популярні запити: український борщ зі щавлем, найсмачніший зелений борщ з рисом і яйцем

Автор Антонова Ирина

Автор статті: (доцент КНИТУ)

Дата публікації:

Дата оновлення: 24-02-2024

Оставить комментарий

Оцените статью
empty starempty starempty starempty starempty star
Captcha Обновить код

Комментарии к статье

  • 18-07-2023 :

    Хороший рецепт

  • 21-11-2022 :

    Хороша что крапива в зелёном борще. Она добавляет витамины, нейтрализует кислоту щавеля для чувствительного желудка. Прекрасный рецепт.

Закрыть
Логин (Имя пользователя):
Пароль:
 Забыли пароль?