+38 (044) 334-54-85 +38 (067) 195-85-85 +38 (050) 145-85-45
магазин спецiй
(067) 195-85-85
 
(044) 334-54-85
(050) 145-85-45

Натуральне ванільне морозиво. Рецепт приготування з фото

Отзывы о статье ( 3 )

Ванільне морозиво. Як приготувати в домашніх умовах

У спеку особливо приємно поласувати морозивом. Якщо мучать сумніви щодо складу купованого в магазині морозива, то його можна приготувати і вдома. І, головне, для цього зовсім необов'язкова машинка для приготування морозива. Щоб насолодитися домашнім морозивом, знадобляться для складу лише вершки, яйця, молоко, миска та віночок. Міксером, звичайно ж, також можна скористатися, так буде навіть швидше.

Харчова цінність 100 грам натурального ванільного морозива: калорійність - 207 ккал , 3,8 г білків , 11 г жирів , 24 г вуглеводів

Інгредієнти для ванільного морозива

  • 1 стручок ванілі
  • 3/4 ч. л. ванільного екстракту
  • 6 ячних жовтків
  • 400 мл (2 склянки) жирних вершків
  • 200 мл незбираного молока
  • дрібка солі

Час підготовки: 00:15

Час приготування: 01:15

Кількість порцій: 3-4 шт.

Приготування ванільного морозива

  1. У каструлю або сотейник влити молоко, 2 склянки жирних вершків, додати цукор та сіль.

    Рецепт ванильного мороженого. Шаг 1

  2. Витягти з ванільного стручка насіння. У сотейник додати насіння та стручок ванілі, а також ванільний екстракт.

    Рецепт ванильного мороженого. Шаг 2

  3. Варити всю суміш близько 20 хвилин, після чого зняти з|із| вогню і накрити кришкою.

    Рецепт ванильного мороженого. Шаг 3

  4. В окремій мисці збити яєчні жовтки і повільно почати вливати масу, при цьому постійно заважати віночком.

    Рецепт ванильного мороженого. Шаг 4

  5. Суміш із жовтками залити назад у сотейник, прибрати ванільний стручок, варити ще 10 хвилин до утворення густого крему.

    Рецепт ванильного мороженого. Шаг 5

  6. Крем збивати до повного загусання (краще у спеціальній машині для морозива)

    Рецепт ванильного мороженого. Шаг 6

  7. Морозиво перелити в підготовлені форми і тримати в морозилці.

До маси можна додати малинове або чорномородинове варення, а також смажену кокосову стружку, що додасть морозиві легкості. Додавати свіжі ягоди не рекомендується, тому що у замороженому вигляді їх незручно їсти. Якщо все ж таки хочеться додати ягоди, то краще їх дрібно порізати.

Відео: Рецепт ванільно-вершкового морозива від "Все буде смачно"

Автор Антонова Ирина

Автор статті: (доцент КНИТУ)

Дата публікації:

Дата оновлення: 22-11-2023

Оставить комментарий

Оцените статью
empty starempty starempty starempty starempty star
Captcha Обновить код

Комментарии к статье

  • 04-02-2017 :

    Такое мороженое не дешевое получается..зато натуральное и настоящее!

  • 16-11-2014 :

    Статья красивая! Супер.

Закрыть
Логин (Имя пользователя):
Пароль:
 Забыли пароль?