Фарширований перець кускусом та овочами
Отзывы о статье ( 2 )Фарширований перець кускусом. Ексклюзивний рецепт з покроковими фото
Фарширований перець завжди був затишною домашньою та повсякденною стравою, фаворитом літнього та осіннього сезону, коли дозрівають і з'являються на ринках соковиті та м'ясисті округлі «бочки» — гогошари найрізноманітніших відтінків від насиченого зеленого до яскраво-червоного і рубінового кольорів. Напевно, вам готувала фарширований болгарський перець ваша бабуся або мама, тому прийнято вважати, що ця страва відноситься до нашої національної кухні.
Поспішаємо повідомити, що перець, фарширований м'ясом і рисом — це справжнє кулінарне надбання сонячної та гостинної Болгарії, країни лечо, палачинки, чорби і, звичайно, вищезгаданого болгарського перцю! Усталений у нас класичний рецепт у Болгарії кожна господиня доводить до досконалості та унікальності у своєму роді, та так, що в будь-якому середньостатистичному будинку або в харчевні з живою музикою або дорогим рестораном на вас чекає неповторний смак з тих самих інгредієнтів.
Якими б прекрасними не були світові кулінарні традиції, готувати завжди однаково — нудно. Пропонуємо приготувати болгарський перець, фарширований кускусом! Як відомо, кускус - це пшенична крупа, яка повсюдно використовується у східних країнах, на ній засновані багато страв берберської та магрібської кухні, тому такий фарширований перець відразу ж "перенесе" вас на схід - на узбережжя Марокко, у савани Тунісу та пустелі Алжиру. Чудова кулінарна подорож та найсмачніша страва вам гарантована!
складові
- кускус - 150 г;
- часник - 2-3 часточки;
- печериці - 150 г;
- помідори - 4 шт.;
- перець солодкий - 4-5 шт.;
- кріп сушений - 1 ч. л.;
- паприка сушена - 1 ч. л.;
- перець чилі мелений - 0,5 ч. л.;
- сир твердий - 80 г;
- перець чорний і сіль за смаком;
- олія оливкова - 5-8 ст.л.;
- петрушка, базилік.
Час підготовки: 00:20
Час приготування: 00:30
Кількість порцій: 4-5 шт.
Кухня світу: Грецька
Спосіб приготування: Запікання
Перець фарширований - калорії та харчова цінність у 100 г: калорійність - 132 ккал , 2,7 г білків , 8,9 г жирів , 11 г вуглеводів
Рецепт приготування перців фаршированих кускусом та овочами.
Перше, що вам необхідно знати про кусок - його не потрібно заздалегідь відварювати, а можна просто залити окропом. Це чудово економить час, тому що коли ви готуєте традиційний перець, фарширований рисом, зазвичай сухий рис для начинки потрібно відварити до напівготовності (він вбирає дуже багато рідини, від чого перці можуть стати сухими). Отже, кускус залити склянкою окропу/гарячого бульйону та залишити на 5 хвилин. Потім крупу посолити, влити 2-3 столові ложки оливкової олії і залишити ще на 5 хвилин. Рідина повністю вбереться, і коли настане час змішувати кускус із овочами – це буде вже справжня розсипчаста маса.
На сковороді обсмажити дрібнонарізані свіжі печериці з скибочками часнику з додаванням оливкової олії. Гриби будуть ідеальні для цього рецепту, тому що допоможуть зберегти соковитість страви, а крім того фарширований перець без м'яса, але з додаванням грибів цілком може забезпечити добову порцію корисного рослинного білка, необхідного нашому організму. За бажанням можна додати в начинку будь-який фарш і приготувати такий же смачний, але ситний перець, фарширований кускусом і м'ясом.
Нарізати помідори кубиками (можна зняти з них шкірку, попередньо обдавши окропом, а потім перекласти в крижану воду), помістити помідори до грибів з часником, гасити 5 хвилин.
Перед вимиканням покласти в грибну суміш прянощі - сушений кріп , солодку паприку і дрібку гострого перцю чилі . Свіжу петрушку дрібно порубати і додати разом із прянощами, сіллю та чорним перцем.
Отриману масу необхідно змішати з розпареним кускусом. Потрібно відзначити, що такий фарширований перець без рису виходить набагато ніжніше завдяки м'якій за своєю структурою крупі, яка моментально вбирає всі грибні і овочеві аромати на додачу зі смаком всіх прянощів.
У солодкого перцю, розрізаного рівно навпіл, зрізаємо білі перегородки і насінну частину, промиваємо порожнину від насіння, що залишилося. Укладаємо у форму або на лист.
Щільно наповнити «човники» фаршем із кускуса, грибів та овочів.
Присипати зверху тертим сиром і прикрасити скибочкою печериці, трохи втопивши його в начинку. Розплавлена сирна скоринка відмінно завершить усю смакову композицію!
Фаршировані перці в духовці запікаються при 180 градусах, близько 30-40 хвилин, поки перець не стане м'яким, а сир не розплавиться. Так само готуємо і запікаємо фарширований перець у мультиварці в режимі «варіння» або «суп», якщо готуєте перець з додаванням соусу.
Фарширований перець овочами та кускусом готовий! Смачного!
Автор рецепту: Гай І.В.
Популярні запити: перець в духовці з овочами, фаршировані перці
Автор статті: Антонова И.Г. (доцент КНИТУ)
Дата публікації: 31-08-2017
Дата оновлення: 23-11-2021
Оставить комментарий
Комментарии к статье
-
Валерия 25-10-2017 :
Класс! Аппетитно, вкусно. У меня получилось!
-
Людмила Степановна 31-08-2017 :
Ой девочки, какие вы молодцы. Такой блог и такие рецепты... Очень, очень красиво, вкусненько. Бегом иду такие же перчики делать