+38 (044) 334-54-85 +38 (067) 195-85-85 +38 (050) 145-85-45
магазин спецiй
(067) 195-85-85
 
(044) 334-54-85
(050) 145-85-45

Табулі – східний салат. Покроковий рецепт з фото

Отзывы о статье ( 1 )

Класичний рецепт салату Табулі з овочами

Усі, хто куштував цей близькосхідний салат, можуть підтвердити, що смак табулі досить незвичний для середньостатистичного обивателя наших широт. А все тому, що салатами у нас прийнято називати різноманітне асорті з овочів, а тут фаворитами вважаються крупа та зелень. Сьогодні готуємо вдома цей чудовий салат, який люблять на всьому узбережжі Північної Африки та на Близькому Сході в різних варіаціях, але у будь-якому випадку табулі всім своїм виглядом дарує незрівнянне відчуття свіжості та повноти смаку!

Кус кус для салату

Що таке Табулі?

Історія кулінарії говорить про те, що справжній табулі вперше з'явився в Лівані, звідти прийшов до нас і оригінальний рецепт салату разом із його назвою. Однак, завдяки інтеграції народів сходу та перетину їх кулінарних культур, ліванський рецепт поширився на прилеглі території, зазнав змін, але не змінив свого імені.

Сьогодні можна зустріти овочеве табулі в різних кухнях світу, існує рецепт табулі по-марокканськи з кус-кусом та родзинками, є табулі по-турецьки - з булгура, з часником і зірою, причому заправка для нього готується з гранатового соку. Із зернами граната та з гранатовим сиропом у заправці представлено табулі від Джеймі Олівера. Популярний британський ресторатор ще більше наголосив на східному походженні салату, адже гранат на сході завжди вважався царським плодом, символом багатства та родючості. Грузинський та вірменський табулі з овочами ще яскравіші за смаком, у їхній рецептурі присутні яблуко та селера — справжня східна закуска!

Давайте ж і ми приготуємо національну страву народів сходу і просто ідеальний салат - табулі з кус-кусом та овочами, з пряною заправкою з оливкової олії та лимонного соку! Розкажемо, як робити, з чим і як при дієті, а також покажемо весь рецепт приготування з покроковими фотографіями.

Інгредієнти для справжнього салату Табулі

Ингредиенты для салата Табуле

  • кус-кус - 150-200 г;
  • огірки свіжі - 2-3 шт.;
  • помідори свіжі - 3 шт.;
  • петрушка - 1 пучок;
  • м'ята - 3 гілочки;
  • коріандр - 0,3 ч.л.;
  • мускатний горіх - 0,3 ч. л.;
  • кориця - 0,3 ч.л.;
  • олія оливкова - 20-30 мл;
  • лимон - 1 шт.;
  • сіль за смаком.

Час підготовки: 15 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Кількість порцій: 2-3

Кухня світу: Арабська

Закуска

Харчова цінність 100 грам приготовленого салату Табулі з кус-кусом та овочами: калорійність - 123 ккал , 2,6 г білків , 6,2 г жирів , 12,1 г вуглеводів

Покроковий рецепт приготування салату Табулі з фото

  1. Будемо використовувати для рецепту ізраїльський кус-кус птитім - він великий і вимагає повноцінного відварювання, як будь-який макаронний виріб. Тому доводимо воду до закипання і кладемо кус-кус в окріп, потім зменшуємо вогонь і фіксуємо час варіння близько 15 хвилин.

    Якщо ви готуватимете з дрібним кус-кусом, його достатньо буде просто залити окропом. Якщо брати булгур на табулі, попередньо обсмажте крупу з ложкою оливкової олії, і тоді булгур набуде легкого горіхового смакового відтінку.

    Для тих, кому дієта важлива, і хто вважає за краще використовувати в домашній кулінарії безглютенові продукти (а кус-кус і булгур - це все ж таки похідні пшеничного крупи і містять глютен), пропонуємо приготувати пп табулі без круп, з бобовими, наприклад, з сочевиці або табулі з кіноа - модним на сьогоднішній день суперфудом. Табулі з петрушки з гречкою - доступніший бюджетний безглютеновий варіант цього східного салату, він простий, а користь гречаної крупи та її харчова цінність також висока і багатозначна в раціоні.

    Готовим дома салат Табуле

  2. Поки вариться кус-кус – наріжте помідори та огірки кубиком. Класичний рецепт вимагає дрібну нарізку овочів та зелені, але без фанатизму – зелень не повинна пустити сік на обробній дошці, так само як і овочі.

    Овощной салат табуле

  3. Наш кус-кус готовий, він увібрав усю воду, збільшився в два-три рази і готовий вирушати до салатниці!

    Табуле с кускусом

  4. З'єднуємо кус-кус із овочами у великій мисці.

    Восточная закуска Табуле

  5. Ріжемо петрушку, листочки м'яти можна порвати руками. Зелені має бути багато, на сході кажуть, що без м'яти та без петрушки цей салат неможливий!

    Табуле из петрушки и овощей

  6. Табулі в перекладі з арабської означає «заправлений салат», а значить саме час приготувати заправку! Заправку на табулі готуємо з оливкової олії, соку з одного лимона та прянощів — кориці, мускатного горіха та меленого коріандру.

    Заправка для табуле

  7. Відправляємо заправку в салат, солимо до смаку і перемішуємо. Обов'язково даємо настоятися та подаємо до столу!

    Салат табуле

Табулі вважається універсальним салатом, так як з крупами та овочами поєднується безліч продуктів. Можете запросто приготувати його з м'ясом або з куркою, додати салатне листя, зробити табулі з авокадо, з червоною солодкою цибулею або з кінзою.

;

Ось і ви тепер знаєте, що таке табулі, сміливо готуйте його самостійно або замовляйте в ресторані - з вибором не помилитеся і залишитеся задоволені його чудовим східним смаком!

Смачного!

Табуле по-турецки

Свинина запечена в духовці. Рецепт з фото

Популярні запити: овочевий табуле, табулі по-турецьки, як приготувати салат табулі

Автор Антонова Ирина

Автор статті: (доцент КНИТУ)

Дата публікації:

Дата оновлення: 12-12-2021

Оставить комментарий

Оцените статью
empty starempty starempty starempty starempty star
Captcha Обновить код

Комментарии к статье

  • 13-08-2019 :

    Обожаю восточные салаты, они мега простые в приготовлении. По желанию можно еще брынзу или фету добавить, но тогда он уже будет не восточный. Спасибо за фото, они вдохновляют готовить и творить на кухне!

Закрыть
Логин (Имя пользователя):
Пароль:
 Забыли пароль?