+38 (044) 334-54-85 +38 (067) 195-85-85 +38 (050) 145-85-45
магазин спецiй
(067) 195-85-85
 
(044) 334-54-85
(050) 145-85-45

Свинина запечена у духовці

Отзывы о статье ( 2 )

Якщо мова заходить про смачний шматочок м'яса, кожен другий уявляє собі саме свинину. Це чудовий продукт, який передбачає широке поле для кулінарних фантазій та експериментів від домашніх котлет з рум'яною скоринкою до ароматних, з серпанком, шашликів на мангалі. Але саме сьогодні ми хотіли б запропонувати вам один із найкорисніших способів приготування свинини — свинина в духовці.

Напевно багатьом знаком божественний смак скибочки такого запеченого м'яса, з соковитими волокнами, що розпадаються, що томився у власному соку і від того не обтяженого зайвими жировими добавками. Для того щоб правильно приготувати м'ясо свинини в духовці, необхідно лише безпомилково вибрати частину тушки, яка буде придатна до процесів запікання і не засмутить сухістю та жорсткістю в результаті. Тільки ніжні, філейні шматочки - лопатка, шия, спинна частина, внутрішній і зовнішній сегменти стегенця будуть ідеальні для приготування печі. Якщо заповітний шматочок свинини вже куплений і чекає свого часу в холодильнику, саме час запропонувати вам рецепт свинини в духовці!

Свинина у духовці. Рецепт з покроковими фото

Свинина у духовці. Рецепт. Крок 2

Свинина у духовці. Рецепт. Крок 3

Свинина у духовці. Рецепт. Крок 4

Свинина у духовці. Рецепт. Крок 5

Свинина у духовці. Рецепт. Крок 6

Свинина у духовці. Рецепт. Крок 7

Складові:

  • свинина (шия, вирізка, балик) - 1,3 кг;
  • часник - 2-3 зубки;
  • гірчиця в зернах (французька, діжонська) - 3 ст.
  • сіль - 1,5 ч.л.;
  • приправа до свинини – 3 ч.л. або до смаку;
  • масло вершкове (за бажанням) - 30-50 г;
  • свіжа зелень.

Час підготовки: 02:00

Час приготування: 01:15

Спосіб приготування: Запікання

Кількість порцій: 3-4шт.

Харчова цінність свинини, пісне філе без кістки, запечене в духовці на 100 г: 172 ккал , 30,5 г білків , 4,6 г жирів , 0 г вуглеводів

Рецепт приготування:

Ще раз уважно подивіться на м'ясо: якщо воно щільне і вологе на дотик, рожево-бліде, його колір рівномірний і немає почервонілих, обвітрених ділянок, а жирові прошарки (у разі придбання шийної частини свинячої туші) - білі, а не жовті, можна приступати до запікання! Відразу ж готуємо фольгу чи рукав для запікання, оскільки саме ці кухонні помічники забезпечать нам соковитість нашого м'ясного шматочка.

  1. Приготуємо все необхідне для маринування та шпигування: по-перше, візьмемо приправу для свинини, яка містить збалансований набір прянощів для цього сорту м'яса. У її складі - пажитник , лавровий лист, коріандр, гвоздика, запашний перець , гірчичне насіння, гранульований часник, сушена цибуля, куркума, петрушка, орегано, кмин і кумін. Для маринування свинини просто ідеально! Доповнимо маринад сіллю, а для шпигування візьмемо часник. Його необхідно нарізати тонкими скибочками, щоб зручно було просовувати в прорізи, які ми зробимо ножем. Також для запікання нам знадобиться м'яка на смак гірчиця в зернах.
  2. Вибраний шматок охолодженої свинини промиваємо під проточною водою, а потім витираємо насухо від води щільними кухонними паперовими серветками. Гострим ножем для обробки овочів робимо прорізи зверху вниз, щоб отримати не широкі, але досить глибокі кишеньки. Шпигуємо м'ясо скибочками часнику.
  3. За бажанням, і якщо ви не прагнете мінімізувати кількість калорій у запеченому м'ясі, відправляємо в кожну кишеньку з часником невеликий шматочок вершкового масла. Робити це потрібно лише в тому випадку, якщо ви взяли для запікання нежирну частину свинини – балик чи вирізку. Якщо ж у вас для цих цілей передбачена шия, яку зазвичай беруть для приготування смачного шашлику, кількість жирових прошарків, що містяться в ній, забезпечить вам необхідну соковитість всього шматка м'яса.
  4. Натираємо свинину спочатку сіллю, а потім приправою для свинини . Втираємо інтенсивно, але дбайливо, щоб часник не випав з кишеньок. На цьому етапі потрібно дати м'ясу відлежатися, щоб усі прянощі проникли якнайглибше і краще. Тому можна відразу ж перекласти свинину на шматочок фольги, помістити в вогнетривку товстостінну форму і відправити мінімум години на півтори-дві в холодильник.
  5. Перед запіканням фольгу відкриваємо та щедро намазуємо верх м'яса гірчицею у зернах. Вона додасть додатковий смаковий відтінок і буде дуже доречна, коли ви нарізатимете свинину скибочками при подачі.
  6. Загортаємо свинину у фольгу дуже щільно і скрупульозно, щоб вона в жодному разі не розірвалася і сік, що виділяється при запіканні, не витек на дно форми. Ставимо в розпалену духовку (духовка розігріта до 200 градусів), час запікання – близько 60-70 хвилин. Після перших 20 хвилин запікання при 200 градусах температуру можна знизити до 180-ти.
  7. Готову запечену свинину виймаємо з духовки, обов'язково охолоджуємо. Для того, щоб красиво нарізати її рівними скибочками на святковий стіл, доведеться залишити її на 6-8 годин у холодильнику.

Свинина у фользі, запечена у духовці готова!

Свинина в духовке

Смачного!

Приправа для свинины — купить

Автор Антонова Ирина

Автор статті: (доцент КНИТУ)

Дата публікації:

Дата оновлення: 19-09-2023

Оставить комментарий

Оцените статью
empty starempty starempty starempty starempty star
Captcha Обновить код

Комментарии к статье

  • 01-06-2017 :

    Вкусненько. Добавила лайк и себе на страничку. Спасибо за идею ужина

  • 26-01-2017 :

    очень красивое сделали, аж самой захотелось приготовить

Закрыть
Логин (Имя пользователя):
Пароль:
 Забыли пароль?