Рецепт рогаликів з маком та горіхами
Отзывы о статье ( 2 )
Рогалики без дріжджів. Простий рецепт з фото
У сучасному світі вже немає необхідності пекти рогалики ворогам на зло, зате з'явилося безліч різноманітних способів та технологій приготування, що підходять під певний вид тіста та начинки. Якщо ви хочете освоїти рецепт рогаликів на дріжджах, найкраще в якості начинки підійде варення, сир або повидло, а от без дріжджової випічки, наприклад, в пісочні рогалики з маком краще покласти горіхи /a>, насіння, ягоди або фрукти. Така ж начинка підходить і в пісні рогалики з маком.
Пропонуємо вам зайнятися приготуванням цієї смачної випічки і спробувати самим спекти рогалики — рецепт простий і не трудомісткий, який не вимагає будь-яких особливих навичок або пристроїв. Вам на допомогу і наш покроковий рецепт рогаликів, який стане вам підмогою при згортанні тесту. Сьогодні печемо повітряні рогалики з маком та горіхами!
Інгредієнти для рогаликів з маком та горіхами
- борошно пшеничне — 200 г;
- борошно амарантове — 100 г;
- вершкове масло — 150 г;
- сир — 150 г;
- цукор (тісто) — 60 г;
- цукор (начинка) — 2-3 ст. або за смаком;
- яйце — 1 шт.;
- розпушувач — 1 ч.л.;
- сіль — 1 щіпка;
- фундук — 50 г;
- арахіс — 50 г;
- мак — 2 ст.л.;
- кориця — 1 ст. (для прикраси).
Час підготовки: 40 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Кількість порцій: 5-7
Кухня світу: Українська
Спосіб приготування: Випічка
Харчова цінність 100 грам приготовлених рогаликів з маково-горіховою начинкою: калорійність — 400 ккал, 9,0 г білків, 24 г жирів, < span itemprop="carbohydrateContent">38 г вуглеводів
Покроковий рецепт приготування рогаликів без дріжджів, з маком та горіхами
Пісочне тісто для рогаликів можна готувати на будь-якому кисломолочному продукті, наприклад, на ваш вибір — рогалики з маком на кефірі або з маком на сметані, але сьогодні ми готуватимемо з маком без дріжджів на сирі. Таке тісто виходить полегшеним, ніж рогалики з маком з листкового тіста, а ще сир значно покращить смак, зробить тісто м'якшим, ніжнішим і ароматнішим. Дуже зручно використовувати для приготування піщаного тіста кухонний комбайн — він заощаджує ваш час, а головне, зберігає необхідний холодний температурний режим, який має бути витриманий при замісі цього виду тесту. Якщо ви вимішуєте пісочне тісто вручну — стежте, щоб масло не почало танути від тепла долонь і робіть усі дії якнайшвидше.
-
Для замісу використовуємо пшеничне та амарантове борошно у пропорції 2 частини пшеничного та 1 частина амарантової. Також всипаємо в чашу комбайна цукор або цукрову пудру, розпушувач та сіль.
-
Рубимо шматочками вершкове масло, відправляємо до борошна та інших сухих інгредієнтів. Для того, щоб зробити рогалики з маком на маргарині — візьміть таку ж кількість маргарину.
-
Увімкніть комбайн і подрібніть борошно та олію в крихту.
-
На наступному етапі додайте до тесту сир та жовток яйця.
-
Знову увімкніть комбайн та «пробийте» масляно-борошняну крихту з сиром і жовтком. Маса скріпиться в грудку — повітряне тісто для рогаликів готове!
-
Виберіть тісто з чаші, швидкими рухами скріпіть його в кулю, особливо не намагаючись вимішувати, а тільки скріпити крихту в цілу масу. Якщо ви замішували тісто вручну, обов'язково надішліть його перед формуванням рогаликів у холодильник. Тепле пісочне тісто, в якому підтанула масляна основа, після випічки стає жорстким! Але оскільки ми використовували кухонний комбайн — пісочне тісто залишилося холодним і гідно витримає такі маніпуляції.
-
Начинка для рогаликів: змішуємо очищені фундук та арахіс , подрібнюємо їх у комбайні або чаші блендера з насадкою «залізний ніж» до середньої або дрібної крихти.
-
Висипаємо горіхи в миску, додаємо до них мак, цукор за смаком і білок, що залишився від приготування пісочного тіста. >
- Горіхову масу перемішуємо, даємо їй постояти, щоб мак ввібрав сироп. Якщо ви вже коли-небудь пекли рогалики з маком і горіхами і зазнали невдачі через те, що ваша начинка розсипалася під час випікання, хочемо помітити, що додавання білка до горіхової маси виправить цю ситуацію. Начинка триматиметься акуратно, білок скріпить мак і горішки в одне ціле і такі рогалики з маком буде зручно дегустувати.
-
Ділімо пісочне тісто на чотири частини, якщо хочете зробити рогалики з маком та горіхами дуже маленькими «на один зубок», або на дві частини, якщо плануєте приготувати пісочні рогалики з маком побільше за розміром.
-
Тісто пісочне розкачати на припиленій борошном поверхні в рівне коло.
-
Розрізати на 12 однакових частин-трикутників. На широкий кінець кожного трикутника покласти ложку начинки з горіхів та маку.
-
Заготовки загорнути, починаючи від широкого боку до вузького, а «хвостик» Постарайтеся розташувати внизу рогалика, щоб той не розвернувся під час випічки і не розкрився. За бажання змастіть яйцем і присипте зверху цукром.
-
Випікайте рогалики 12-15 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці або до рум'яності. Перед подачею присипаємо корицею. Рогаліки з маком без дріжджів готові!
Безперечно, всіх рецептів рогаликів не перерахувати і можливо вам подобається своя особлива технологія їх приготування.
Якщо ви все ж таки хочете приготувати солодку здобну випічку, зверніть увагу на дріжджові рогалики. Рецепт на молоці передбачає використання сухих дріжджів, борошна, вершкового масла та яєць. Бажаєте згадати дитинство та приготувати перевірені «бабусини» рогалики? Рецепт на маргарині може допомогти вам влаштувати ретро-дегустацію та відновити у пам'яті всі аромати, що витали на кухнях наших батьків. Який би ви не вибрали рецепт рогаликів — на сметані, маргарині, а може бути повітряні рогалики з маком із листкового тіста, оригінальні рогалики з маком на кефірі або популярні пісні рогалики з маком, впевнені, що будь-яка випічка, приготовлена з любов'ю, вдасться вдалою!
Приємного вам апетиту!
Популярні запити: рогалики бездрожжеві, рогалики з маком
Стаття на тему: Домашній хліб з прованськими травами і насінням куміну. Покроковий рецепт з фото
Автор рецепту: Міщенко Ю.
Автор статті: Антонова И.Г. (доцент КНИТУ)
Дата публікації: 17-03-2019
Дата оновлення: 01-02-2024
Оставить комментарий
Комментарии к статье
-
Анна Ивановна 17-03-2019 :
Мой любимый рецепт! Обожаю украинскую выпечку! Рогалики с маком пеку всегда летом на Спас яблочный. Рецепт у Вас получился легкий, с дрожаммы они были бы очень воздушные! а эти я так понимаю получились хрустящие!
-
Владимир 17-03-2019 :
Спасибо за очередной рецепт. Сделали с женой - получили удовольствие! Спасибо редактору за такой вкусный рецепт!