+38 (044) 334-54-85 +38 (067) 195-85-85 +38 (050) 145-85-45
магазин спецiй
(067) 195-85-85
 
(044) 334-54-85
(050) 145-85-45

Морквяні мафіни з гарбузовим борошном та шоколадними краплями

Отзывы о статье ( 4 )

Як приготувати мафіни з шоколадними краплями?

На відміну від тортів - серйозних і великих десертів з величезними трудовитратами, невтомні та швидкі мафіни можна пекти хоч щодня! Їхня рецептура дуже нагадує приготування кексів, а кексове тісто ніколи не приносило жодного клопоту навіть недосвідченим кондитерам. Тому якщо ви хочете приготувати щось дуже цікаве за одну годину, простий рецепт цих морквяних маффінів вам обов'язково знадобиться!

Купити шоколадні дропси Купити натуральне гарбузове борошно у магазині Делюкс

Так Так! Це не помилка і не друкарська помилка, готувати ми будемо саме морквяні кексики, незважаючи на те, що деякі з вас вже скептично вивчають список інгредієнтів і перебувають у роздумах про те, чи буде чути в них «морквяний дух» і чи можна ці кекси потім назвати десерт. Поспішаємо заспокоїти, морква — чудовий солодкий коренеплід, соковитий і яскравий, у цих маффінах проявить себе лише з найкращого боку!

Шанувальники здорового харчування вже давно поважають моркву за велику кількість клітковини, вітаміну А, антиоксидантів і сахаридів. Останнім часом їй приписують чудодійні лікувальні властивості від боротьби зі складними вуглеводами до уповільнення клітинного старіння. У будь-якому випадку, «мода» на моркву ніколи не проходить, і вона завжди буде присутня у списках наших вітчизняних суперфудів разом із буряком, волоськими горіхами та капустою. Тому боятися використовувати моркву в такому звичному для неї образі не варто, а краще приготувати з нею найсмачніші класичні маффіни з шоколадними краплями . Дивіться покроковий рецепт з фото та радуйте своїх близьких чудовою випічкою!

Інгредієнти для морквяних маффінів

Ингредиенты для морковных маффинов

  • морква свіжа - 200 г;
  • яйце - 2 шт.;
  • цукор - 120 г;
  • борошно пшеничне - 130 г;
  • борошно гарбузове - 70 г;
  • рослинна олія - 100 мл;
  • розпушувач - 2 ч.л.;
  • сіль - 1 щіпка;
  • шоколадні краплі – 2 ст.л.

Час підготовки: 00:30

Час приготування: 00:30

Кількість порцій: 12 шт.

Кухня світу: Американська

Спосіб приготування: Випічка

Харчова цінність у 100 грам морквяних маффінів: калорійність - 322 ккал , 6,6 г білків , 16,3 г жирів , 36,4 г вуглеводів

Покроковий рецепт морквяних маффінів з фото

  1. Морквину очищаємо від шкірки і натираємо на дрібній тертці.

    Приготовление морковных маффинов, шаг 1

  2. Для приготування морквяних маффінів не потрібно розділяти яйця на білки та жовтки, лише рекомендуємо витягти їх заздалегідь з холодильника і дати нагрітися до кімнатної температури. Так як яйця збиваються в даному рецепті не тільки з цукром, але і з олією, для отримання правильної емульсії без розшарування всі продукти для тесту повинні бути приблизно однаковою температурою. Кладемо в чашу для збивання яйця та цукор. Порада: Тим, хто дотримується обмежень у піст, цілком можна приготувати аналогічні морквяні кекси - пісні варіанти передбачають використання в тісті води та меду замість яєць. Також дуже популярні останнім часом стали морквяні кекси без олії та морквяні мафіни, дієтичні показники яких дозволяють дотриматись ліміту за кількістю калорій на добу. Зазвичай це морквяні мафіни на кефірі або кекси, в яких пшеничне борошно замінюється вівсяним або іншим борошном (наприклад, цільнозерновим), а цукор - бананами або фініками .

    Приготовление морковных маффинов, шаг 2

  3. Збиваємо міксером на високих швидкостях близько 5 хвилин, після чого збивання не припиняємо, вливаючи тонким струмком або додаючи по столовій ложці олію.

    Приготовление морковных маффинов, шаг 3

  4. Тепер додаємо морквяну нарізку у збиту яєчно-олійну масу. Перемішуємо.

    Рецепт морковных маффинов, шаг 4

  5. Готуємо борошняну суміш із сипучих інгредієнтів. До звичайної пшеничного борошна додаємо гарбузове борошно. Вона виступить не тільки як джерело омега-3 жирних кислот, цинку, корисних фітостеролів та ще безлічі біологічно активних і вкрай корисних для організму речовин, але і як додатковий ароматизатор для випікання. У процесі випікання мафінів ваша духовка видаватиме божественний горіховий аромат. Обидві муки просіваємо через сито в глибоку миску, туди ж відправляємо розпушувач і дрібку великої солі. Не виключайте можливість додавання та інших прянощів у рецепт, наприклад, корицю . Морквяні мафіни з корицею виходять такими ж чудовими, як будь-яка фруктова випічка з нею.

    Рецепт морковных маффинов, шаг 5

  6. Змішуємо яєчно-морквяну суміш і борошняну разом, вимішуючи все силіконовою лопаткою.

    Приготовление морковных маффинов, шаг 6

  7. Тісто на мафіни виходить густим і тягучим, не переживайте, воно добре підніметься, адже в рецепті є розпушувач.

    Приготовление морковных маффинов, шаг 7

  8. Завершальний етап - додавання шоколадних крапель у тісто, тут дійте за смаком та своїм бажанням зробити кекси більш менш солодкими. Дропси втручаємо в тісто, розподіляємо їх якомога рівномірніше. Шукаєте всі можливі шляхи зниження насолоди ваших десертів? Замініть шоколадні краплі іншими смачними добавками і приготуйте морквяні мафіни з волоськими горіхами, корисним насінням, сушеними журавлинами або вишнями. А от якщо ви готуєте морквяні маффіни для дітей - варіант з шоколадом просто знахідка, тому що всі діти його просто люблять!

    Приготовление морковных маффинов, шаг 8

  9. Для мафінів беремо силіконові або паперові формочки, викладаємо в них тісто лише на 2/3, враховуючи підйом.

    Приготовление морковных маффинов, шаг 9

  10. Випікаємо 30 хвилин|мінути| при температурному режимі духовки в 170 градусів (духовку нагріти заздалегідь). От і все! Чекаємо охолодження у формах, виймаємо, прикрашаємо за бажанням і пробуємо ... Вони дуже ніжні, з приголомшливою оксамитової структурою і ідеальним наповненням шоколадно-морквяним!

    Приготовление морковных маффинов, шаг 10

На завершення ми будемо вкрай категоричними — обов'язково приготуйте ці морквяні кекси! Дієтичні, класичні, морквяні мафіни пп або за вашим особистим оригінальним рецептом, вони завжди прикрасять найсіріший холодний ранок неповторним золотистим відблиском і маленьким острівцем морквяного задоволення!

Приємного чаювання!

Популярні запити: морквяні маффіни дієтичні, класичні маффіни з шоколадними краплями

Автор Антонова Ирина

Автор статті: (доцент КНИТУ)

Дата публікації:

Дата оновлення: 23-11-2021

Оставить комментарий

Оцените статью
empty starempty starempty starempty starempty star
Captcha Обновить код

Комментарии к статье

  • 10-03-2018 :

    Обожаю кексы, но такой рецепт еще не встречала. Очень понравился, на заметку!

Закрыть
Логин (Имя пользователя):
Пароль:
 Забыли пароль?