Морквяні мафіни з гарбузовим борошном та шоколадними краплями
Отзывы о статье ( 4 )Як приготувати мафіни з шоколадними краплями?
На відміну від тортів - серйозних і великих десертів з величезними трудовитратами, невтомні та швидкі мафіни можна пекти хоч щодня! Їхня рецептура дуже нагадує приготування кексів, а кексове тісто ніколи не приносило жодного клопоту навіть недосвідченим кондитерам. Тому якщо ви хочете приготувати щось дуже цікаве за одну годину, простий рецепт цих морквяних маффінів вам обов'язково знадобиться!
Так Так! Це не помилка і не друкарська помилка, готувати ми будемо саме морквяні кексики, незважаючи на те, що деякі з вас вже скептично вивчають список інгредієнтів і перебувають у роздумах про те, чи буде чути в них «морквяний дух» і чи можна ці кекси потім назвати десерт. Поспішаємо заспокоїти, морква — чудовий солодкий коренеплід, соковитий і яскравий, у цих маффінах проявить себе лише з найкращого боку!
Шанувальники здорового харчування вже давно поважають моркву за велику кількість клітковини, вітаміну А, антиоксидантів і сахаридів. Останнім часом їй приписують чудодійні лікувальні властивості від боротьби зі складними вуглеводами до уповільнення клітинного старіння. У будь-якому випадку, «мода» на моркву ніколи не проходить, і вона завжди буде присутня у списках наших вітчизняних суперфудів разом із буряком, волоськими горіхами та капустою. Тому боятися використовувати моркву в такому звичному для неї образі не варто, а краще приготувати з нею найсмачніші класичні маффіни з шоколадними краплями . Дивіться покроковий рецепт з фото та радуйте своїх близьких чудовою випічкою!
Інгредієнти для морквяних маффінів
- морква свіжа - 200 г;
- яйце - 2 шт.;
- цукор - 120 г;
- борошно пшеничне - 130 г;
- борошно гарбузове - 70 г;
- рослинна олія - 100 мл;
- розпушувач - 2 ч.л.;
- сіль - 1 щіпка;
- шоколадні краплі – 2 ст.л.
Час підготовки: 00:30
Час приготування: 00:30
Кількість порцій: 12 шт.
Кухня світу: Американська
Спосіб приготування: Випічка
Харчова цінність у 100 грам морквяних маффінів: калорійність - 322 ккал , 6,6 г білків , 16,3 г жирів , 36,4 г вуглеводів
Покроковий рецепт морквяних маффінів з фото
Морквину очищаємо від шкірки і натираємо на дрібній тертці.
Для приготування морквяних маффінів не потрібно розділяти яйця на білки та жовтки, лише рекомендуємо витягти їх заздалегідь з холодильника і дати нагрітися до кімнатної температури. Так як яйця збиваються в даному рецепті не тільки з цукром, але і з олією, для отримання правильної емульсії без розшарування всі продукти для тесту повинні бути приблизно однаковою температурою. Кладемо в чашу для збивання яйця та цукор. Порада: Тим, хто дотримується обмежень у піст, цілком можна приготувати аналогічні морквяні кекси - пісні варіанти передбачають використання в тісті води та меду замість яєць. Також дуже популярні останнім часом стали морквяні кекси без олії та морквяні мафіни, дієтичні показники яких дозволяють дотриматись ліміту за кількістю калорій на добу. Зазвичай це морквяні мафіни на кефірі або кекси, в яких пшеничне борошно замінюється вівсяним або іншим борошном (наприклад, цільнозерновим), а цукор - бананами або фініками .
Збиваємо міксером на високих швидкостях близько 5 хвилин, після чого збивання не припиняємо, вливаючи тонким струмком або додаючи по столовій ложці олію.
Тепер додаємо морквяну нарізку у збиту яєчно-олійну масу. Перемішуємо.
Готуємо борошняну суміш із сипучих інгредієнтів. До звичайної пшеничного борошна додаємо гарбузове борошно. Вона виступить не тільки як джерело омега-3 жирних кислот, цинку, корисних фітостеролів та ще безлічі біологічно активних і вкрай корисних для організму речовин, але і як додатковий ароматизатор для випікання. У процесі випікання мафінів ваша духовка видаватиме божественний горіховий аромат. Обидві муки просіваємо через сито в глибоку миску, туди ж відправляємо розпушувач і дрібку великої солі. Не виключайте можливість додавання та інших прянощів у рецепт, наприклад, корицю . Морквяні мафіни з корицею виходять такими ж чудовими, як будь-яка фруктова випічка з нею.
Змішуємо яєчно-морквяну суміш і борошняну разом, вимішуючи все силіконовою лопаткою.
Тісто на мафіни виходить густим і тягучим, не переживайте, воно добре підніметься, адже в рецепті є розпушувач.
Завершальний етап - додавання шоколадних крапель у тісто, тут дійте за смаком та своїм бажанням зробити кекси більш менш солодкими. Дропси втручаємо в тісто, розподіляємо їх якомога рівномірніше. Шукаєте всі можливі шляхи зниження насолоди ваших десертів? Замініть шоколадні краплі іншими смачними добавками і приготуйте морквяні мафіни з волоськими горіхами, корисним насінням, сушеними журавлинами або вишнями. А от якщо ви готуєте морквяні маффіни для дітей - варіант з шоколадом просто знахідка, тому що всі діти його просто люблять!
Для мафінів беремо силіконові або паперові формочки, викладаємо в них тісто лише на 2/3, враховуючи підйом.
Випікаємо 30 хвилин|мінути| при температурному режимі духовки в 170 градусів (духовку нагріти заздалегідь). От і все! Чекаємо охолодження у формах, виймаємо, прикрашаємо за бажанням і пробуємо ... Вони дуже ніжні, з приголомшливою оксамитової структурою і ідеальним наповненням шоколадно-морквяним!
На завершення ми будемо вкрай категоричними — обов'язково приготуйте ці морквяні кекси! Дієтичні, класичні, морквяні мафіни пп або за вашим особистим оригінальним рецептом, вони завжди прикрасять найсіріший холодний ранок неповторним золотистим відблиском і маленьким острівцем морквяного задоволення!
Приємного чаювання!
Популярні запити: морквяні маффіни дієтичні, класичні маффіни з шоколадними краплями
Автор рецепту: Гай І.В.
Автор статті: Антонова И.Г. (доцент КНИТУ)
Дата публікації: 25-02-2018
Дата оновлення: 23-11-2021
Оставить комментарий
Комментарии к статье
-
Алла 10-03-2018 :
Обожаю кексы, но такой рецепт еще не встречала. Очень понравился, на заметку!