Чиа пудинг - рецепт дієтичного сніданку
Отзывы о статье ( 3 )Напевно ви вже чули про фантастичну і неймовірну користь чиа, насіння якого увійшли в меню всіх веганів, сироїдів і просто тих, хто хоче приділити особливу увагу правильному раціону харчування. Новомодна добавка у вигляді крихітного чорного насіння - це справжня криниця корисних речовин при мінімумі калорій!
Відомо, що в 2 столових ложках насіння чиа вміст омега-3 кислот вдвічі більше, ніж у 100 грамах червоної риби, в 6 разів більше кальцію в порівнянні зі склянкою звичайного молока, а за кількістю антиоксидантів і взагалі обганяє звичнішу для всіх лохину приблизно вдвічі! При цьому, чия насіння не містить цукру, клейковини і заліза, а свої властивості найбільш інтенсивно проявляють при змішуванні з рідинами та утворенні гелеподібної структури.
Насіння чіа - корисні властивості
На цьому і засноване застосування насіння в кулінарії, наприклад, десерти з чиа - це приголомшливі стійкі пудинги, в які за бажанням і смаком додаються свіжі або сушені ягоди, горіхи , шматочки фруктів або какао-порошок .
Як ви вже здогадалися, сьогодні готуватимемо чиа пудинг, рецепт якого ви без найменшої праці освоїте за 5 хвилин!
Чіа пудинг з йогуртом. Покроковий рецепт
Складові:
- насіння чіа - 6 ст.л.
- йогурт (грецький) без добавок - 1 склянка
- молоко (коров'яче, мигдальне, кокосове) - 1 склянка
- какао-порошок - 1-2 ст.л.
- мед (сироп з топінамбуру, винограду, кленовий сироп) - за смаком
- горіхи волоські
- ягоди - полуниця, малина, смородина
Час підготовки: 00:10
Час приготування: 01:00
Кількість порцій: 1-2
Харчова цінність: 203 ккал , 21,3 г білків , 23,8 г жирів , 39,5 г вуглеводів
Рецепт приготування:
- Почнемо приготування чіа пудингу з йогуртом. Для нього візьміть нейтральний на смак грецький або домашній йогурт, він не містить ні цукру, ні зайвої кислоти, а тому буде в нашому випадку ідеальним. Залежно від густоти вашого йогурту потрібно додати для отримання чиа пудингу, який буде добре тримати форму, від 1 до 3 ст.л. насіння на 1 склянку. Якщо ж додати до йогурту 4-5 ст.л. насіння чиа можна отримати максимально густу структуру желе, яка буде ближчою до ще одного смачного рецепту під назвою панакота з насіння чиа.
- Додаємо насіння чиа в йогурт, відразу ж помішуючи, щоб насіння не збилося в грудку.
- Пропонуємо трохи проявити креатив і приготувати небанальний шоколадний чиа пудинг на кокосовому молоці (будь-якому рослинному) або молоці звичайним коров'ям, якщо це дозволяє ваш раціон. У крайньому випадку, можна приготувати такий чиа пудинг на воді. Всипаємо через ситечко какао-порошок у молоко, для кращої розбіжності какао в рідині можна прогріти ємність пару хвилин на плиті або мікрохвильовій печі.
- Додаємо в какао-молочну суміш будь-який підсолоджувач - мед, кленовий сироп, сироп з топінамбуру, стевію на ваш особистий смак.
- Таким же чином, додаємо насіння чиа. Для пудингу на молоці їх знадобиться трохи більше, щоб структура десерту вийшла стабільною, желеподібною та не розтікалася. На склянку молока – від 4 до 5 ст. насіння чиа.
- Обидві піали затягуємо харчовою плівкою і відправляємо майбутні пудинги до холодильника мінімум на 3-4 години, а найкраще, на всю ніч у холодильник. За цей час насіння розбухає приблизно в 10-12 разів.
- Подивіться, наскільки стійкими вийшли у нас пудинги — тепер з ними можна робити найсмачніші та найкорисніші ранкові десерти, які за смаком нагадують пудинг із насіння льону .
- Ягідний багатошаровий чіа пудинг приготуємо з сумішшю малини та смородини в першому шарі, і з верхнім полуничним топінгом. Готуємо ягідне пюре за допомогою насадки занурювального блендера, додаємо по необхідності рослинний підсолоджувач.
- Тепер можна викласти чиа пудинг по келихах або креманках так, як вам більше подобається або так, як пропонуємо вам ми.
- Чіа пудинг для шоколадоманів присипаємо зверху волоськими горіхами, ягідний пудинг прикрашаємо свіжими ягодами. Можна пригощатись! Смачного!
Автор рецепту: Гай І.В.
Автор статті: Антонова И.Г. (доцент КНИТУ)
Дата публікації: 24-08-2016
Дата оновлення: 28-11-2021
Оставить комментарий
Комментарии к статье
-
Анетта ПрС 04-02-2017 :
Очень крутой рецептик. Я лично раз в неделю кушаю по утрам чиа пудинг. Буду теперь использовать и Ваш рецептик
-
Валерия 29-09-2016 :
Менеджер посоветовал статью после моих возмущений что с чиа никакие пудинги не получаются! Уважаемые - все получилось после прочтения данного рецепта, очень вкусные с малиной и сливами!
-
Тарас Миронович 25-08-2016 :
Чудова стаття! Дякую панове за надану якісну інфу.