+38 (044) 334-54-85 +38 (067) 195-85-85 +38 (050) 145-85-45
магазин спецiй
(067) 195-85-85
 
(044) 334-54-85
(050) 145-85-45

Чиа пудинг - рецепт дієтичного сніданку

Отзывы о статье ( 3 )

Напевно ви вже чули про фантастичну і неймовірну користь чиа, насіння якого увійшли в меню всіх веганів, сироїдів і просто тих, хто хоче приділити особливу увагу правильному раціону харчування. Новомодна добавка у вигляді крихітного чорного насіння - це справжня криниця корисних речовин при мінімумі калорій!

Чіа насіння — купити

Відомо, що в 2 столових ложках насіння чиа вміст омега-3 кислот вдвічі більше, ніж у 100 грамах червоної риби, в 6 разів більше кальцію в порівнянні зі склянкою звичайного молока, а за кількістю антиоксидантів і взагалі обганяє звичнішу для всіх лохину приблизно вдвічі! При цьому, чия насіння не містить цукру, клейковини і заліза, а свої властивості найбільш інтенсивно проявляють при змішуванні з рідинами та утворенні гелеподібної структури.

Насіння чіа - корисні властивості

На цьому і засноване застосування насіння в кулінарії, наприклад, десерти з чиа - це приголомшливі стійкі пудинги, в які за бажанням і смаком додаються свіжі або сушені ягоди, горіхи , шматочки фруктів або какао-порошок .

Як ви вже здогадалися, сьогодні готуватимемо чиа пудинг, рецепт якого ви без найменшої праці освоїте за 5 хвилин!

Чіа пудинг з йогуртом. Покроковий рецепт

Рецепт чиа пудингу. складові

Рецепт чиа пудингу. Крок 1

Рецепт чиа пудингу. Крок 2

Рецепт чиа пудингу. Крок 3

Рецепт чиа пудингу. Крок 4

Рецепт чиа пудингу. Крок 5

Рецепт чиа пудингу. Крок 6

Рецепт чиа пудинга.т Крок 7

Рецепт чиа пудингу. Крок 8

Рецепт чиа пудингу. Крок 9

Рецепт чиа пудингу. Крок 10

Складові:

  • насіння чіа - 6 ст.л.
  • йогурт (грецький) без добавок - 1 склянка
  • молоко (коров'яче, мигдальне, кокосове) - 1 склянка
  • какао-порошок - 1-2 ст.л.
  • мед (сироп з топінамбуру, винограду, кленовий сироп) - за смаком
  • горіхи волоські
  • ягоди - полуниця, малина, смородина

Час підготовки: 00:10

Час приготування: 01:00

Кількість порцій: 1-2

Харчова цінність: 203 ккал , 21,3 г білків , 23,8 г жирів , 39,5 г вуглеводів

Рецепт приготування:

  1. Почнемо приготування чіа пудингу з йогуртом. Для нього візьміть нейтральний на смак грецький або домашній йогурт, він не містить ні цукру, ні зайвої кислоти, а тому буде в нашому випадку ідеальним. Залежно від густоти вашого йогурту потрібно додати для отримання чиа пудингу, який буде добре тримати форму, від 1 до 3 ст.л. насіння на 1 склянку. Якщо ж додати до йогурту 4-5 ст.л. насіння чиа можна отримати максимально густу структуру желе, яка буде ближчою до ще одного смачного рецепту під назвою панакота з насіння чиа.
  2. Додаємо насіння чиа в йогурт, відразу ж помішуючи, щоб насіння не збилося в грудку.
  3. Пропонуємо трохи проявити креатив і приготувати небанальний шоколадний чиа пудинг на кокосовому молоці (будь-якому рослинному) або молоці звичайним коров'ям, якщо це дозволяє ваш раціон. У крайньому випадку, можна приготувати такий чиа пудинг на воді. Всипаємо через ситечко какао-порошок у молоко, для кращої розбіжності какао в рідині можна прогріти ємність пару хвилин на плиті або мікрохвильовій печі.
  4. Додаємо в какао-молочну суміш будь-який підсолоджувач - мед, кленовий сироп, сироп з топінамбуру, стевію на ваш особистий смак.
  5. Таким же чином, додаємо насіння чиа. Для пудингу на молоці їх знадобиться трохи більше, щоб структура десерту вийшла стабільною, желеподібною та не розтікалася. На склянку молока – від 4 до 5 ст. насіння чиа.
  6. Обидві піали затягуємо харчовою плівкою і відправляємо майбутні пудинги до холодильника мінімум на 3-4 години, а найкраще, на всю ніч у холодильник. За цей час насіння розбухає приблизно в 10-12 разів.
  7. Подивіться, наскільки стійкими вийшли у нас пудинги — тепер з ними можна робити найсмачніші та найкорисніші ранкові десерти, які за смаком нагадують пудинг із насіння льону .
  8. Ягідний багатошаровий чіа пудинг приготуємо з сумішшю малини та смородини в першому шарі, і з верхнім полуничним топінгом. Готуємо ягідне пюре за допомогою насадки занурювального блендера, додаємо по необхідності рослинний підсолоджувач.
  9. Тепер можна викласти чиа пудинг по келихах або креманках так, як вам більше подобається або так, як пропонуємо вам ми.
  10. Чіа пудинг для шоколадоманів присипаємо зверху волоськими горіхами, ягідний пудинг прикрашаємо свіжими ягодами. Можна пригощатись! Смачного!

Автор Антонова Ирина

Автор статті: (доцент КНИТУ)

Дата публікації:

Дата оновлення: 28-11-2021

Оставить комментарий

Оцените статью
empty starempty starempty starempty starempty star
Captcha Обновить код

Комментарии к статье

  • 04-02-2017 :

    Очень крутой рецептик. Я лично раз в неделю кушаю по утрам чиа пудинг. Буду теперь использовать и Ваш рецептик

  • 29-09-2016 :

    Менеджер посоветовал статью после моих возмущений что с чиа никакие пудинги не получаются! Уважаемые - все получилось после прочтения данного рецепта, очень вкусные с малиной и сливами!

  • 25-08-2016 :

    Чудова стаття! Дякую панове за надану якісну інфу.

Закрыть
Логин (Имя пользователя):
Пароль:
 Забыли пароль?