Соус Бешамель - рецепт приготування
Отзывы о статье ( 2 )Соус Бешамель є класичним білим соусом та основою для створення інших соусів. Ідеально підходить до лазіння, до страв з рисом, до рибних та м'ясних страв, доповненням послужить до млинців та грінків.
Рецепт соусу Бешамель
Для приготування знадобиться:
- 4 столові ложки вершкового масла
- 1/4 склянки пшеничного білого борошна
- 2 склянки молока
- сіль
- перець білий
- мускатний горіх
Час підготовки: 00:05
Час приготування: 00:15
Кількість порцій: 3-4 порції
Харчова цінність 100 грам соусу бешамель: калорійність - 105 ккал , 3,8 г білків , 7 г жирів , 7 г вуглеводів
Приготування:
- У сотейнику, з дном, що не пригорає, розтопити вершкове масло.
- Далі в розтоплену олію додати добре просіяне борошно і ретельно перемішувати дерев'яною ложкою.
- Варити 2 хвилини, поки|доки| суміш не почне змінювати свій колір.
- У сотейник повільно почати вливати молоко, при цьому заважати, щоб не з'являлися грудки.
- Варити до того часу, поки соус не почне густіти.
- За смаком додати сіль, додати|добавляти| білий перець і мускатний горіх і також додати|добавляти| в кінці приготування соусу.
Якщо він дуже густий, потрібно збити молока і додати під час приготування. Соус повинен вийти однорідним, бархатистим і гладким.
Автор рецепту: Гай І.В.
Автор статті: Антонова И.Г. (доцент КНИТУ)
Дата публікації: 05-10-2014
Дата оновлення: 19-08-2020
Оставить комментарий
Комментарии к статье
-
Стелла 06-10-2014 :
Я тоже люблю Бешамель, спс за рецепт, заказала у вас мускатный орех заодно
-
Елена 05-10-2014 :
Я постоянно добавляю мускатный орех в соус. Он получается более ароматный.