Лазання з кабачків із фаршем. Ексклюзивний рецепт з покроковими фото
Отзывы о статье ( 3 )Як приготувати кабачки з фаршем?
Літо - час готувати страви з максимальним набором свіжих овочів! І навіть таке споконвічно ситну страву як лазіння можна трансформувати в абсолютно легку і по-справжньому літню — лайт лайт з кабачків!
Що таке лазіння?
Лазання - це італійське блюдо і в перекладі означає «гарячі листи». Під гарячими листами розуміється традиційна для Італії паста у вигляді прямокутників з тіста. У самій Італії "lasagna" була відома ще з 13 століття, вона згадувалася в стародавніх кулінарних книгах, знайдених при розкопках Неаполя, а перший її рецепт був написаний ще на латиниці. Але, незважаючи на таку давню і значну історію цієї страви, сьогодні все ж таки ризикнемо змінити традиційну рецептуру. Знайомтесь - лазіння з кабачків, рецепт з фото як завжди додається!
Лазання з кабачками — це найоригінальніше, що могли вигадати кулінари на тему італійської кухні. Можливо, цей експеримент не знайшов своїх шанувальників серед любителів макаронів, а ось для прихильників здорової їжі така лазіння з кабачків – дієтична знахідка! Посуд сам, шари лазаньї можна зменшувати або збільшувати, доповнювати або прибирати інгредієнти, змінювати їх на більш легкі або більш відповідні для вашого індивідуального меню. У результаті все одно виходить соковито, смачно, ароматно, як втім, все, що готується з кабачків! Що сказати, лазіння з кабачків - правильне харчування на всі сто!
З таким же успіхом може бути приготована лазіння з кабачків без м'яса, лазіння з кабачків з сиром (так звана лазання з кабачків по Дюкану) або лазіння з кабачків з грибами.
Отже, сьогодні в меню овочеве лазіння з кабачками!
Інгредієнти для кабачкової лазаньї з фаршем
- кабачки - 1,5 кг;
- фарш - 0,5 кг;
- помідори - 0,5 кг;
- цибуля - 1-2 шт.;
- перець солодкий - 1 шт.;
- італійські трави – 1 ст.л.;
- часник сухий - за смаком;
- сіль та перець - за смаком;
- моцарелла - 250-300 г;
- зелень - за смаком;
- рослинна олія.
Час підготовки: 40 хвилин
Час приготування: 35 хвилин
Кількість порцій: 6-7шт.
Кухня світу: Італійська
Спосіб приготування: Запікання
Харчова цінність 100 г приготовленої лазаньї: калорійність - 84 ккал , 9,4 г білків , 4,2 г жирів , 2,7 г вуглеводів
Покроковий рецепт приготування лазаньї з кабачків. Фото
Для лазаньї з кабачками та помідорами приготуємо всі інгредієнти та, в першу чергу, займемося безпосередньо кабачками – інгредієнтом, який з успіхом замінить тісто. Рекомендуємо взяти для лазаньї виключно молоді кабачки, оскільки вони ще щільні та пружні, не містять вираженої насіннєвої області, яка зазвичай видаляється при приготуванні. Нам необхідно отримати цілісні і тонкі пластини, якими зручно перекласти всі шари лазаньї. Нарізаємо кабачки слайсами завтовшки 4-5 мм. Немає відповідних кабачків? Не засмучуйтесь, вихід є! Лазання з кабачків та лаваша! За допомогою лаваша можна підстрахувати всі шари, щоб вони не розпадалися при подачі.
Відправляємо кабачкові слайси на гриль або обсмажуємо у звичайній сковороді до легкого рум'янцю. Можна експеримент продовжити і взяти ще й баклажани – лазіння з кабачків та баклажанів точно запам'ятається надовго, адже смак стає ще цікавішим!
Для томатного соусу шаткуємо кубиками цибулю і солодкий перець. Пасеруємо на олії до розм'якшення.
Вливаємо на сковороду пюре із свіжих помідорів.
Перед тим, як поставити соус на уварювання, всипаємо в томатну масу італійські трави. Вони просто чудово підкреслять виражений томатний смак цього овочевого соусу та нагадають про батьківщину походження нашої страви! А от якщо вам більше подобається лазіння з кабачків із соусом бешамель – італійські трави краще додати у фарш.
Уварюємо соус до загусання, щоб забрати зайву вологу і залишити лише концентрований томатний смак. Рідини буде достатньо і в кабачках, інакше ваша лазіння з кабачків у духовці просто попливе!
Принагідно обсмажуємо м'ясний фарш із сіллю та чорним меленим перцем до готовності. Вид м'яса для фаршу вибирайте за бажанням - лазіння з кабачків з курячим фаршем буде не менш апетитним! Крім того, якщо зробити фарш вдома, така лазіння з кабачків з куркою не міститиме зайвого жиру, який може бути присутнім у покупному фарші з магазину. За бажання можна цей крок пропустити і у вас вийде не менш смачна вегетаріанська лазіння з кабачків.
Коли всі інгредієнти будуть у зборі – починаємо укладати лазанню у форму. Для неї найкраще підійде квадратна чи прямокутна керамічна чи скляна форма. Лазання з кабачків у мультиварці укладається прямо в чашу, з дотриманням черговості шарів. Першим шаром розкладаємо кабачки. Присипаємо кількома щіпками сухого гранульованого часнику.
На кабачки розподіляємо томатний соус.
На соус викладаємо обсмажений фарш.
Фарш у свою чергу присипаємо моцарелою. Замість моцарели можна використовувати будь-який твердий сир, сулугуні чи бринзу.
Вкриваємо знову шаром з кабачків і часнику і повторюємо все знову - соус, фарш, сир, кабачки, часник, поки всі ваші інгредієнти не закінчаться. Якщо ви вибрали за основу лазання з кабачків і моркви - морквяний шар розташуйте на фарш, щоб м'ясо встигло увібрати в себе насолоду від моркви.
Обов'язково залиште порцію моцарели на верхній фінішний шар (вона повинна покрити останній шар з кабачків).
Настав час відправити лазанню в духовку на 35-40 хвилин за температури 180 градусів. Чекаємо ... А ось і вона, лазіння з кабачків - пп-вечеря забезпечений!
Сподіваємося вам сподобається лазіння з кабачків, рецепт якої можна легко запам'ятати і повторити у себе на кухні для близьких. Смачного!
Популярні запити: лазаньї з кабачками замість тесту, лазання з кабачків пп
Фарширований перець кускусом та овочами. Ексклюзивний рецепт з покроковими фото
Автор рецепту: Міщенко Ю.
Автор статті: Антонова И.Г. (доцент КНИТУ)
Дата публікації: 13-05-2019
Дата оновлення: 16-11-2023
Оставить комментарий
Комментарии к статье
-
Виктория 16-11-2023 :
Зачем все так ужаривать? В чем ПП, если все овощи по несколько раз прошли тепловую обработку?
-
Ирина 02-08-2020 :
Приготовила. Уже в духовке, уже аромат стоит потрясающий! Я в предвкушении...
-
Дана 14-05-2019 :
Крутой рецепт! Диетический!! что самое главное! Буду пробовать!