Кориця при діабеті
Отзывы о статье ( 5 )Як зменшити цукор при діабеті за допомогою кориці (цейлонської)?
Відомо та науково доведено, що основні лікувальні властивості кориці діють завдяки наявності у її фармакологічному складі біологічно активних компонентів таких як: циннамілацетат, проантоціанідин, коричневий альдегід та коричневий спирт (циннамальдегід).
Для досягнення більшого лікувального ефекту рекомендуємо використовувати корицю цейлонську через меншу концентрацію кумарину в її складі. Кумарин у високих дозах є канцерогеном.
Корисні властивості кориці викладені у багатьох наукових працях та книгах. Перераховані вище компоненти, діючи в комплексі в крові людини роблять воістину чудеса, а саме знижують рівень холестерину, що допомагає позбутися тромбів у судинах, а також знижують сприйнятливість організму до інсуліну, зрештою за короткий термін знижують рівень цукру в крові.
Зрозуміло, що якщо у вас встановлено підвищений вміст цукру в крові і ви вже підсіли на дієту (обмежили солодке та борошняне) вам необхідно знизити його рівень, щоб не перейти в наступну вищу категорію хворих на цю підступну хворобу. Для цього існує ціла низка засобів, які вже стали легендарними до складу, яких увійшла і кориця (цейлонська).
Кориця переконливо довела свою ефективність при лікуванні цукрового діабету та у групі легендарних засобів для лікування діабету по праву займає провідне місце. На досвід, якщо комплексно підійти до цього питання - поліпшити роботу печінки, правильно приймати набір рослинних компонентів, вуглеводний процес поліпшується, тобто. знижується рівень цукру за один-два місяці, а далі його рівень необхідно лише підтримувати.
Відомий рекорд минулого року, коли чоловік, який мав надлишок ваги на 25 кг, і який вів нерухомий спосіб життя, постійно нервував через це завдяки щоденному прийому кориці знизив рівень глюкози в крові з 12 до 6 одиниць протягом місяця. Вага його знизилася, підвищилася працездатність, тобто. Кориця повернула чоловіка до нормального способу життя.
При цукровому діабеті 2 типу знижується чутливість тканин до дії інсуліну і з'являється так звана інсулінорезистентність. Інсулін при цьому на початкових стадіях захворювання синтезується у нормальних або навіть підвищених кількостях. Дієта в окремих випадках допомагає привести його в норму та стабілізувати вуглеводний обмін зі зниженням синтезу цукру на рівні печінки. Згодом, проте, виділення інсуліну знижується, але це призводить до необхідності ін'єкцій. Люди старше 40 років діабет 2-го типу у 90% випадків за відсутності корекції чутливості клітин до інсуліну наступають у судинах ускладнення діабету, т.к. не засвоєна глюкоза дуже швидко утворює токсичні сполуки, що руйнують стінки судин. Тому дуже важливо поєднувати застосування натуральних засобів зниження цукру.
Очевидно, що цукровий діабет 2-го типу, як і 1-го, вимагає постійного спостереження у ендокринолога. Однак останнім часом ті ж ендокринологи все частіше призначають тільки натуральні препарати для зниження цукру. Наші клієнти, які страждають на діабет, вже кілька років, регулярно купують у нас і використовують корицю для зниження цукру, а також як засіб для профілактики ускладнень діабету. Вилікувати діабет 2-го типу вже неможливо, водночас контролювати рівень глюкози раціональніше для організму натуральними засобами, адже при регулярному прийомі вони безпечніші за хімію. Крім цього, регулярне вживання кориці в їжу значно сприяє зниженню рівня холестерину в крові, що зменшує ймовірність виникнення інфаркту, атеросклерозу, інсульту. Стимулює роботу мозку, розширює судини.
І на завершення наведемо думку провідних фахівців у цій галузі докторів Емі Кемпбелла та Джозефа Мерколла (провідних дипломованих фахівців у галузі харчування, членів Американської діабетичної Асоціації та Американської колегії харчування ). Результати їх досліджень, проведених у 2003 році, опубліковані в журналі Diabetes Care (Лікування діабету).
Суть досліджень полягала у спостереженні за 60 хворими на цукровий діабет 2-го типу (у їхньому складі було половина чоловіків та половина жінок). Їх розбили на три групи у яких приймали щодня по 1, 3 та 6 грам кориці (цейлонської) відповідно. Кориця балу у формі капсул. Дослідження тривало 40 днів. Результат був приголомшливий. На 40-й день досліджень рівень глюкози у всіх без винятку чоловіків та жінок, які отримували корицю, знизився на 18...30% . При цьому, з незрозумілих досі причин, лише у групі, де приймали по 1 г кориці щоденно досягнуті покращені показники зберігалися в крові ще протягом 20 днів після закінчення прийому. У ході досліджень також встановлено, що у всіх спостережуваних знизився рівень тригліцеридів (ліпідів) у крові та "поганого" холестерину. Тривалість цього ефекту була значно довшою і зберігалася протягом 60 днів після завершення прийому кориці.
Кориця благотворно впливає на діабет 2 типу, тому вона проявила аналогічні властивості при лікуванні метаболічних захворювань. Було встановлено, що кориця може бути ефективною для зниження ускладнень, захворюваності та смертності при метаболічному синдромі, включаючи зниження артеріального тиску, рівня глюкози в плазмі крові, ожиріння та дисліпідемії (порушення ліпідного обміну). Дослідження багатообіцяюче, але остаточних результатів поки що немає.
У будь-якому випадку, якщо захочете перевірити дію кориці на собі, необхідно пам'ятати, що кориця є відносно безпечним продуктом. Однак, необхідно мати на увазі, що у деяких людей вона може викликати алергію, а застосування її в ВЕЛИКИХ КІЛЬКОСТЯХ викликати появу виразок у порожнині рота і бути токсичною для печінки.
Найкраще, після консультації у лікаря-ендокринолога, почати з прийому по 1 грам кориці щодня. При цьому дотримуватись дієти та щодня фіксувати показники рівня цукру. Через місяць збільшити дозу до 3 г при постійному контролі рівня цукру. І таким чином встановити оптимальну дозу щоденного прийому кориці для вашого організму. З появою побічних ефектів прийом необхідно припинити, хоча за малих доз це малоймовірно.
І нарешті, один грам кориці - це 1/5 частина чайної ложки, три грами - 1/2 чайної ложки, шість грамів - чайна ложка з верхом.
Будьте здорові!
Автор статті: Антонова И.Г. (доцент КНИТУ)
Дата публікації: 16-02-2013
Дата оновлення: 04-02-2024
Оставить комментарий
Комментарии к статье
-
Олександр 16-07-2023 :
Я не диабетик, но взял 400 грам, с запасом) хочу поддержать организм, а корица цейлонская - это шикарная поддержка. Зачем мне другие специи? Ну можно ещё пару штук Аха Тем не менее, это только поддержка, более глубокие изменения требуют глубокого погружения в преобразование...
-
Дина 15-04-2015 :
Интересно, это все РЕКЛАМА!? или правда корица обладает такими свойствами???????
-
Тарас Миронорвич 17-02-2013 :
Я лікарь практикую вже більше 15 років, уважно прочитав цю статтю і усім діабетикам рекомендую уважно з нею ознайомитися і прислухатися до слушної поради щодо вживання коричного порошку. який можливо виготовити в домашніх умовах з палочки кориці. Почати прийом обовязково з малої дози поступово збільшувати її доки рівень цукру не буде в межах 5 до 7 одиниць. Таким чином вже роблять чимало моїх пацієнтів і всі знаходять свої необхідні щоденні кількості цієї рослини. Усе дійсно так, кориця допоможе.
-
Николай Иванович 16-02-2013 :
Очень интересная статья, у меня пока первая группа диабета обязательно попробую снизить сахар таким способом. Спасибо!
правда!. попробуй..Вообщем то я ее употребляю каждый день, добавляю в еду, йогурты, молоко, чай и т.п. через месяц стала лучше себя чувствовать, кожа лица изминилась, стала более равномерной.. волос перестали выпадать... ( я не диабетик)