Рецепти із соусами Табаско. Топ-10 найкращих
Отзывы о статье ( 2 )Оригінальні соуси Табаско ви можете придбати у нашому магазині — Соуси Tabasco.
Рецепт лимонаду з Табаско
Складові:
- 8-10 крапель соусу Tabasco Pepper Sauce
- 200 г цукру
- 2 ст. меду
- 6 шт. лимонів
- 1 л гарячої води
- 3 склянки льоду
Приготування:
- Приготувати сироп - у гарячій воді розчинити цукор, дати охолонути до кімнатної температури.
- У сироп додати мед, ретельно розміщувати до повного розчинення.
- Видати сік із лимонів і додати соус Табаско.
- Далі змішати приготовлений сироп, сік лимонів із соусом, кубики льоду та часточки одного лимона.
Рецепт вершково-цибулевого соусу до м'яса
Складові:
- 2 ст. соусу Tabasco Chipotle Pepper Sauce
- 100 г майонезу
- 100 г сметани
- 1 цибулина
Приготування:
- Цибулину очистити та натерти на дрібній тертці.
- Змішати у мисці всі інгредієнти та розмішати до однорідної маси.
- Подати зі стейками, шашликом та запеченою картоплею.
Рецепт пряно-часникової олії
Складові:
- 1 пачка (200 г) вершкового масла
- 1 великий зубчик часнику
- 2-3 ч. л. соусу Tabasco Garlic Pepper Sauce
- зелень петрушки та кропу за смаком
Приготування:
- Вершкове масло|мастило| розтопити на водяній бані.
- Додати зубчик розчавленого часнику та часниковий соус Табаско.
- На індивідуальний смак додати або зелень кропу або зелень петрушки.
- Таким пряно-часниковим маслом можна помазати м'ясо перед запіканням, замаринувати картоплю, овочі чи рибу, обмокати грінки перед смаженням. Інший варіант - розлити за формами і заморозити, використовувати при необхідності.
Рецепт тартару з яловичини
Складові:
- 300 г яловичий вирізки
- 4 шт. курячі яйця
- 4 шт. картоплин
- 15 г каперсів
- 15 г корнішонів
- 1 зубчик часнику
- 100 г вершкового масла
- 100 мл соняшникової олії
- 1 ч. л. меду
- 1 ч. л. оцту
- 1 ч. л. соусу Tabasco Pepper Sauce
- 1 с.т. діжонської гірчиці
- ½ ч.л. вустерширського соусу
- 1 ч. л. кетчупу
- 5 г чебрецю
- 2 г базиліка
- 1 шт. лук-шалот
- 50г руколи
- сіль, перець чорний за смаком
Приготування:
- Картоплю ретельно вимити і нарізати великими кубиками, посипати чебрецем, сіль, перцем.
- Викласти на деко разом із вершковим маслом. Запікати в духовці за температури 180 градусів протягом 20 хвилин до повної готовності.
- Далі необхідно приготувати майонез для тартару. Для цього потрібно жовтки двох яєць змішати з 1/2 ст.л. гірчиці, оцтом, за смаком додати сіль і перець. Збивати віночком або в блендері, поступово підливати олію. Збивати до однорідної в'язкої маси.
- Відварити 2 яйця - варити 15 хвилин у солоній воді.
- Приступити до м'яса. З вирізки видалити вени, прожилки та зайвий жир. Нарізувати|нарізати| на кубики, а потім ретельно нарубати на дуже дрібні кубики.
- Приготування соусу тартар. Каперси, корнішони та відварені яйця нарізати шматочками такого ж розміру як яловичину, зубчик часнику роздавити, а цибуля-шалот – ще менше. Додати сушеного базиліку. Змішати усі інгредієнти з майонезом.
- Далі потрібно замаринувати та приправити нарізане м'ясо. Для цього потрібно соус Табаско, вустерширський соус змішати з яловичиною. За смаком додати велику сіль та свіжий подрібнений чорний перець. Відкласти на 10-15 хвилин.
- За допомогою кулінарного кільця викласти тартар на тарілки, в яких подаватиметься страва.
- Рукколу заправити гірчицею, оливковою олією та медеом.
- На тарілку викласти тартар, руколу, картоплю та соус тартар.
Рецепт гострих крилець Баффало
Складові:
- 16 шт. курячих крил
- 500 г арахісової пасти
- 100 г маргарину
- 1 ст. соусу Tabasco Habanero Sauce
- 200 г майонезу
- 100 г блакитного сиру
- 2 стебла селери
- сіль за смаком
Приготування:
- Курячі крила поділити на дві частини (фаланги).
- Посолити та обсмажити в олії до золотистого відтінку.
- На сковороді розтопити маргарин, додати|добавляти| соус Табаско. У цьому соусі ще по 1 хвилині обсмажити крила.
- Як соус необхідно в мисці змішати натертий блакитний сир із майонезом.
- Селера надрізати соломкою і подавати як гарнір.
Рецепт картоплі Айдахо
Складові:
- 10 шт. молодих картоплин
- 1 ч. л. соусу Tabasco Pepper Sauce
- 250 мл оливкової олії
- 1 пучок свіжого кропу (можна замінити кріп сушеним)
- 1 пучок свіжої петрушки (можна замінити сушеною петрушкою)
- 3 зубчики часнику
- сіль та чорний мелений перець за смаком
Приготування:
- Молоду картоплю ретельно вимити та нарізати вздовж на 8 частин. Покласти в каструлю із холодною підсоленою водою. Довести до кипіння і варити до 3 хвилин|мінути|, після чого злити воду.
- Змішати оливкову олію з роздавленим часником, соусом Табаско і дрібно нарізаною зеленню.
- Кожен шматочок картоплі вмочити в соусі і викласти на деко.
- Запікати в духовці до 20 хвилин|мінути| при температурі 200 градусів.
Рецепт класичного Гаспачо
Складові:
- 450 г томатів
- 1 велика цибулина
- 1 великий болгарський перець
- 1 огірок
- 1 ч. л. соусу Tabasco Habanero Sauce
- 0,5 л томатного соку
- ½ пучка кінзи
- ¼ склянки оливкової олії
- 1 ч. л. оцту
Приготування:
- Овочі промити під проточною водою та очистити. Скласти в комбайн і подрібнити до пюре. Перекласти у миску.
- Додати томатний сік, дрібно нарізану кинзу, оцет, оливкову олію і соус Табаско.
- Ретельно перемішати усі інгредієнти.
- На смак додати свіжий подрібнений чорний перець і сіль.
- Охолодити та подавати порційно.
Рецепт Сангріти
Складові:
- 0,5 л томатного соку
- 100 мл апельсинового соку
- 1 ст. соку лайма чи лимона
- 1 ст. коричневого цукру
- 1 ст. соусу Tabasco Green Pepper Sauce
- 1 ч. л. морської солі
- ч.л. чорного меленого перцю
Приготування:
- У ємності змішати всі інгредієнти, в кінці до смаку додати сіль і перець.
- Закрити плівкою та охолоджувати протягом 1 години.
- Сангриту подавати до морепродуктів та овочів приготовлених на грилі, а також як коктейль.
Рецепт овочевого салату з Кіноа
Складові:
- 200 г кіноа біла
- 1 болгарський перець
- 1 морква
- 1 стебло селери
- 1 пучок свіжої кінзи
- 1ч. соусу Tabasco Green Pepper Sauce
- ½ ч.л. сік лайма
- 1 ч. л. соєвого соусу
- 1 с. оливкової олії
Приготування:
- Кіно промити кілька разів і зварити, дати охолонути.
- Моркву нарізати довгою соломкою, селера очистити і нарізати скибочками довжиною до 1 см, перець - нарізати соломкою, зелень - дрібно подрібнити.
- Заправка салату: соєвий соус, оливкова олія, сік лайма, соус Табаско змішати до однорідної консистенції.
- Салат перемішати разом із заправкою та подавати порційно або у великому салатнику.
Рецепт креветкового коктейлю з селери та соусом Табаско
Складові:
- 500 г очищених великих креветок
- 4 стебла селери
- 4 головки цибулі
- 100 г кетчупу
- 50 г горілки
- 50 г лимонного соку
- 1 чайна ложка соусу Tabasco Pepper Sauce
- 2 ст. солі
- ч.л. чорного меленого перцю
- 2 л води
Приготування:
- Довести до кипіння воду, після чого посолити.
- Додати креветки і одразу зняти з вогню. Креветки потримати 5 хвилин|мінути|, потім воду злити і остудити. Після цього кожну креветку розрізати на дві частини.
- Дрібно нарізати цибулю та селеру.
- Додати до остиглих креветок.
- У невеликій ємності змішати кетгут, горілку, сік лимонний, чорний перець, сіль, соус Табаско.
- Залити соусом приготовленим креветкову суміш і перемішати.
- Подавати у маленьких салатниках.
- Прикрасити томатами чері або скибочкою селери.
Автор статті: Антонова И.Г. (доцент КНИТУ)
Дата публікації: 15-06-2016
Дата оновлення: 19-08-2020
Оставить комментарий
Комментарии к статье
-
Shnajder 17-12-2016 :
Банальные рецепт. Но очень простые и в принципе доступные. И кстати собраны в одном месте.Не нужно искать по всему Инету... + сразу бери и покупай не отходя от кассы))
-
Владимир 16-06-2016 :
Отличная статья! Прочитал с интересом!