+38 (044) 334-54-85 +38 (067) 195-85-85 +38 (050) 145-85-45
магазин спецiй
(067) 195-85-85
 
(044) 334-54-85
(050) 145-85-45

Холодна кава фраппе з ваніллю і Стевія. Покроковий рецепт з фото

Як приготувати?

Ідея літніх напоїв з колотою кригою виникла аж ніяк не вчора і навіть не в минулому столітті. Ще в 19 столітті, у Франції позначали поняттям "frappe" будь-який напій, що вгамовує спрагу, "битий з льодом", а пізніше, з поширенням моди на кавові церемонії, до них додалися і кавові коктейлі з льодом і морозивом, а разом з ними і новий сенс слова фраппе - це "охолоджений".

Сучасний напій фраппе у тому вигляді, в якому ми його добре знаємо, вперше з'явився у 1957 році на Міжнародній виставці у Салоніках. Співробітнику компанії Nestle Димитрісу Вакондіосу через брак окропу довелося розбавляти розчинну каву холодною водою у звичайному шейкері. В результаті вийшов чудовий напій, який у такій спекотній країні як Греція швидко отримав широку популярність і загальне схвалення за простоту приготування і ефект, що охолоджує. Над назвою напою довго думати не стали, запозичили у тих же французів «фраппе» і з того часу не тільки греки, а й увесь світ має можливість пити каву навіть у спеку, що знемагає. Сьогодні існує безліч рецептів фраппе на воді, на молоці, з морозивом чи вершками, а кав'ярня Starbucks з 1994 року готує чудовий фраппучино з крижаною крихтою.

Стручки ванили

Класичний фраппе готується виключно з кави розчинної — порошкової або сублімованої. Однак останнім часом у Європі, а особливо в Італії, де абсолютно неприйнятні кавові сублімовані продукти, стало модним замінювати порошкову каву порцією гарного подвійного еспресо. Можливо, пінка на такому фраппі буде не такою стійкою, але як солідна компенсація для любителів натуральних продуктів ви отримуєте корисніший і смачніший напій, не гірше, ніж матчу.

Ще один інгредієнт фраппе – молоко. У Греції використовують концентроване молоко без цукру, яке при змішуванні з кавою відновлюється до попередніх показників. В умовах будинку краще взяти молоко з жирністю не менше 2,5% або 10% вершки, а от знежирені молочні продукти краще не брати, фраппе з них виходить несмачним і рідким. Незважаючи на свій власний сильний аромат, напій можна вдосконалити і приготувати на фраппі неповторну ванільну каву з молоком. Як зробити цей чудовий літньо-кавовий коктейль – дивіться у нашому покроковому рецепті!

складові

Ингредиенты для кофейного напитка

Час підготовки: 5хвилин

Час приготування: 7 хвилин

Кількість порцій: 2

Кухня світу: Грецька

Спосіб приготування: Напої

Харчова цінність 100 мл приготовленої кави фраппе з ваніллю та молоком: калорійність - 25 ккал , 1 г білків , 2 г жирів , 1 г вуглеводів

Вміст кофеїну на 50 мл кави:

  • з турки – 50 мг;
  • одинарний еспресо – 50-60 мг;
  • подвійний еспресо - 100-130 мг;
  • розчинна кава - 100-200 мг залежно від марки.

Покроковий рецепт приготування холодної кави фраппе

  1. Візьміть паличку натуральної ванілі та відкрийте її за допомогою ножа, розрізавши вздовж. Найбільш ароматним у паличці буде крихітне насіння ванілі, яке необхідно вискобліти зі стручка. Половинки, що залишилися, можна використовувати для приготування ванільного цукру (покласти в банку і засипати цукром) або приготувати ванільний екстракт (залити стручок 30-50 мл білим ромом або горілкою і наполягати 3 тижні).

    Рецепт кофе фраппе с молоком

  2. Ми ароматизуватимемо натуральною ваніллю молоко для фраппе, тому все без винятку відправляємо в ківш з молоком і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння та прогріваємо на мінімальному вогні близько 1 хвилини (без активного кипіння). Далі зняти молоко з ваніллю з вогню, дати настоятися та охолонути. Як тільки молоко охолоне, процідіть його через сито.

    Ваниль в молоке для кофе

  3. Приготувати для фраппе одинарний або подвійний еспресо в кавомашині або в турці - натуральна кава обов'язково повинна вийти з пінкою.

    Кофе для фраппе

  4. У шейкері або в коктейльниці змішати ванільне молоко та еспресо. Збити до отримання однорідної маси із пінною шапкою.

    Ванильное молоко для кофе

  5. Підготувати для сервірування високий скляний келих і покласти кубики льоду.

    Стакан со льдом для кофе

  6. Залити лід у склянці кави з ваніллю з коктейльниці чи шейкера.

    Кофе

  7. Щоб підкреслити натуральність і корисність нашого ванільного фраппе будемо використовувати як підсолоджувач стевію, як один з найкращих цукрозамінників, безпечний для тривалого застосування та з нульовою калорійністю. Кавовий коктейль із ваніллю «Фраппе» готовий!

    Кофе со стевией

Подавайте з льодом, у високих скляних келихах чи склянках для айріш кави. Не забудьте про обов'язковий атрибут соломинку, а якщо фраппе у вас зверху прикрашений додатково вершками, подайте до нього і десертну ложку.

Хоч фраппе вважається цілком самодостатнім напоєм, ідеальними десертами до нього будуть не надто солодкі бісквіти, ягоди, шоколадні десерти з маскарпоне чи пісочне печиво. П'ють ванільне фраппе повільно, насолоджуючись кожним ковтком розкішного напою і нікуди не поспішаючи… Приємного проведення часу!

Готовый охлаждающий кофе в натуральной ванилью

Кава з кардамоном. Як приготувати? Покроковий рецепт з фото

Популярні запити: кофейний коктейль з ваніллю, кава з ваніллю, кава з льодом

Автор Антонова Ирина

Автор статті: (доцент КНИТУ)

Дата публікації:

Дата оновлення: 22-12-2021

Оставить комментарий

Оцените статью
empty starempty starempty starempty starempty star
Captcha Обновить код
Закрыть
Логин (Имя пользователя):
Пароль:
 Забыли пароль?