Ягоди Годжі – корисні властивості та застосування
Отзывы о статье ( 11 )У чому користь ягід годжі?
Відомо, що китаєць на ім'я Лі Кін Єн, дожив до двохсот п'ятдесяти двох років (1678-1930), завдяки тому, що їв цю унікальну ягоду тричі на день — на сніданок, обід та вечерю.
Якісні ягоди годжі можна придбати на сторінці нашого магазину — Ягоди годжі Преміум
Ця унікальна ягода червоного кольору відома як "ягода молодості та довголіття" є плодом вічнозеленого чагарника, що віддає перевагу субтропікам і тропікам Монголії, Тибету, Китаю і Гімалаїв. Східна медицина використовує корисні властивості цієї рослини протягом 500 років. А в Європі, Канаді та Америці завдяки безлічі наукових досліджень годжі почали широко використовувати з кінця минулого століття як харчову добавку у складі здорового харчування.
- Плід годжі є одним із найбільших джерел вітаміну С. На 100 г продукту припадає 2500 мг вітаміну.
- У складі присутні чотири важливі полісахариди (LBP-1, LBP-2, LBP-3, LBP-4) — складні вуглеводи, які не містяться в жодному іншому продукті. Полісахариди сприяють збалансованому функціонуванню клітин в організмі та активізації всіх захисних механізмів у роботі організму. (1)
- Доктор Х. Ву у своєму дослідженні, публікація якого була представлена в Японії у 2006 році, підтвердив, що біологічно активні інгредієнти соку годжі сприяють відновленню навіть порушених структур ДНК, тобто здатні боротися з онкологічними захворюваннями та запобігати старінню клітин. (2)
Відомий американський лікар - дієтолог, магістр-травник у своїй науковій праці про годжі, позначив 20 причин, що підтверджують доцільність вживання цих цілющих ягід щодня.(3)
Корисні властивості ягід годжі
- Захищають клітини передчасного старіння, чому сприяє їх потужні антиоксидантні властивості.
- Є джерелом додаткової енергії, а отже, сприяють підвищенню імунітету, особливо в періоди боротьби з хворобою.
- Стимулюють гормон росту (Human Growth Hormone), тим самим попереджаючи і уповільнюючи процес старіння.
- Підтримують кров'яний тиск у нормі завдяки молекулам тих самих полісахаридів.
- Попереджають утворення ракових пухлин, оскільки у складі мають антираковий мінерал германій.
- Сприяють зниженню холестерину в крові завдяки бета-стиролу-одному зі складових годжі.
- Нормалізує показник цукру у крові на початковому етапі розвитку діабету.
- Сприяють зниженню апетиту, тим самим є сприятливим продуктом для лікування ожиріння та для схуднення взагалі.
- Якісно покращують усі фази сну, а також ефективно у боротьбі з безсонням та мігренью.
- «Розпалює пристрасть» шляхом підвищення рівня тестостерону в крові, що сприяє підвищенню лібідо в обох статей.
- Здавна застосовуються для лікування зору. А сучасні дослідження китайських учених показали, що годжі сприяє скороченню часу, необхідного адаптацію зору до умов слабкого висвітлення.
- Захищають від побічної дії хіміо та радіотерапії.
- Стимулюють вироблення, як червоних, і білих кров'яних тілець, у результаті кров омолоджується.
- Поліпшують запліднення, причому як із боку чоловіків (якість сперми), і жінок.
- Ефективні у боротьбі зі стресом та депресіями.
- Зводять до мінімуму симптоми менопаузи.
- Ефективні на лікування сухого тривалого кашлю.
- З успіхом застосовуються для лікування гастритів – ефективно покращує функції травлення.
- Годжі активізують протизапальну ензимну систему SOD, завдяки чому покращується загальна опірність організму.
- Містять бетаїн, що перетворюється на колін - речовина, що покращує пам'ять.
Застосування ягід годжі
Застосовувати ягоди годжі можна як у сухому вигляді (від 15 до 50 г на добу), так і в рідкому (настойки, чай та навіть суп). До речі, на сході плоди широко використовуються в ролі добавки до різних кулінарних страв — пирогів, каш, коктейлів і навіть супів.
- Добова норма має перевищувати 50 р.
- У свіжому вигляді годжі отруйні. Вживати їх слід тільки в сухому, тому що в процесі сушіння отруйні речовини «йдуть».
- Щоб зберегти цілющі властивості ягід годжі, не слід змішувати їх із цукром, сіллю, спеціями.
- Настої ягід годжі підлягають зберіганню в холодильнику, але не більше двох діб.
- Не слід вживати цю чудо-ягоду за високої температури тіла і, звичайно, за індивідуальної непереносимості.
Вино з ягід годжі. Рецепт
Як основу вибирайте своє улюблене червоне чи біле вино. На 0,5 літра вина необхідно додати 25-50 г ягід і ретельно закрити посудину. Через 2 місяці цей корисний напій можна вживати, але не більше 100 г на добу.
Дуже ефективний для загального зміцнення організму, а також сприяє підвищенню статевого потягу як у чоловіків, так і у жінок.
Література:
- Cheng CY та ін. "Fasting plasma zeaxanthin response to Fructus barbarum L. (Wolfberry; Kei Tze) в продовольство-басований людської supplementation trial." British Journal of Nutrition. 93.1 (2005)
- British Journal of Nutrition. 93.1 (2005): 123-30Wu H et al. "Результат Lycium barbarum polysaccharide на вдосконалення антиоксидантної здатності і DNA руйнування в NIDDM rats." Yakugaku Zasshi. 126.5 (2006)
- Мінделл Е., Гендель Р. Годжі Ерла Мінделла: Секрет гімалайського здоров'я. Momentum Media, 2003
- Бєлов Руслан. Ягоди Годжі – 10 найважливіших фактів.
Автор статті: Антонова И.Г. (доцент КНИТУ)
Дата публікації: 01-05-2014
Дата оновлення: 19-08-2020
Оставить комментарий
Комментарии к статье
-
Світлана 16-06-2019 :
А в шампуні,від ягід який ефект?
-
Вика 04-10-2014 :
Заказала второй раз 500 грамм Годжи. ЧТо хочу сказать.. они помогают мне для повышения иммунитета,так как я не любитель всяких таблеток и витаминов с аптеки.
-
Анна 30-08-2014 :
Очень эффективные и полезные ягодки, особенно хороши для желающих сбросить лишний вес! Проверила на себе!
-
Viki698 07-05-2014 :
и я заказа, доставили в Винницу тоже быстро. спасибо.
-
Мишель 07-05-2014 :
Взяла на пробу доставили быстро качество хорошее буду заказывать еще спасибо вам можно доверять магазин хороший Доставили в Донецк на след день
-
Uliana P86 02-05-2014 :
о ягодах годжи очень много и причем разной инфо в интернете, но я когда наткнулась на статью сайта Делюкс сразу поняла что это и зачем они!отличный рецепт. буду пробовать готовить и употреблять.
-
Евгений 01-05-2014 :
Стаття просто супер! Мені дуже сподобалась, особливо те що китайці живуть більше 200 років завдяки цій рослині. Купую у Вас обовязково. Хочу прожити ще 150 років. Слава Україні!
-
Likotra 01-05-2014 :
спасибо просветили ) буду знать, что это за ягода )
А я не знаю верить ли в то, что китайци так долго живут из-за употребления ягод. Может это все из-за риса:)))