Корисні рецепти з насінням Чіа ТОП10
Отзывы о статье ( 4 )Насіння чіа – це смачне та корисне доповнення до будь-якого сніданку чи обіду. Такі складові в чиа, як Омега-3 жирні кислоти, антиоксиданти, кальцій і клітковина, сприяють насиченню організму та відновленню ваших сил.
Якісне та свіже насіння чіа ви можете придбати в нашому магазині перейшовши за посиланням Насіння чіа свіжого врожаю
Хліб з маком та чіа
Складові:
- 25 г насіння чиа
- 160 г борошна
- 10 г порошку-розпушувача
- 150 г кокосової олії
- 70 г вершкового масла
- 5 г соди
- 2 г солі
- 85 г цукру
- 2 яйця
- 1 жовток
- 170 г йогурту
- 30 г маку
- цедра 2 лимонів
- ½ шт. ванільного стручка
Приготування:
- Розігріти духовку до 170 градусів.
- Змішати борошно, олію, розпушувач, соду та сіль.
- Збити кокосову олію та цукор до пухнастого стану, після чого повільно додавати по одному яйцю.
- Додати лимонну цедру, мак, насіння чиа та ваніль.
- Додати до суміші половину борошна, а потім йогурт. Ретельно перемішати.
- Додати решту борошна, заважати до однорідної маси.
- Викласти масу у форму попередньо змащену олією, випікати 45 хвилин|мінути|.
- Тоді хліб пече зробити лимонний сироп. Нагріти лимонний сік та цукор, до кип'ятіння.
- Полити сиропом хлібець зверху. Залишити приготований хлібець до повного остигання на кілька годин.
Вишневий Чіа пудинг
Складові:
- 100 г насіння чиа
- 50 мл мигдального молока (можна замінити звичайним молоком)
- 100 г вишні без кісточок
- ½ ч.л. меленого кардамону
- 1 ч. л. стевії
- 1 ч. л. ванільного екстракту
Для крему:
- ¼ склянки горіхів (за смаком)
- 2 ст. холодної води
- ч.л. ванільного екстракту
- 1/8 ч. л. стевії
Приготування:
- Змішати молоко, вишні, кардамон, стевію та ванільний екстракт у блендері до утворення однорідної маси.
- У суміш додати насіння чиа і ретельно збити. Відставити на 5 хвилин|мінути|, потім знову перемішати.
- Розділити масу на 6-8 невеликих порцію, перекласти в зручний посуд і поставити в холодильник на 3 години.
- Для приготування крему необхідно змішати у блендері вишню до утворення однорідного пюре.
- Замочити горіхи у воді, після чого злити воду, подрібнити та додати у вишневе пюре, додати ванільний екстракт та стевію.
- Перед подачею на стіл пудинг дістати з холодильника та полити вишневим кремом з горіхами.
Шоколадний коктейль з чиа
Складові:
- ½ склянки молока
- 2 ст. насіння чиа
- 3 шт. фініків
- 50 г фісташок
- 3 шт. бананів
- 2 ст. какао
- 100 мл йогурту
- 1 ч. л. ванільного екстракту
Приготування:
- Змішати молоко і насіння чіа. Надя настоятися 10-15 хвилин.
- Фініки та фісташки подрібнити у блендері. Після цього додати до горіхів банани. Подрібнювати до однорідної маси
- Змішати до загусання йогурт, какао, чіа з молоком та бананову суміш.
Банановий бісквіт з чиа
Складові:
- 1 ст. насіння чиа
- 2 чашки мигдального борошна
- ¼ чашки насіння льону
- 1 ч. л. соди для випічки
- ½ чайної ложки солі
- 1 чашка пюре бананів (подрібнити в блендері)
- 2 яйця
- 2 ч.л.ванільного екстракту
- ½ склянки кокосового молока
- 1 ч. л. меду
- 4 ст. кокосової олії
Приготування:
- У великій мисці змішати мигдальне борошно, насіння льону, соду, сіль та насіння чіа.
- В окремій мисці змішати, вершки разом з кокосовим маслом (не розтоплене) та мед.
- Додати по одному яйцю в кожну масу та ретельно перемішати.
- Додати в пюре банана, екстракт ванілі та кокосове молоко, перемішати до повної однорідності.
- Залити рідкі інгредієнти у сухі інгредієнти та перемішати разом до формування тіста.
- Вилити тісто у форму для випічки, заздалегідь змастити олією. Випікати при температурі 200 градусів протягом 30 хвилин|мінути|.
Смузі з чиа та ананасом
Складові:
- 200 мл ананасового соку
- 2 ст. насіння чиа
- 100 мл свіжого соку огірка та перцю (або інших овочів)
- 1 ч. л. соку лимона
- 1 ч. л. олії фісташкової та виноградних кісточок
- 1 ч. л. порошку імбиру
- щіпка гімалайської рожевої солі
- гілочка кінзи для прикраси
Приготування:
- Збити насіння чиа з ананасовим соком, дати настоятися 20 хвилин.
- Змішати в блендері суміш із соком огірка та перцю, соком лимона, олією, імбиром та сіллю до однорідної маси.
- Залити по склянках і прикрасити гілочкою кінзи.
Курячі нагетси з чиа
Складові:
- 1 кг курячих грудок
- 3 ст. насіння льону
- ст.л. насіння чиа
- 2 ст. натертого пармезану
- 1 ч. л. солі
- 1 ч. л. орегано
- 1 ч. л. базиліка
- ½ ч.л. часнику (манки)
- 2 яйця
Приготування:
- Розігріти духовку до 250 градусів.
- Змастити лист рослинним маслом.
- Курячі грудки нарізати на кубики.
- У мисці змішати насіння чиа, насіння льону, сир пармезан, сіль, орегано, базилік та часник. Ретельно перемішати масу.
- В іншій мисці збити яйця.
- Кожен шматочок курячого філе помістити у збиті яйця, потім у суміш із насіння.
- Викласти на лист. Запікати близько 25 хвилин|мінути| до золотистої скоринки.
Корисне печиво з Чіа
Складові:
- 100 г насіння чиа
- 100 г малинового джему
- 2 склянки кокосової стружки
- ½ склянки кокосового крему
- 2 ст. кленового сиропу
- 1 ст. кукурудзяного крохмалю
- ч.л. морської солі
Приготування:
- Попередньо підігрійте духовку до 250 градусів і підготуйте лист покрив пергаментним папером для випічки.
- У сотейнику змішати чиа, кокосову стружку, кокосовий крем, кленовий сироп, кукурудзяний крохмаль та сіль.
- Варити на слабкому вогні 5 хвилин.
- Суміш розкласти у вигляді невеликих гнізд на лист столової ложкою.
- Випікати протягом 15-18 хвилин, або поки краї не почнуть набувати коричневого кольору.
- Вийняти їх із духовки і залишити остигати на деку.
- У кожне печиво додати малинного джему.
Каша з насінням чиа та ягодами годжі
Складові:
- ½ чашки вівсянки
- 3 ст. л. насіння чиа
- ½ склянки води
- 1 банан
- ½ фруктів (малин, чорниць, вишень)
- 1 ківі
- 1 ст. манки
- 1 ч. л. ягід годжі
Приготування:
- Вівсянку приготувати згідно з інструкцією (або швидкого приготування – залити окропом, або варити близько 5-7 хвилин).
- Додати, манку, ягоди годжі та насіння чіа. Дати настоятися.
- Перед подачею додати свіжі фрукти та ягоди.
Ванільний пудинг з чиа
Складові:
- 400 мл молока
- 50 г насіння чиа
- фрукти та ягоди сезонні (персик, абрикос, чорниця, інжир, сливи)
- 1 ч. л. ванільного екстракту
- 1 ст. меду
- мигдаль або інші горіхи
Приготування:
- Змішати молоко, насіння чиа, та ванільний екстракт. Дати настоятися 15-20 хвилин.
- Всім ретельно перемішати, додати|добавляти| трохи води.
- Перед подачею додати ягоди, фрукти, мед та горіхи.
Рис зі смаженими яйцями та чіа
Складові:
- 2ст. насіння чиа
- ½ склянки бульйону
- 100 г рису
- 2 яйця
- 1 ст. соєвого соусу
- 1 ч. л. каррі ніжний
- пучок зеленої молодої цибулі
Приготування:
- У каструлі відварити в бульйоні рис, додати насіння чіа, соєвий соус і приправу каррі ніжний.
- Варити близько 10-12 хвилин.
- Посмажити яйця на оливковій олії, приправити приправою, нарізаною зеленою цибулею і щіпкою насіння чиа.
Автор статті: Антонова И.Г. (доцент КНИТУ)
Дата публікації: 28-02-2015
Дата оновлення: 19-08-2020
Оставить комментарий
Комментарии к статье
-
Альбина 12-05-2016 :
Сделала ванильный пудинг-не много не получился, но есть можно)))
-
Ирина Петровна 17-03-2015 :
Я даже уже несколько рецептов попробовала, самый вкусный это ванильный пудинг.
-
Lisa 02-03-2015 :
вкусные рецепты. Мне кажется что все достаточно доступно в составляющих и быстро в приготовлении.
-
Stepan К 01-03-2015 :
Классная статья. Спасибо