+38 (044) 334-54-85 +38 (067) 195-85-85 +38 (050) 145-85-45
магазин спецiй
(067) 195-85-85
 
(044) 334-54-85
(050) 145-85-45

Корисні рецепти з насінням Чіа ТОП10

Отзывы о статье ( 4 )

Насіння чіа – це смачне та корисне доповнення до будь-якого сніданку чи обіду. Такі складові в чиа, як Омега-3 жирні кислоти, антиоксиданти, кальцій і клітковина, сприяють насиченню організму та відновленню ваших сил.

Якісне та свіже насіння чіа ви можете придбати в нашому магазині перейшовши за посиланням Насіння чіа свіжого врожаю

Хліб з маком та чіа

Складові:

  • 25 г насіння чиа
  • 160 г борошна
  • 10 г порошку-розпушувача
  • 150 г кокосової олії
  • 70 г вершкового масла
  • 5 г соди
  • 2 г солі
  • 85 г цукру
  • 2 яйця
  • 1 жовток
  • 170 г йогурту
  • 30 г маку
  • цедра 2 лимонів
  • ½ шт. ванільного стручка

Приготування:

  1. Розігріти духовку до 170 градусів.
  2. Змішати борошно, олію, розпушувач, соду та сіль.
  3. Збити кокосову олію та цукор до пухнастого стану, після чого повільно додавати по одному яйцю.
  4. Додати лимонну цедру, мак, насіння чиа та ваніль.
  5. Додати до суміші половину борошна, а потім йогурт. Ретельно перемішати.
  6. Додати решту борошна, заважати до однорідної маси.
  7. Викласти масу у форму попередньо змащену олією, випікати 45 хвилин|мінути|.
  8. Тоді хліб пече зробити лимонний сироп. Нагріти лимонний сік та цукор, до кип'ятіння.
  9. Полити сиропом хлібець зверху. Залишити приготований хлібець до повного остигання на кілька годин.

Вишневий Чіа пудинг

Вишневий чіа пудинг

Складові:

  • 100 г насіння чиа
  • 50 мл мигдального молока (можна замінити звичайним молоком)
  • 100 г вишні без кісточок
  • ½ ч.л. меленого кардамону
  • 1 ч. л. стевії
  • 1 ч. л. ванільного екстракту

Для крему:

  • ¼ склянки горіхів (за смаком)
  • 2 ст. холодної води
  • ч.л. ванільного екстракту
  • 1/8 ч. л. стевії

Приготування:

  1. Змішати молоко, вишні, кардамон, стевію та ванільний екстракт у блендері до утворення однорідної маси.
  2. У суміш додати насіння чиа і ретельно збити. Відставити на 5 хвилин|мінути|, потім знову перемішати.
  3. Розділити масу на 6-8 невеликих порцію, перекласти в зручний посуд і поставити в холодильник на 3 години.
  4. Для приготування крему необхідно змішати у блендері вишню до утворення однорідного пюре.
  5. Замочити горіхи у воді, після чого злити воду, подрібнити та додати у вишневе пюре, додати ванільний екстракт та стевію.
  6. Перед подачею на стіл пудинг дістати з холодильника та полити вишневим кремом з горіхами.

Шоколадний коктейль з чиа

Шоколадний коктейль з чиа

Складові:

  • ½ склянки молока
  • 2 ст. насіння чиа
  • 3 шт. фініків
  • 50 г фісташок
  • 3 шт. бананів
  • 2 ст. какао
  • 100 мл йогурту
  • 1 ч. л. ванільного екстракту

Приготування:

  1. Змішати молоко і насіння чіа. Надя настоятися 10-15 хвилин.
  2. Фініки та фісташки подрібнити у блендері. Після цього додати до горіхів банани. Подрібнювати до однорідної маси
  3. Змішати до загусання йогурт, какао, чіа з молоком та бананову суміш.

Банановий бісквіт з чиа

Банановий бісквіт з чиа

Складові:

  • 1 ст. насіння чиа
  • 2 чашки мигдального борошна
  • ¼ чашки насіння льону
  • 1 ч. л. соди для випічки
  • ½ чайної ложки солі
  • 1 чашка пюре бананів (подрібнити в блендері)
  • 2 яйця
  • 2 ч.л.ванільного екстракту
  • ½ склянки кокосового молока
  • 1 ч. л. меду
  • 4 ст. кокосової олії

Приготування:

  1. У великій мисці змішати мигдальне борошно, насіння льону, соду, сіль та насіння чіа.
  2. В окремій мисці змішати, вершки разом з кокосовим маслом (не розтоплене) та мед.
  3. Додати по одному яйцю в кожну масу та ретельно перемішати.
  4. Додати в пюре банана, екстракт ванілі та кокосове молоко, перемішати до повної однорідності.
  5. Залити рідкі інгредієнти у сухі інгредієнти та перемішати разом до формування тіста.
  6. Вилити тісто у форму для випічки, заздалегідь змастити олією. Випікати при температурі 200 градусів протягом 30 хвилин|мінути|.

Смузі з чиа та ананасом

Смузі з чиа та ананасом

Складові:

  • 200 мл ананасового соку
  • 2 ст. насіння чиа
  • 100 мл свіжого соку огірка та перцю (або інших овочів)
  • 1 ч. л. соку лимона
  • 1 ч. л. олії фісташкової та виноградних кісточок
  • 1 ч. л. порошку імбиру
  • щіпка гімалайської рожевої солі
  • гілочка кінзи для прикраси

Приготування:

  1. Збити насіння чиа з ананасовим соком, дати настоятися 20 хвилин.
  2. Змішати в блендері суміш із соком огірка та перцю, соком лимона, олією, імбиром та сіллю до однорідної маси.
  3. Залити по склянках і прикрасити гілочкою кінзи.

Курячі нагетси з чиа

Курячі нагетси з чиа

Складові:

  • 1 кг курячих грудок
  • 3 ст. насіння льону
  • ст.л. насіння чиа
  • 2 ст. натертого пармезану
  • 1 ч. л. солі
  • 1 ч. л. орегано
  • 1 ч. л. базиліка
  • ½ ч.л. часнику (манки)
  • 2 яйця

Приготування:

  1. Розігріти духовку до 250 градусів.
  2. Змастити лист рослинним маслом.
  3. Курячі грудки нарізати на кубики.
  4. У мисці змішати насіння чиа, насіння льону, сир пармезан, сіль, орегано, базилік та часник. Ретельно перемішати масу.
  5. В іншій мисці збити яйця.
  6. Кожен шматочок курячого філе помістити у збиті яйця, потім у суміш із насіння.
  7. Викласти на лист. Запікати близько 25 хвилин|мінути| до золотистої скоринки.

Корисне печиво з Чіа

Мигдальне печиво з чіа та малиною

Складові:

  • 100 г насіння чиа
  • 100 г малинового джему
  • 2 склянки кокосової стружки
  • ½ склянки кокосового крему
  • 2 ст. кленового сиропу
  • 1 ст. кукурудзяного крохмалю
  • ч.л. морської солі

Приготування:

  1. Попередньо підігрійте духовку до 250 градусів і підготуйте лист покрив пергаментним папером для випічки.
  2. У сотейнику змішати чиа, кокосову стружку, кокосовий крем, кленовий сироп, кукурудзяний крохмаль та сіль.
  3. Варити на слабкому вогні 5 хвилин.
  4. Суміш розкласти у вигляді невеликих гнізд на лист столової ложкою.
  5. Випікати протягом 15-18 хвилин, або поки краї не почнуть набувати коричневого кольору.
  6. Вийняти їх із духовки і залишити остигати на деку.
  7. У кожне печиво додати малинного джему.

Каша з насінням чиа та ягодами годжі

Каша з насінням чиа та ягодами годжі

Складові:

  • ½ чашки вівсянки
  • 3 ст. л. насіння чиа
  • ½ склянки води
  • 1 банан
  • ½ фруктів (малин, чорниць, вишень)
  • 1 ківі
  • 1 ст. манки
  • 1 ч. л. ягід годжі

Приготування:

  1. Вівсянку приготувати згідно з інструкцією (або швидкого приготування – залити окропом, або варити близько 5-7 хвилин).
  2. Додати, манку, ягоди годжі та насіння чіа. Дати настоятися.
  3. Перед подачею додати свіжі фрукти та ягоди.

Ванільний пудинг з чиа

Ванільний пудинг з чиа

Складові:

  • 400 мл молока
  • 50 г насіння чиа
  • фрукти та ягоди сезонні (персик, абрикос, чорниця, інжир, сливи)
  • 1 ч. л. ванільного екстракту
  • 1 ст. меду
  • мигдаль або інші горіхи

Приготування:

  1. Змішати молоко, насіння чиа, та ванільний екстракт. Дати настоятися 15-20 хвилин.
  2. Всім ретельно перемішати, додати|добавляти| трохи води.
  3. Перед подачею додати ягоди, фрукти, мед та горіхи.

Рис зі смаженими яйцями та чіа

Рис зі смаженим яйцем і чіа

Складові:

  • 2ст. насіння чиа
  • ½ склянки бульйону
  • 100 г рису
  • 2 яйця
  • 1 ст. соєвого соусу
  • 1 ч. л. каррі ніжний
  • пучок зеленої молодої цибулі

Приготування:

  1. У каструлі відварити в бульйоні рис, додати насіння чіа, соєвий соус і приправу каррі ніжний.
  2. Варити близько 10-12 хвилин.
  3. Посмажити яйця на оливковій олії, приправити приправою, нарізаною зеленою цибулею і щіпкою насіння чиа.

Автор Антонова Ирина

Автор статті: (доцент КНИТУ)

Дата публікації:

Дата оновлення: 19-08-2020

Оставить комментарий

Оцените статью
empty starempty starempty starempty starempty star
Captcha Обновить код

Комментарии к статье

  • 12-05-2016 :

    Сделала ванильный пудинг-не много не получился, но есть можно)))

  • 17-03-2015 :

    Я даже уже несколько рецептов попробовала, самый вкусный это ванильный пудинг.

  • 02-03-2015 :

    вкусные рецепты. Мне кажется что все достаточно доступно в составляющих и быстро в приготовлении.

  • 01-03-2015 :

    Классная статья. Спасибо

Закрыть
Логин (Имя пользователя):
Пароль:
 Забыли пароль?