+38 (044) 334-54-85 +38 (067) 195-85-85 +38 (050) 145-85-45
магазин спецiй
(067) 195-85-85
 
(044) 334-54-85
(050) 145-85-45

5 Кращих рецептів з Кіноа

Отзывы о статье ( 2 )

Купити Кіноа ви можете в нашому магазині, перейшовши за посиланням — Кіноа свіжого врожаю

1. Грецький омлет з фетою та салатом з Кіноа

Складові:

Для соусу:

  • 200 мл натурального йогурту
  • 50 г огірка очищеного та нарізаного кубиками
  • 1 натертий зубчик часнику
  • ½ ст.л. винного оцту
  • ½ ст.л. сушеного кропу
  • 1 ч. л. сушеного орегано
  • 1 ст. лимонного соку
  • 1 ст. оливкової олії

Для салату:

  • 100 г вареної кіноа
  • 50 г нарізаного шпинату
  • 50 г болгарського перцю
  • 20 г оливок
  • 20 г маринованих артишоків
  • 1 ч. л. сушеного орегано
  • 1 ч. л. сушеного базиліка

Для омлету:

  • 4-6 яєць
  • 40-50 мл молока
  • 100 г сиру фети
  • 1 ст. вершкового масла
  • 1 натертий зубчик часнику
  • кедрові горіхи
  • сіль та перець за смаком

Приготування:

  1. Для приготування соусу необхідно змішати йогурт, з нарізаним кубиком огірком, часником, оцтом, лимонним соком, кропом, орегано, сіллю та перцем до смаку.
  2. Полити оливковою олією та відкласти в холодильник на 30 хвилин. У
  3. Також приготовлену кіноа змішати з нарізаним свіжим шпинатом, додати оливки, нарізаний червоний болгарський перець та артишоки.
  4. Посипати орегано та базиліком і додати 1 ст.л. олії.
  5. Всі інгредієнти перемішати, додати до смаку сіль і перець.
  6. У мисці збити яйця, додати молоко, часник і дрібку сіль із чорним мелений перцем.
  7. На розігріту сковороду залишити 1 ст.л. вершкового масла, після чого виїли масу. За 2-3 хвилини до закінчення приготування омлету додати шматочки фети.
  8. Викласти на тарілку омлет, салат посипати кедровими горіхами і полити соусом.

2. Бананові млинці з Кіноа

Бананові млинці з Кіноа

Складові:

  • 200 г вареної кіноа
  • 150 г пшеничного борошна
  • ½ ч.л. меленої кориці
  • 1 ч. л. розпушувача
  • ч.л. солі
  • 3 яєчні білки
  • 100 г кефіру
  • 2 ст. молока
  • 2 ст. цукру
  • 1 ч. л. ванільного екстракту
  • 2 великі банани

Приготування:

  1. У мисці збити разом із кіноа, борошно, корицю, розпушувач та сіль.
  2. В іншій мисці збити яєчні білки, йогурт, молоко, ваніль і коричневий цукор до однорідної маси.
  3. Змішати обидві маси, додати|добавляти| протерті банани.
  4. На сковороду покласти вершкове масло|мастило| і смажити млинці по 1 хвилин|мінути| з кожного боку.
  5. Подавати з джемом, варенням, арахісовим маслом, сиропом, фруктами або шоколадною стружкою.

3. Хрумкі бурито з Кіноа

Буріто з Кіноа

Складові:

  • 100г натертого сиру чеддер
  • 6-8 коржів
  • 100 г вареної кіноа
  • 1ст. оливкової олії
  • 1 цибулина
  • 1 зубчик часнику
  • 2 болгарських перцю
  • 50 г квасолі
  • ч.л. чілі меленого
  • 1 ч. л. меленого кмину
  • 10 г свіжої кінзи
  • 1 ч. л. соку лайма чи лимона
  • соус для подачі (рекомендуємо використовувати рецепт соусу для омлету див. вище)
  • сіль та чорний перець за смаком

Приготування:

  1. У великій сковороді розігрійте оливкову олію на середньому вогні.
  2. Додати цибулю та смажити до готовності, близько 5 хвилин.
  3. Додати часник та смажити протягом 2 хвилин.
  4. Далі додати перець, квасолю, нарізану кінзу.
  5. Приправити чилі та кмином.
  6. Гасити близько 5 хвилин.
  7. Додати сік лайма, сіль та перець за смаком.
  8. Змішати суміш із приготовленою раніше кіноа і натертим сиром.
  9. Накрити кришкою та простежити, щоб сир розтопився.
  10. Викласти порційно суміш на коржики.
  11. Скрутити в ролл і трохи прогріти до золотистої скоринки на сковороді без масла.
  12. Подавати з соусом із йогурту, прованських трав, часником та огірком.

4. Запечені оладки з Кіноа

Оладки з Кіноа

Складові:

  • 100 г сирої кіноа
  • 200 г нуту
  • 1 маленька червона цибулина
  • 5-6 зубчиків часнику
  • 20г свіжої петрушки
  • 10г свіжою кінзою
  • 2 ч. л. солі
  • 2 ч. л. розпушувача
  • 1/4 склянки борошна
  • 2 ст. кукурудзяного борошна

Приготування:

  1. Відваріть кіноа (читайте, як відварити кіноа).
  2. Нут змішайте в блендері з цибулею, часником, петрушкою та кінзою.
  3. У суміш додати кіноа, розпушувач і дрібку солі.
  4. Усю масу ретельно вимішати і зробити оладки.
  5. Їх обваляти по обидва боки в суміші кукурудзою та пшеничного борошна.
  6. Обсмажити на вершковому маслі до золотистої скоринки, після чого довести до готовності в духовці при температурі 200 градусів.
  7. Подавати із салатом зі свіжих овочів.

5. Часникові баклажани з Кіноа

Запечені баклажани з Кіноа

Складові:

  • 3 великі баклажани
  • 150 г сирої квиноа
  • 400 мл курячого бульйону
  • 1 велика цибулина нарізана кубиком
  • 2 ст. оливкової олії
  • 5 зубчиків часнику
  • 100г подрібнених помідорів
  • 2 ч. л. орегано
  • 1 ч. л. червоної різаної паприки
  • 1 ч. л. великої гімалайської солі
  • ч.л. меленого імбиру
  • ч.л. запашного перцю
  • ч.л. порошку каррі
  • ч.л. м'яти
  • 1 чашка води

Приготування:

  1. Баклажани розрізати навпіл і за допомогою ложки дістати частину м'якоті.
  2. У середню каструлю насипати промиту кіноа та бульйон.
  3. Довести до кипіння, після чого зменшити вогонь і доварити кіно до готовності.
  4. М'якуш баклажанів порізати на дрібні кубики.
  5. Додати цибулю, часник і обсмажити на оливковій олії.
  6. Додати воду, спеції, сіль та помідори, гасити всі разом протягом 10 хвилин.
  7. Змішати кіноа з тушкованою сумішшю.
  8. Помістити половинки баклажанів на лист
  9. У них викласти тушковану м'якоть зі спеціями та кіноа.
  10. Запікати в духовці за температури 250 градусів близько 20 хвилин.

 

 

 

 

Автор Антонова Ирина

Автор статті: (доцент КНИТУ)

Дата публікації:

Дата оновлення: 28-02-2024

Оставить комментарий

Оцените статью
empty starempty starempty starempty starempty star
Captcha Обновить код

Комментарии к статье

  • 12-06-2015 :

    Ну да интересные репецты, и фото к ним красивые

  • 19-05-2015 :

    Искала Киноа белую + рецепты хорошие. Нашла на этом сайте. Спасибо за рецепты, они простые и доступные в приготовление.

Закрыть
Логин (Имя пользователя):
Пароль:
 Забыли пароль?