5 Кращих рецептів з Кіноа
Отзывы о статье ( 2 )Купити Кіноа ви можете в нашому магазині, перейшовши за посиланням — Кіноа свіжого врожаю
1. Грецький омлет з фетою та салатом з Кіноа
Складові:
Для соусу:
- 200 мл натурального йогурту
- 50 г огірка очищеного та нарізаного кубиками
- 1 натертий зубчик часнику
- ½ ст.л. винного оцту
- ½ ст.л. сушеного кропу
- 1 ч. л. сушеного орегано
- 1 ст. лимонного соку
- 1 ст. оливкової олії
Для салату:
- 100 г вареної кіноа
- 50 г нарізаного шпинату
- 50 г болгарського перцю
- 20 г оливок
- 20 г маринованих артишоків
- 1 ч. л. сушеного орегано
- 1 ч. л. сушеного базиліка
Для омлету:
- 4-6 яєць
- 40-50 мл молока
- 100 г сиру фети
- 1 ст. вершкового масла
- 1 натертий зубчик часнику
- кедрові горіхи
- сіль та перець за смаком
Приготування:
- Для приготування соусу необхідно змішати йогурт, з нарізаним кубиком огірком, часником, оцтом, лимонним соком, кропом, орегано, сіллю та перцем до смаку.
- Полити оливковою олією та відкласти в холодильник на 30 хвилин. У
- Також приготовлену кіноа змішати з нарізаним свіжим шпинатом, додати оливки, нарізаний червоний болгарський перець та артишоки.
- Посипати орегано та базиліком і додати 1 ст.л. олії.
- Всі інгредієнти перемішати, додати до смаку сіль і перець.
- У мисці збити яйця, додати молоко, часник і дрібку сіль із чорним мелений перцем.
- На розігріту сковороду залишити 1 ст.л. вершкового масла, після чого виїли масу. За 2-3 хвилини до закінчення приготування омлету додати шматочки фети.
- Викласти на тарілку омлет, салат посипати кедровими горіхами і полити соусом.
2. Бананові млинці з Кіноа
Складові:
- 200 г вареної кіноа
- 150 г пшеничного борошна
- ½ ч.л. меленої кориці
- 1 ч. л. розпушувача
- ч.л. солі
- 3 яєчні білки
- 100 г кефіру
- 2 ст. молока
- 2 ст. цукру
- 1 ч. л. ванільного екстракту
- 2 великі банани
Приготування:
- У мисці збити разом із кіноа, борошно, корицю, розпушувач та сіль.
- В іншій мисці збити яєчні білки, йогурт, молоко, ваніль і коричневий цукор до однорідної маси.
- Змішати обидві маси, додати|добавляти| протерті банани.
- На сковороду покласти вершкове масло|мастило| і смажити млинці по 1 хвилин|мінути| з кожного боку.
- Подавати з джемом, варенням, арахісовим маслом, сиропом, фруктами або шоколадною стружкою.
3. Хрумкі бурито з Кіноа
Складові:
- 100г натертого сиру чеддер
- 6-8 коржів
- 100 г вареної кіноа
- 1ст. оливкової олії
- 1 цибулина
- 1 зубчик часнику
- 2 болгарських перцю
- 50 г квасолі
- ч.л. чілі меленого
- 1 ч. л. меленого кмину
- 10 г свіжої кінзи
- 1 ч. л. соку лайма чи лимона
- соус для подачі (рекомендуємо використовувати рецепт соусу для омлету див. вище)
- сіль та чорний перець за смаком
Приготування:
- У великій сковороді розігрійте оливкову олію на середньому вогні.
- Додати цибулю та смажити до готовності, близько 5 хвилин.
- Додати часник та смажити протягом 2 хвилин.
- Далі додати перець, квасолю, нарізану кінзу.
- Приправити чилі та кмином.
- Гасити близько 5 хвилин.
- Додати сік лайма, сіль та перець за смаком.
- Змішати суміш із приготовленою раніше кіноа і натертим сиром.
- Накрити кришкою та простежити, щоб сир розтопився.
- Викласти порційно суміш на коржики.
- Скрутити в ролл і трохи прогріти до золотистої скоринки на сковороді без масла.
- Подавати з соусом із йогурту, прованських трав, часником та огірком.
4. Запечені оладки з Кіноа
Складові:
- 100 г сирої кіноа
- 200 г нуту
- 1 маленька червона цибулина
- 5-6 зубчиків часнику
- 20г свіжої петрушки
- 10г свіжою кінзою
- 2 ч. л. солі
- 2 ч. л. розпушувача
- 1/4 склянки борошна
- 2 ст. кукурудзяного борошна
Приготування:
- Відваріть кіноа (читайте, як відварити кіноа).
- Нут змішайте в блендері з цибулею, часником, петрушкою та кінзою.
- У суміш додати кіноа, розпушувач і дрібку солі.
- Усю масу ретельно вимішати і зробити оладки.
- Їх обваляти по обидва боки в суміші кукурудзою та пшеничного борошна.
- Обсмажити на вершковому маслі до золотистої скоринки, після чого довести до готовності в духовці при температурі 200 градусів.
- Подавати із салатом зі свіжих овочів.
5. Часникові баклажани з Кіноа
Складові:
- 3 великі баклажани
- 150 г сирої квиноа
- 400 мл курячого бульйону
- 1 велика цибулина нарізана кубиком
- 2 ст. оливкової олії
- 5 зубчиків часнику
- 100г подрібнених помідорів
- 2 ч. л. орегано
- 1 ч. л. червоної різаної паприки
- 1 ч. л. великої гімалайської солі
- ч.л. меленого імбиру
- ч.л. запашного перцю
- ч.л. порошку каррі
- ч.л. м'яти
- 1 чашка води
Приготування:
- Баклажани розрізати навпіл і за допомогою ложки дістати частину м'якоті.
- У середню каструлю насипати промиту кіноа та бульйон.
- Довести до кипіння, після чого зменшити вогонь і доварити кіно до готовності.
- М'якуш баклажанів порізати на дрібні кубики.
- Додати цибулю, часник і обсмажити на оливковій олії.
- Додати воду, спеції, сіль та помідори, гасити всі разом протягом 10 хвилин.
- Змішати кіноа з тушкованою сумішшю.
- Помістити половинки баклажанів на лист
- У них викласти тушковану м'якоть зі спеціями та кіноа.
- Запікати в духовці за температури 250 градусів близько 20 хвилин.
Автор статті: Антонова И.Г. (доцент КНИТУ)
Дата публікації: 18-05-2015
Дата оновлення: 28-02-2024
Оставить комментарий
Комментарии к статье
-
Надежда 12-06-2015 :
Ну да интересные репецты, и фото к ним красивые
-
Лиза 19-05-2015 :
Искала Киноа белую + рецепты хорошие. Нашла на этом сайте. Спасибо за рецепты, они простые и доступные в приготовление.