Картопля Айдахо в духовці. Ексклюзивний рецепт з фото
Отзывы о статье ( 2 )Картопля Айдахо з копченою паприкою.
Найсмачніші рецепти з картоплі прийшли до нас із американського континенту. Картопля "Айдахо" - це яскравий представник північноамериканської їжі, кухні любителів чіпсів та фритюру. Штат Айдахо досі перебуває у статусі самого картопляного регіону США, і саме звідти наш сьогоднішній рецепт, історія якого починається ще з 19 століття.
Інгредієнти для рецепту:
- картопля молода - 1 кг;
- розмарин - 1 ч. л.;
- паприка копчена - 1 ч.л.;
- часник (манка/гранули) - 1 ч.л.;
- кріп сушений - 1 ч. л.;
- сіль рожева гімалайська - за смаком;
- олія рослинна - 3 ст.л.;
- зелень.
Час підготовки: 00:15
Час приготування: 01:00
Кількість порцій: 3-4
Кухня світу: Американська
Закуска
Харчова цінність 100 грам запеченої картоплі: калорійність - 93 ккал , 3 г білків , 12 г жирів , 21 г вуглеводів
Як приготувати картопля «Айдахо»
Готувати дуже просто, особливо в сезон молодої картоплі, з ніжною тонкою шкіркою, з бульбами без вад і без видимих ознак нирок (так званих «очей»), страва виходить чудовою за смаковими якостями! У зимовий період можна готувати картоплю «Айдахо» без шкірки - стару картоплю очищаємо від товстостінних покривів, які дадуть в готовому блюді гіркоту, і приступаємо до приготування!
Молоду картоплю із середнім та великим розміром бульб ретельно відмиваємо від землі та піску, нарізаємо на 4 або 8 частин. Ще раз промиваємо у холодній воді, змиваючи надлишок крохмалю із внутрішніх поверхонь брусочків. Ставимо воду в каструлі і доводимо до кипіння.
Поки вода гріється — можна приготувати соус-маринад для картоплі «Айдахо»: змішуємо в глибокій тарілці олію та наші прянощі, насамперед розмарин, копчену паприку та сушений кріп. Далі слідує часник і сіль. Усі прянощі втручаємо в масло і доводимо масляну суміш до однорідної консистенції. За бажанням можна приготувати картоплю «Айдахо» із гірчицею, залежно від ступеня ваших побажань гостроти, використовувати м'яку гірчицю чи гостру.
Вода вже на межі закипання, тому переміщуємо картопляні брусочки в окріп і чекаємо, доки рідина закипить, тепер уже з картоплею. Час кипіння має бути чітко регламентований, не більше 4-5 хвилин, інакше ви просто зварите картопля, а це вже зовсім інша страва. Нам же необхідно картопля трохи «приварити» і не більше. Тому після 4-5 хвилин кипіння воду просто зливаємо та приступаємо до наступного етапу.
Цей етап також не є нічого складного — вливаємо на теплу і розпарену картоплю в каструлю наш підготовлений пряно-олійний соус. Ніжно і акуратно обволікаємо кожен брусочок олією з прянощами, рівномірно розподіляючи його часточками.
Цілком можливо, що заокеанські любителі смаженої картоплі «фрі» готують картопля «Айдахо» у фритюрі, ми ж будемо раціональнішими і приготуємо картопля «Айдахо» у духовці. Як нам здається, цей спосіб найбільш прийнятний для здорового харчування та розкриття всього букету спецій та прянощів, якими ми скористалися для цього рецепту. Вистилаємо на лист пергамент і розкладаємо в ряди брусочки картоплі шкіркою вниз, щоб та встигла трохи підрум'янитися. Соусом, що залишився, поливаємо картопля зверху.
Відправляємо лист з картоплею в гарячу духовку, на 200 градусів, а час запікання регулюйте в залежності від розміру картопляних шматочків - від 45 хвилин до 65.
Впевнені, наша картопля «Айдахо», фото та покроковий рецепт вам сподобаються! Діліться відгуками про приготування в коментарях та новими варіантами соусу для картоплі у духовці. Смачного!
У нашому інтернет-магазині Ви можете купити копчену паприку. Для цього Вам потрібно натиснути на фото нижче
Автор рецепту: Гай І.В.
Популярні запити: картопля з паприкою, картопля в духовці, запечена картопля з паприкою
Автор статті: Антонова И.Г. (доцент КНИТУ)
Дата публікації: 14-05-2017
Дата оновлення: 19-08-2020
Оставить комментарий
Комментарии к статье
-
Оля 15-02-2019 :
Отличный рецепт!Приготовила из старой картошки,очень вкусно.Все,кто ел,оценили:)Приготовила обычный соус из сметаны,чеснока и зелени,к этой картошечке ,ну просто идеально.
-
Валентина 29-05-2017 :
Ох как вкусненько выглядит.)) Весьма необычный рецепт и необычность заключается конечно же в специях. Кстати, долго не пришлось искать где можно купить копченую паприку. Сражу же попала на Ваш сайт. Очень довольна.. так как для себя кроме паприки, нашла замечательные обзорные статьи и много других специй которые в магазине не купишь.