+38 (044) 334-54-85 +38 (067) 195-85-85 +38 (050) 145-85-45
магазин спецiй
(067) 195-85-85
 
(044) 334-54-85
(050) 145-85-45

Картопля Айдахо в духовці. Ексклюзивний рецепт з фото

Отзывы о статье ( 2 )

Картопля Айдахо з копченою паприкою.

Найсмачніші рецепти з картоплі прийшли до нас із американського континенту. Картопля "Айдахо" - це яскравий представник північноамериканської їжі, кухні любителів чіпсів та фритюру. Штат Айдахо досі перебуває у статусі самого картопляного регіону США, і саме звідти наш сьогоднішній рецепт, історія якого починається ще з 19 століття.

Продажа копченой паприки

Інгредієнти для рецепту:

Картофель Айдахо, ингредиенты

  • картопля молода - 1 кг;
  • розмарин - 1 ч. л.;
  • паприка копчена - 1 ч.л.;
  • часник (манка/гранули) - 1 ч.л.;
  • кріп сушений - 1 ч. л.;
  • сіль рожева гімалайська - за смаком;
  • олія рослинна - 3 ст.л.;
  • зелень.

Час підготовки: 00:15

Час приготування: 01:00

Кількість порцій: 3-4

Кухня світу: Американська

Закуска

Харчова цінність 100 грам запеченої картоплі: калорійність - 93 ккал , 3 г білків , 12 г жирів , 21 г вуглеводів

Як приготувати картопля «Айдахо»

Готувати дуже просто, особливо в сезон молодої картоплі, з ніжною тонкою шкіркою, з бульбами без вад і без видимих ознак нирок (так званих «очей»), страва виходить чудовою за смаковими якостями! У зимовий період можна готувати картоплю «Айдахо» без шкірки - стару картоплю очищаємо від товстостінних покривів, які дадуть в готовому блюді гіркоту, і приступаємо до приготування!

  1. Молоду картоплю із середнім та великим розміром бульб ретельно відмиваємо від землі та піску, нарізаємо на 4 або 8 частин. Ще раз промиваємо у холодній воді, змиваючи надлишок крохмалю із внутрішніх поверхонь брусочків. Ставимо воду в каструлі і доводимо до кипіння.

    Рецепт картоплі у духовці 1

  2. Поки вода гріється — можна приготувати соус-маринад для картоплі «Айдахо»: змішуємо в глибокій тарілці олію та наші прянощі, насамперед розмарин, копчену паприку та сушений кріп. Далі слідує часник і сіль. Усі прянощі втручаємо в масло і доводимо масляну суміш до однорідної консистенції. За бажанням можна приготувати картоплю «Айдахо» із гірчицею, залежно від ступеня ваших побажань гостроти, використовувати м'яку гірчицю чи гостру.

    Картопля Айдахо в духовці

  3. Вода вже на межі закипання, тому переміщуємо картопляні брусочки в окріп і чекаємо, доки рідина закипить, тепер уже з картоплею. Час кипіння має бути чітко регламентований, не більше 4-5 хвилин, інакше ви просто зварите картопля, а це вже зовсім інша страва. Нам же необхідно картопля трохи «приварити» і не більше. Тому після 4-5 хвилин кипіння воду просто зливаємо та приступаємо до наступного етапу.

    Рецепт картоплі Айдахо.

  4. Цей етап також не є нічого складного — вливаємо на теплу і розпарену картоплю в каструлю наш підготовлений пряно-олійний соус. Ніжно і акуратно обволікаємо кожен брусочок олією з прянощами, рівномірно розподіляючи його часточками.

    Рецепт з фото картоплі Айдахо.

  5. Цілком можливо, що заокеанські любителі смаженої картоплі «фрі» готують картопля «Айдахо» у фритюрі, ми ж будемо раціональнішими і приготуємо картопля «Айдахо» у духовці. Як нам здається, цей спосіб найбільш прийнятний для здорового харчування та розкриття всього букету спецій та прянощів, якими ми скористалися для цього рецепту. Вистилаємо на лист пергамент і розкладаємо в ряди брусочки картоплі шкіркою вниз, щоб та встигла трохи підрум'янитися. Соусом, що залишився, поливаємо картопля зверху.

    Картопля в духовці - крок 5

  6. Відправляємо лист з картоплею в гарячу духовку, на 200 градусів, а час запікання регулюйте в залежності від розміру картопляних шматочків - від 45 хвилин до 65.

    Картопля Айдахо для гарніру

Впевнені, наша картопля «Айдахо», фото та покроковий рецепт вам сподобаються! Діліться відгуками про приготування в коментарях та новими варіантами соусу для картоплі у духовці. Смачного!

У нашому інтернет-магазині Ви можете купити копчену паприку. Для цього Вам потрібно натиснути на фото нижче

Популярні запити: картопля з паприкою, картопля в духовці, запечена картопля з паприкою

Автор Антонова Ирина

Автор статті: (доцент КНИТУ)

Дата публікації:

Дата оновлення: 19-08-2020

Оставить комментарий

Оцените статью
empty starempty starempty starempty starempty star
Captcha Обновить код

Комментарии к статье

  • 15-02-2019 :

    Отличный рецепт!Приготовила из старой картошки,очень вкусно.Все,кто ел,оценили:)Приготовила обычный соус из сметаны,чеснока и зелени,к этой картошечке ,ну просто идеально.

  • 29-05-2017 :

    Ох как вкусненько выглядит.)) Весьма необычный рецепт и необычность заключается конечно же в специях. Кстати, долго не пришлось искать где можно купить копченую паприку. Сражу же попала на Ваш сайт. Очень довольна.. так как для себя кроме паприки, нашла замечательные обзорные статьи и много других специй которые в магазине не купишь.

Закрыть
Логин (Имя пользователя):
Пароль:
 Забыли пароль?