10 корисних рецептів з ягодами Годжі
Отзывы о статье ( 1 )Ягоди Годжі є одним з останніх ефективним та корисним суперфудів. Ягоди використовують при схудненні, при лікуванні діабету, при високому кровоносному тиску, лихоманці, при проблемах із зором. Їх їдять сирими, приготовані чи сушені, використовують у трав'яних чаях, коктейлях, смузі, соках, винах, салатах, випічках.
Нижче наведено 10 найпопулярніших та головне корисних рецептів з ягодами Годжі.
Купити ягоди Годжі Ви можете перейти за посиланням /catalog/spetsii/jagodi-godzhi.html
Читайте детальніше про лікувальні властивості ягід Годжі у статті «Ягоди Годжі Корисні властивості»
1. Ванільно-мигдальна гранола з Годжі
Складові:
- 20 г ягід Годжі
- 150 г граноли (замінити можна геркулесовою або вівсяною кашею)
- 50 г мигдалю
- 2 ч. л. олії виноградних кісточок (або оливкова олія)
- ½ ч.л. ванільного екстракту
- 20 г кокосової стружки
- ½ ч.л. меленої кориці
- ч.л. цукру (або меду)
- дрібка солі
Приготування:
- Розігріти духовку до 250 градусів приготувати лист з пергаментним листом для випічки.
- Змішати гранолу (геркулесова каша або вівсянки), подрібнений мигдаль, кокосову стружку, корицю та сіль.
- В іншій ємності змішати олію, ванільний екстракт та цукор.
- Нагріти до закипання, поки|доки| цукор не розчиниться. Приготовленим сиропом полити суміш із граноли і ретельно перемішати.
- Розподілити суміш одним рівномірним шаром на лист.
- Запікати 20 хвилин|мінути| до золотистого кольору.
- Дати охолонути, після чого додати ягоди Годжі. Розрізати на шматочки.
2. Шоколадні кекси з ягодами Годжі та гімалайською сіллю
Складові:
- 200 г гіркого нарізаного шоколаду
- 350 г вершкового масла
- 450 г цукру
- 8 великих яєць
- 150 г борошна
- 20 г какао
- 1 ч. л. розпушувача
- ч.л. гімалайської рожевої солі
- 150 г ягід Годжі
Для шоколадної глазурі:
- 150 г гірко-солодкого шоколаду, грубо нарізаного
- 60г несолодкого шоколаду, грубо нарізаного
- 120г жирних вершків
- 4 ст. вершкового масла
- 100 г цукру
- ч.л. гімалайської рожевої солі
- 50 г молока
- 1 ч. л. ванільного екстракту
Приготування:
- Розігріти духовку до 250 градусів.
- У мисці змішати шоколад, вершкове масло|мастило| і помістити на каструлю з киплячою водою. Постійно перемішувати, поки шоколад та олія не розтане.
- Після чого суміш додати цукор і відкласти на 10 хвилин до повного остигання.
- Приготовлену суміш збити міксером близько 3 хвилин|мінути|.
- Додати по черзі яйця та постійно перемішувати.
- Просіяти і додати борошно, какао-порошок, ягоди Годжі, розпушувач та сіль. Усю суміш дуже акуратно вимішати.
- Змастити олією і посипати борошном форми для кексів. Викласти масу та випікати 25 хвилин.
- Перевірити готовність кексів за допомогою сірника. Якщо сірник виходить чистим, значить кекси готові. Дати охолонути кексам.
- Для приготування глазурі необхідно змішати всі інгредієнти, помістити в ємність на водяній бані, варити близько 7 хвилин, поки всі інгредієнти утворюють однорідну масу.
- Шоколадною глазур'ю полити кекси, що охолонули, і посипати ягодами Годжі і невеликою кількістю солі для прикраси.
3. Супер-антиоксидантний смузі
Складові:
- 1,5 склянки води
- 2 ст. горіхів кеш'ю
- 2 ст. ягід Годжі
- 100 г заморожених ягід
- 1 банан
Приготування:
- Втрутити всі інгредієнти і збити до однорідного стану.
- У спеку року рекомендовано додавати кілька шматочків льоду та замінювати заморожені ягоди на свіжі.
4. Шоколадне печиво з ягодами Годжі
Складові:
- 2 ст. ягід Годжі
- 2 ст. нарізаних волоських горіхів
- 100 г 70% темного шоколаду
- 1 ст. ванільного цукру
Приготування:
- Розтопити шоколад, розподілити на 8 рівних порцій та викласти на деко.
- Посипати горіхами, ягодами Годжі та ванільним цукром.
- Залишити в холодильнику на 20 хвилин до повного остигання.
5. Батончики з мюслей
Складові:
- 50 г ягід Годжі
- 200 г мюслей
- 100 г горіхів
- 50 г насіння соняшнику
- 20 г насіння льону
- 1 ст. какао-порошка
- 2 білки
Приготування:
- Змішати мюслі з горіхами, ягодами Годжі, какао та насінням льону та соняшника.
- Збити білки і додати|добавляти| в масу і добре перемішати.
- Ємність для запікання устелити папером для випікання.
- У неї помістити всю масу та накрити харчовою плівкою.
- Помістити у холодильник на 4 години. Нарізати зручними шматочками для вживання.
6. Пряний суп з Годжі
Складові:
- 100 г ягід Годжі
- 250г нарізаних помідорів
- 450 мл овочевого бульйону
- 1 велика цибулина, нарізати кубиками
- 1 ст. оливкової олії
- 1 маленький перець чилі, нарізаний дрібно
- 1 ч. л. насіння кмину
- 1 ст. коріандру
Приготування:
- Вимити та замочити ягоди Годжі протягом кількох хвилин, щоб зволожити їх.
- Нагріти оливкову олію в середній каструлі, обсмажити цибулю та перець чилі протягом декількох хвилин, потім додати помідори, ягоди годжі та насіння кмину.
- Суміш перемішувати ще протягом декількох хвилин. Додати|добавляти| бульйон, довести до кипіння.
- Додати коріандр, сіль та чорний перець до смаку, перемішати суп до однорідної маси.
- Прикрасити насіння кмину, додати перед подачею чайну ложку йогурту чи вершків.
7. Малиново-авокадове морозиво з ягодами Годжі
Складові:
- 500 г морозива
- 2 стиглих авокадо
- 50 г малини
- 20 г ягід Годжі
- 1 ст. какао-порошка
- 1 ст. кокосового молока
- 1 ч. л. ванільного екстракту
Приготування:
- Розрізати авокадо та видалити кісточки. Нарізувати|нарізати| шматочками і подрібнити в блендері.
- Додати кокосове молоко, какао-порошок, ягоди Годжі та ванільний екстракт.
- Збивати далі до вершкової маси.
- У тарілку викласти 3 кульки морозива та полити приготовленою сумішшю.
8. Імбирно-цитрусовий пудинг з фісташками та ягодами Годжі
Складові:
- 50 г ягід Годжі
- 6 ст. насіння Чіа
- 75 г очищених фісташок
- 200 мл мигдального молока (можна замінити на звичайне)
- 1 ст. натертого імбиру
- 1 апельсин
- 50 г апельсинового соку
- 2 ст. кленового сиропу
- 20 г чорниці
Приготування:
- Змішати мигдальне молоко, імбир, апельсиновий сік та кленовий сироп.
- Вилити суміш на насіння Чіа у мисці середнього розміру.
- Розмішати суміш добре та дати настоятися близько 150 хвилин.
- Помістити суміш у холодильник не менше ніж на 2 години.
- Приготовлений пудинг подавати з кленовим сиропом і щедро посипати нарізаними фісташками та чорницею.
9. Мандариновий смузі
Складові:
- 3 мандарини
- 2 ківі, очищених та розрізаних на половинки
- 1 грейпфрут, очищений
- 1 ст. ягід Годжі
- 1 склянка води
- 1 чашка кубиків льоду
Приготування:
- Помістіть в блендер інгредієнти в порядку, зазначеному вище.
- Вибрати середню швидкість і подрібнити до однорідної маси.
10. Швидкий горіховий пудинг
Складові:
- 2ст. ягід Годжі
- 2 ст. насіння Чіа
- 2 ст. горіхів
- 50 г соняшникового насіння
- 200 мл води
- 1 ч. л. порошку Макі
- 1 ч. л. порошку Лукуми
- щіпка ванільного цукру та кориці, листочки м'яти
Приготування:
- У невелику миску помістити всі інгредієнти, залити водою, ретельно перемішати та відкласти на 15 хвилин.
- Перед подачею посипати ванільним цукром і корицею, прикрасити листочками м'яти.
Автор статті: Антонова И.Г. (доцент КНИТУ)
Дата публікації: 17-03-2015
Дата оновлення: 16-04-2018
Оставить комментарий
Комментарии к статье
-
Владимир 17-03-2015 :
Спасибо за статью - очень понравилась!