+38 (044) 334-54-85 +38 (067) 195-85-85 +38 (050) 145-85-45
магазин спецiй
(067) 195-85-85
 
(044) 334-54-85
(050) 145-85-45

10 корисних рецептів з ягодами Годжі

Отзывы о статье ( 1 )

Ягоди Годжі є одним з останніх ефективним та корисним суперфудів. Ягоди використовують при схудненні, при лікуванні діабету, при високому кровоносному тиску, лихоманці, при проблемах із зором. Їх їдять сирими, приготовані чи сушені, використовують у трав'яних чаях, коктейлях, смузі, соках, винах, салатах, випічках.

Нижче наведено 10 найпопулярніших та головне корисних рецептів з ягодами Годжі.

Купити ягоди Годжі Ви можете перейти за посиланням /catalog/spetsii/jagodi-godzhi.html

Читайте детальніше про лікувальні властивості ягід Годжі у статті «Ягоди Годжі Корисні властивості»

1. Ванільно-мигдальна гранола з Годжі

Складові:

  • 20 г ягід Годжі
  • 150 г граноли (замінити можна геркулесовою або вівсяною кашею)
  • 50 г мигдалю
  • 2 ч. л. олії виноградних кісточок (або оливкова олія)
  • ½ ч.л. ванільного екстракту
  • 20 г кокосової стружки
  • ½ ч.л. меленої кориці
  • ч.л. цукру (або меду)
  • дрібка солі

Приготування:

  1. Розігріти духовку до 250 градусів приготувати лист з пергаментним листом для випічки.
  2. Змішати гранолу (геркулесова каша або вівсянки), подрібнений мигдаль, кокосову стружку, корицю та сіль.
  3. В іншій ємності змішати олію, ванільний екстракт та цукор.
  4. Нагріти до закипання, поки|доки| цукор не розчиниться. Приготовленим сиропом полити суміш із граноли і ретельно перемішати.
  5. Розподілити суміш одним рівномірним шаром на лист.
  6. Запікати 20 хвилин|мінути| до золотистого кольору.
  7. Дати охолонути, після чого додати ягоди Годжі. Розрізати на шматочки.

2. Шоколадні кекси з ягодами Годжі та гімалайською сіллю

Шоколадний кекс з Годжі

Складові:

  • 200 г гіркого нарізаного шоколаду
  • 350 г вершкового масла
  • 450 г цукру
  • 8 великих яєць
  • 150 г борошна
  • 20 г какао
  • 1 ч. л. розпушувача
  • ч.л. гімалайської рожевої солі
  • 150 г ягід Годжі

Для шоколадної глазурі:

  • 150 г гірко-солодкого шоколаду, грубо нарізаного
  • 60г несолодкого шоколаду, грубо нарізаного
  • 120г жирних вершків
  • 4 ст. вершкового масла
  • 100 г цукру
  • ч.л. гімалайської рожевої солі
  • 50 г молока
  • 1 ч. л. ванільного екстракту

Приготування:

  1. Розігріти духовку до 250 градусів.
  2. У мисці змішати шоколад, вершкове масло|мастило| і помістити на каструлю з киплячою водою. Постійно перемішувати, поки шоколад та олія не розтане.
  3. Після чого суміш додати цукор і відкласти на 10 хвилин до повного остигання.
  4. Приготовлену суміш збити міксером близько 3 хвилин|мінути|.
  5. Додати по черзі яйця та постійно перемішувати.
  6. Просіяти і додати борошно, какао-порошок, ягоди Годжі, розпушувач та сіль. Усю суміш дуже акуратно вимішати.
  7. Змастити олією і посипати борошном форми для кексів. Викласти масу та випікати 25 хвилин.
  8. Перевірити готовність кексів за допомогою сірника. Якщо сірник виходить чистим, значить кекси готові. Дати охолонути кексам.
  9. Для приготування глазурі необхідно змішати всі інгредієнти, помістити в ємність на водяній бані, варити близько 7 хвилин, поки всі інгредієнти утворюють однорідну масу.
  10. Шоколадною глазур'ю полити кекси, що охолонули, і посипати ягодами Годжі і невеликою кількістю солі для прикраси.

3. Супер-антиоксидантний смузі

смузі з Годжі

Складові:

  • 1,5 склянки води
  • 2 ст. горіхів кеш'ю
  • 2 ст. ягід Годжі
  • 100 г заморожених ягід
  • 1 банан

Приготування:

  1. Втрутити всі інгредієнти і збити до однорідного стану.
  2. У спеку року рекомендовано додавати кілька шматочків льоду та замінювати заморожені ягоди на свіжі.

4. Шоколадне печиво з ягодами Годжі

Печиво з ягодами.

Складові:

  • 2 ст. ягід Годжі
  • 2 ст. нарізаних волоських горіхів
  • 100 г 70% темного шоколаду
  • 1 ст. ванільного цукру

Приготування:

  1. Розтопити шоколад, розподілити на 8 рівних порцій та викласти на деко.
  2. Посипати горіхами, ягодами Годжі та ванільним цукром.
  3. Залишити в холодильнику на 20 хвилин до повного остигання.

5. Батончики з мюслей

Ягоди годжі

Складові:

  • 50 г ягід Годжі
  • 200 г мюслей
  • 100 г горіхів
  • 50 г насіння соняшнику
  • 20 г насіння льону
  • 1 ст. какао-порошка
  • 2 білки

Приготування:

  1. Змішати мюслі з горіхами, ягодами Годжі, какао та насінням льону та соняшника.
  2. Збити білки і додати|добавляти| в масу і добре перемішати.
  3. Ємність для запікання устелити папером для випікання.
  4. У неї помістити всю масу та накрити харчовою плівкою.
  5. Помістити у холодильник на 4 години. Нарізати зручними шматочками для вживання.

6. Пряний суп з Годжі

Ягоджі Годжі Пряний суп з Годжі

Складові:

  • 100 г ягід Годжі
  • 250г нарізаних помідорів
  • 450 мл овочевого бульйону
  • 1 велика цибулина, нарізати кубиками
  • 1 ст. оливкової олії
  • 1 маленький перець чилі, нарізаний дрібно
  • 1 ч. л. насіння кмину
  • 1 ст. коріандру

Приготування:

  1. Вимити та замочити ягоди Годжі протягом кількох хвилин, щоб зволожити їх.
  2. Нагріти оливкову олію в середній каструлі, обсмажити цибулю та перець чилі протягом декількох хвилин, потім додати помідори, ягоди годжі та насіння кмину.
  3. Суміш перемішувати ще протягом декількох хвилин. Додати|добавляти| бульйон, довести до кипіння.
  4. Додати коріандр, сіль та чорний перець до смаку, перемішати суп до однорідної маси.
  5. Прикрасити насіння кмину, додати перед подачею чайну ложку йогурту чи вершків.

7. Малиново-авокадове морозиво з ягодами Годжі

Морозиво з ягодами Годжі

Складові:

  • 500 г морозива
  • 2 стиглих авокадо
  • 50 г малини
  • 20 г ягід Годжі
  • 1 ст. какао-порошка
  • 1 ст. кокосового молока
  • 1 ч. л. ванільного екстракту

Приготування:

  1. Розрізати авокадо та видалити кісточки. Нарізувати|нарізати| шматочками і подрібнити в блендері.
  2. Додати кокосове молоко, какао-порошок, ягоди Годжі та ванільний екстракт.
  3. Збивати далі до вершкової маси.
  4. У тарілку викласти 3 кульки морозива та полити приготовленою сумішшю.

8. Імбирно-цитрусовий пудинг з фісташками та ягодами Годжі

Пудінг з Годжі

Складові:

  • 50 г ягід Годжі
  • 6 ст. насіння Чіа
  • 75 г очищених фісташок
  • 200 мл мигдального молока (можна замінити на звичайне)
  • 1 ст. натертого імбиру
  • 1 апельсин
  • 50 г апельсинового соку
  • 2 ст. кленового сиропу
  • 20 г чорниці

Приготування:

  1. Змішати мигдальне молоко, імбир, апельсиновий сік та кленовий сироп.
  2. Вилити суміш на насіння Чіа у мисці середнього розміру.
  3. Розмішати суміш добре та дати настоятися близько 150 хвилин.
  4. Помістити суміш у холодильник не менше ніж на 2 години.
  5. Приготовлений пудинг подавати з кленовим сиропом і щедро посипати нарізаними фісташками та чорницею.

9. Мандариновий смузі

Ягоди Годжі Мандариновий смузі

Складові:

  • 3 мандарини
  • 2 ківі, очищених та розрізаних на половинки
  • 1 грейпфрут, очищений
  • 1 ст. ягід Годжі
  • 1 склянка води
  • 1 чашка кубиків льоду

Приготування:

  1. Помістіть в блендер інгредієнти в порядку, зазначеному вище.
  2. Вибрати середню швидкість і подрібнити до однорідної маси.

10. Швидкий горіховий пудинг

Горіховий пудинг з Годжі

Складові:

  • 2ст. ягід Годжі
  • 2 ст. насіння Чіа
  • 2 ст. горіхів
  • 50 г соняшникового насіння
  • 200 мл води
  • 1 ч. л. порошку Макі
  • 1 ч. л. порошку Лукуми
  • щіпка ванільного цукру та кориці, листочки м'яти

Приготування:

  1. У невелику миску помістити всі інгредієнти, залити водою, ретельно перемішати та відкласти на 15 хвилин.
  2. Перед подачею посипати ванільним цукром і корицею, прикрасити листочками м'яти.

Автор Антонова Ирина

Автор статті: (доцент КНИТУ)

Дата публікації:

Дата оновлення: 16-04-2018

Оставить комментарий

Оцените статью
empty starempty starempty starempty starempty star
Captcha Обновить код

Комментарии к статье

  • 17-03-2015 :

    Спасибо за статью - очень понравилась!

Закрыть
Логин (Имя пользователя):
Пароль:
 Забыли пароль?