Мета застосування прянощів
Отзывы о статье ( 2 )- Виправленням неприємного або специфічного природного запаху продуктів або приготовленої страви;
- Поліпшенням зовнішньої привабливості страви, сприяючи появі більш приємного кольору, запаху або того й іншого одночасно;
- наданням страві іншого нового аромату, не характерного первинного продукту, а, навпаки, властивого для тієї чи іншої прянощі або їх суміші;
- для надання страві особливого нового смаку або просто покращення смаку;
- для підвищення збереження продуктів або готової страви, для консервування його, запобігання швидкому псуванню.
— Залежно від конкретного завдання ці цілі виконуються одночасно або порізно.
— Виходячи з вищевикладеного, стає зрозумілим, що вплив прянощів при приготуванні їжі завжди повинен перебувати під нашим строгим контролем, а не бути випадковим.
Автор статті: Антонова И.Г. (доцент КНИТУ)
Дата публікації: 14-02-2012
Дата оновлення: 08-10-2015
Оставить комментарий
Комментарии к статье
-
Farell89 18-09-2015 :
Использовала Вашу статью в своем докладе. Очень помогла. Спасибо
-
Анна К. 22-06-2015 :
+ за статью. Использовала инфу на кулинарном тесте