+38 (044) 334-54-85 +38 (067) 195-85-85 +38 (050) 145-85-45
магазин спецiй
(067) 195-85-85
 
(044) 334-54-85
(050) 145-85-45

Олія шипшини

В наявності
Олія шипшини, 250 мл
Масло шиповника, 250 мл
Состав масла
Пищевое масло шиповника, 100 мл
Сыродавление масло из плодов шиповника
Олія шипшини, 250 мл
Масло шиповника, 250 мл
Состав масла
Пищевое масло шиповника, 100 мл
Сыродавление масло из плодов шиповника

Вес

  • 250 мл
255 грн
-
+

Джерело олеїнової кислоти, каротиноїдів, вітамінів С та Е

Код: 1000899
Виробництво — Україна
Термін зберігання, років – 1
Харчова цінність: білки – 1, жири – 98 , вуглеводи – 1
Калорійність, ккал/100г – 899;
Склад: 100% натуральна олія з плодів шипшини, харчова, холодний віджим, без домішок
Написати нам:
Viber
Telegram

Опис

Плоди шипшини корисні самі по собі, але одержуване з них масло несе в собі подвійну користь. Воно є вичавкою з плодових кісточок. Щоб зберегти всі вітаміни, цінні мінерали та мікроелементи, застосовується технологія першого, холодного віджиму. Вихід готового продукту невеликий, тому масляниста рідина є вкрай рідкісною, її вартість вища, ніж у поширеної нерафінованої соняшникової чи оливкової олії.

Процес приготування олії трудомісткий та тривалий. Сировиною виступають кісточки плодів коричного або травневого шипшини. Їх акуратно витягають і просушують, потім подрібнюють, на фінішному етапі віджимають маслянисту рідину. Нагрівання повністю виключено, завдяки чому в продукті зберігається максимальна концентрація цінних елементів.

Колір рідини приємний золотисто-рожевий, аромат яскраво виражений, у ньому переважають свіжі нотки. На смак натуральна олія шипшини кислувата з легкою гіркуватістю, тому її рідко використовують внутрішньо в первозданному вигляді. Для прийому в їжу його невеликими порціями додають до оливкової, кукурудзяної та інших олій.

Хімічний склад

Найчастіше його називають "королем олій", інше поширене найменування - "рідке сонце". Подібні назви обрані невипадково, оскільки його склад справді унікальний. Так, вивчивши хімічний склад продукту, вчені виявили величезні запаси таких елементів:

  • вітаміну С, Е, F, А;
  • молібдену та стронцію;
  • заліза та магнію;
  • фосфору з міддю;
  • марганцю з кальцієм та інших макро- та мікроелементів.

А ще це джерело величезної кількості кислот, включаючи дуже рідкісні:

  • олеїнову;
  • стеаринову;
  • лінолеву;
  • пальмітинову;
  • мирістінову.

Калорійність масла шипшини досить висока — близько 898 ккал на 100 г. Однак боятися цього не варто навіть тим, хто стежить за фігурою. Адже у великій кількості його не вживають.

Корисні властивості

  1. Покращує виробництво шлункового соку, прискорює травлення.
  2. Застосовується посилення апетиту, прискорення метаболізму.
  3. Має імуностимулюючу дію.
  4. Благотворно впливає на діяльність кровоносної та серцево-судинної системи.
  5. Сприяє зміцненню кісток, покращує еластичність зв'язок.
  6. Зміцнює нервову систему.
  7. Покращує структуру та якість шкірних покривів, волосся, нігтів.
  8. Застосовується для покращення зору та профілактики хвороб очей.
  9. Використовується для загоєння ран, запобігання запальним процесам.

Застосування

Через кисло-гіркий смак масло шипшини вживають в їжу невеликими порціями. Зазвичай його змішують з поширеними рослинними маслами, особливо добре воно поєднується з кунжутним маслом, з волоських горіхів. Найчастіше кілька крапель вливають у салатні заправки, воно відмінно відтіняє смак звичних продуктів. А от смажити на ньому не варто. Через високу температуру його структура змінюється, воно втрачає більшу частину користі.

Зовнішнє використання

Воно відмінно підходить для позбавлення різних шкірних проблем. Олію шипшини застосовують для загоєння ран, усунення слідів опіків, корекції розтяжок, невеликих шрамів. Засіб активує процес регенерації, прискорює оновлення клітин, знімає сухість та подразнення. При нежиті, сухості в носових проходах його часто закопують у ніс.

Застосування у косметології

Олія шипшини добре підходить для масажу. Це відмінний зволожуючий засіб для обличчя, нігтів, зміцнення і блиску волосся. Загоюючи властивості застосовуються для корекції шрамів, рубців постакне.

Продукт має легку текстуру, швидко вбирається, не залишає після себе жирного блиску або неприємної плівки. Єдине обмеження для використання в косметології – наявність чутливості до препарату, а також вугровий висип та запальні висипи на поверхні обличчя.

Написати нам
star_emptystar_emptystar_emptystar_emptystar_empty
Captcha Обновить код

Отримання товару

  • Самовивіз – Київ, вул. Симиренка, 36
  • Відділення Нової пошти, Укрпошти (від 1500 грн – безкоштовно)
  • Адресна доставка по Україні (від 2500 грн – безкоштовно)

Способи оплати

  • Готівкою
  • Післяплати (при отриманні)
  • На картку ПриватБанку (ФОП), рахунок підприємства
Закрыть
Логин (Имя пользователя):
Пароль:
 Забыли пароль?