Груша у вині зі спеціями та морозивом
Отзывы о статье ( 1 )
Як приготувати грушу у вині за французьким рецептом?
Десерт, що налаштовує на тихий і спокійний вечір, неквапливе смакування та насолоду всіма смаковими відтінками — пряна груша у вині чудово смачна та елегантна! Ви навіть уявити собі не можете, як змінюється смак звичайної груші, приготовленої в такий особливий спосіб. Груша виходить дуже ароматною, з неповторним поєднанням пряної м'якоті і улюбленого вина, а в дружньому союзі з кулькою морозива або збитими вершками може викликати справжній фурор на святковому столі або на вечері в стилі «романтик» для двох.
Цей вишуканий десерт — питання давньої суперечки двох найавторитетніших європейських кухонь із багатовіковими кулінарними традиціями. Ось уже кілька десятиліть Франція та Італія заперечують приналежність «п'яних» груш лише до своєї гастрономічної спадщини і не хочуть поступатися в цих дебатах ні на йоту! Стороннім спостерігачам конфлікту цих південних країн, у яких завжди було достаток вина та фруктів, залишається лише вихід – куштувати груші у вині, рецепт якого ми вам із задоволенням презентуємо!
Величезний плюс рецептури десерту - легкість приготування та великий вибір вина, яке ви можете використовувати, від легкого молодого білого Шардоне до витриманого та насиченого червоного Каберне Совіньйон. А ось із вибором самої груші необхідно бути більш вибірковим. У світі існує понад чотири тисячі сортів цього смачного фрукта, але вони зовсім різні! Овальні, грушоподібні і навіть круглі, салатові, зелені, жовті та червоні… Для цього рецепту визначальним буде тільки текстура м'якоті, тому для того щоб груші в червоному вині не перетворилися на кінець томлення в кашу і зберегли форму, вибирайте грушу тверду та щільну, яка ось тільки досягла своєї стиглості. Відмінно підходить для цього ароматний «Конференц» або будь-які інші зелені груші з м'якоттю. Про те, як приготувати десерт «Груша у вині», розповімо докладніше у нашому покроковому фото-рецепті!
Інгредієнти для приготування груші у вині зі спеціями
- груша - 2-3 шт.;
- вино червоне сухе – 0,5 л;
- бадьян - 3 шт.;
- гвоздика - 3-5 бутонів;
- кардамон - 3-4 бутони;
- кориця - 2 палички;
- цукор/мед - за смаком;
- апельсин - 1 шт.
Час підготовки: 00:10
Час приготування: 00:50
Кількість порцій: 2-3 шт.
Кухня світу: Французька
Спосіб приготування: Варіння, гасіння
Харчова цінність 100 грам приготовленої страви: калорійність - 120 ккал , 1 г білків , 0 г жирів , 53,0 г вуглеводів
Покроковий рецепт приготування груші у вині зі спеціями
-
У відповідну високу і не надто велику каструльку або ковшок влити червоне сухе/напівсолодке вино. Покласти в нього прянощі — корицю, бадьян, гвоздику та бутони зеленого кардамону. Груша в білому вині готується аналогічно і буде такою ж смачною, тільки з тією різницею, що замість насиченого рубінового кольору буде золотистою або янтарною залежно від марки білого вина.
-
Підсолоджуємо вино та прянощі медом, або білим або коричневим цукром на свій смак, починаючи від 2-3 ст.л. цукру чи 2 ст.л. меду та більше. Ставимо ківш з вином на вогонь, підігріваємо та розтоплюємо потроху цукор/мед.
-
Готуємо груші та зрізаємо з них шкірку тонкими довгими слайсами за допомогою овочечистки. Якщо цього не зробити, груша буде негармонійною за своєю структурою, шкірка перетворюється на жорстку оболонку і контрастуватиме з ніжною м'якоттю фрукта. Розрізаємо груші вздовж та видаляємо насіннєве гніздо. Плодоніжки залишаємо для естетики та зручності – за них зручно брати груші при подачі та розкладати у порційні тарілки. Якщо посуд можна підготувати груші до відварювання повністю: очистіть від шкірки, виріжте серцевину і зріжте круглий кінець біля груш, щоб вони зайняли стійку позицію і не падали при подачі.
- Утоплюємо половинки груш у теплій та солодкій пряно-винній суміші. Томімо на мінімальному вогні 10-15 хвилин середньостиглі сорти груш, дуже тверді груші - близько 30 хвилин. Груша в мультиварці готується на режимі «Суп», час за замовчуванням.
-
Після закінчення часу шумівкою виймаємо груші, що «почервоніли», а у вино додаємо апельсинову цедру і видавлюємо в нього апельсиновий сік. Уварюємо соус ще 15-20 хвилин, поки той не загусне (у мультиварці перейти на режим «Спека»). Груша у вині з корицею та бадяном готова!
При подачі грушу розкладаємо в піали або креманки, поливаємо винно-пряним соусом, що вийшов, додаємо збиті вершки, а ще краще, якщо ви подасте теплу грушу у вині з морозивом і горіхами. Такі температурні поєднання та різноманітні текстури просто чудові за відчуттями та сприйняттями!
Ще можна запропонувати таку страву як гарнір, адже груша у вині до м'яса — класика кулінарного жанру, її дуже часто подають до качки, качиної печінки, до оленіни та м'яса косулі. Для цих цілей доцільно буде приготувати груші у вині на зиму, щоб така добавка до м'яса або птиці була завжди доступна.
Смачного!
Рецепт на тему: Імбирні пряники. Рецепт з фото
Автор рецепту: Гай І.В.
Автор статті: Антонова И.Г. (доцент КНИТУ)
Дата публікації: 27-05-2018
Дата оновлення: 04-04-2024
Оставить комментарий
Комментарии к статье
-
Ольга ПрС 27-07-2018 :
Огонь просто! Как раз сезон груш начинается. Рецепт очень прост как по мне. Думаю стоит попробовать сделать грушу в вине с бадьяном. Для вечеринок в самый раз десерт