Курка в духовці. Рецепт із фото від відомого Шефа.
Отзывы о статье ( 1 )Пообідаємо? Добре приготовлена курка в духовці з скоринкою, рецепт якої сьогодні буде презентовано в нашому блозі, може стати приводом для того, щоб зібрати всю родину за столом. Підрум'яне і найтонша бурштинова шкірка, м'ясо птиці, що мчить у спеку, недбало розкладені і просякнули своїм ароматом апельсинові часточки, манять своїм виглядом ще до розсадження за стіл і налаштовують на смакову ейфорію!
Сьогодні в нашої курки чекає справжня східна казка — індійська пряність каррі. Набула поширення у світових масштабах, сьогодні ця ароматна суміш прянощів на основі куркуми може змінюватись за складом компонентів і пікантних складових.
Рецепт курки в духовці ніяк не можна назвати складним, тому при всій своїй пишності не вимагатиме багато часу і сил. Всього лише кілька маленьких секретів про те, як зробити таку приголомшливу глянсову скоринку і рекомендації для створення найсмачнішого маринаду для курячого м'яса. Отже, курка в духовці – рецепт покроковий із фотосупроводом!
Рецепт курки в духовці. Покрокові фото
Незважаючи на незаперечну користь курячого м'яса, особливо білої курячої грудки, вважається все ж таки, що курка в кулінарних масштабах — м'ясо прісне та невиразне. Для того щоб підкреслити його смак, необхідно попередньо замаринувати курочку в маринаді, який збагатить і просочить м'ясо настільки, що точно важко буде назвати страву гастрономічно невиразною. Крім того, готується курка в духовці, рецепти з фото можуть бути різні, але наш сьогоднішній - справжній смаковий баланс!
Складові:
- стегна курячі - 1 кг;
- апельсин - 2 шт.;
- імбир мелений - 1 ч. л.;
- каррі ніжний або каррі гострий (на вибір) – 1-1,5 ч.л.;
- сіль за смаком;
- мед - 2-3 ст.л.;
- соус соєвий - 2 ст.л.;
- свіжа зелень - за смаком.
Час підготовки: 01:00
Час приготування: 00:40
Спосіб приготування: Запікання
Кількість порцій: 3-4
Харчова цінність курячих стегон, приправлених, запечених у духовці на 100 г: 233 ккал , 23 г білків , 16 г жирів , 0 г вуглеводів
Рецепт приготування:
- Пропонуємо приготувати маринад для курки на основі апельсину та прянощів. Для цього взяти один апельсин, обдати окропом, покатати долонею по столу, щоб він поділився з нами більшою порцією свого цінного соку. Потім знімаємо з шкірки найяскравіший верхній шар - цедру (білий прошарок не зачіпаємо, вона гірчить), а з половинок цитрусу видавлюємо сік.
- Змішуємо в піалі апельсиновий сік, додаємо цедру, мелений імбир та приправу карі. Приправу карі вибирайте на свій смак - вона може бути гострою або ніжною/м'якою, залежно від виробника та варіацій запропонованого складу. Ми використовуємо ніжний каррі — він відмінно поєднується з апельсиново-імбирним маринадом і підкреслить фруктову нотку в блюді. Маринад солимо і злегка перемішуємо, щоб крупинки солі розійшлися в апельсиновому соку.
- Курячі стегна промиваємо і просушуємо щільними кухонними серветками, щоб вода від розморожування або миття не потрапила в маринад. Якщо ви хочете зробити страву менш калорійною – можна зняти з м'яса на кістки шкірку. А щоб стегна без шкірки не пересушилися, запікайте курку в рукаві в духовці, рецепт якої практично нічим не відрізняється від запропонованого нами, з тією різницею, що на стегнах не буде такої рум'яної скоринки. Заливаємо маринадом і залишаємо щонайменше на 2 години, максимум на добу. Так ми досягнемо граничної ніжності і глибокого просочення курячого м'яса всіма спеціями і прянощами , що використовуються .
- Перед тим, як запікати стегна в духовці, необхідно приготувати соус, за допомогою якого глазуруватимемо верхню шкірку, надавати їй карамельний приємний відтінок і хрумку скоринку. Для цього з'єднаємо мед та соєвий соус, перемішаємо до однорідної суміші. Меду в соусі має бути трохи більше, щоб він не стікав із стегон, а затримувався на поверхні та карамелізувався у розпаленій духовці.
- Виймаємо стегна з маринаду, якщо ви витримали в ньому курку досить довго, він убереться практично весь. Розкладаємо у вогнетривку форму трохи внахлест, а зверху розкладаємо часточки апельсина зі шкіркою.
- Поки духовка гріється і розжарюється до 200 градусів (якщо ви пам'ятаєте, будь-яке м'ясо спочатку ставиться в гарячу духовку), змащуємо вперше стегна соєво-медовим соусом. Шкірка відразу ж забарвиться в темний відтінок - це саме те, що потрібно!
- Далі запікаємо курку за такою схемою: ставимо форму в духовку, нічим не накриваючи курку зверху. Витримуємо 10 хвилин, після чого вогонь зменшуємо до 180-ти і знову змащуємо шкірку стегон сумішшю з меду та соєвого соусу. Наступні 15-20 хвилин витоплюємо жир з курки, щоб отримати тонку хрустку шкірку і принагідно кожні 7-10 хвилин наносимо медово-соєву суміш.
- Загальний час випікання залежить від розміру стегон та характеристик вашої духовки приблизно близько 40 хвилин. Шкірка тим часом набуватиме більш інтенсивного забарвлення і виразного глянцю. Коли результат запікання вас повністю задовольнить курка готова!
Сподіваємося, наш рецепт запеченої курки у духовці вам сподобався! Залишайте свої відгуки та враження від страви в коментарях! Смачного!
Автор рецепту: Гай І.В.
Автор статті: Антонова И.Г. (доцент КНИТУ)
Дата публікації: 28-09-2016
Дата оновлення: 28-01-2022
Оставить комментарий
Комментарии к статье
-
Рената 04-02-2017 :
даа. рецепт очень простой и весьма оригинальный с карри курица красивая со приятным золотистым цветом и ярким вкусом. Спасибо автору!