+38 (044) 334-54-85 +38 (067) 195-85-85 +38 (050) 145-85-45
магазин спецiй
(067) 195-85-85
 
(044) 334-54-85
(050) 145-85-45

Кава з прянощами

Отзывы о статье ( 3 )

З тих пір, як араби привезли перші зерна кавового дерева з Ефіопії, цей воістину божественний напій завоював міцне місце у серцях мешканців усіх країн світу. Еспресо, латте, капучино, кава з прянощами, мокка ... Вашому внутрішньому гурману надається величезний вибір видів кави. І хоча багато хто віддає перевагу класичній чорній каві, звареній у кавомашині, так чи інакше багато хто намагався урізноманітнити смак традиційного напою додаванням молока або, наприклад, шоколаду.

Кава зі спеціями

Рекомендуємо придбати ідеальну суміш спецій та прянощів для приготування кави по-східному - Приправа "для кави по-східному"

Кава по-східному є сьогодні одним із старих і поширених рецептів приготування кави. У різних джерелах називатися він може по-різному («по-турецьки», «по-арабськи»), але суть завжди зводиться до одного: при приготуванні кави до нього додають різні спеції, наприклад, корицю, гвоздику , кардамон, мускатний горіх . іноді навіть чорний перець чи сіль. Така «родзинка» надає кави неповторного аромату та смаку.

Національна кухня Тунісу пропонує використовувати в якості основної спеції кардамон . Він надає каві приємний освіжаючий смак, що трохи нагадує про лимон і евкаліпт. Вважається навіть, що з кардамоном кава набуває великої фортеці.

Кава з кардамоном

Щоб приготувати каву з кардамоном, вам знадобиться турка (або джезва). Цей спеціальний посуд став невід'ємною частиною кавоваріння з давніх-давен, і хоч у наш час його все більше витісняють хитромудрі кавоварки, справжню причетність до древнього ритуалу вам подарує саме вона. Отже, для приготування кави з кардамоном кладемо в джезву 3 чайні ложечки вашої улюбленої меленої кави, додаємо цукор за смаком (1 - 2 чайні ложки).

Оскільки кардамон надзвичайно ароматний, його потрібно взяти трохи, 1 — 2 зернятка. Врахуйте, якщо кардамон зберігався у вас якийсь час, краще трохи роздавити зерна, щоб покращити віддачу ефірних олій. Заливаємо в турку холодну воду з розрахунку одну чашку і ставимо на вогонь. Коли на каві з'явиться пінка, піднімаємо над конфоркою, даючи трохи настигнути, потім знову опускаємо на вогонь. І так тричі. Головне не допустити кипіння, щоб кава не гірчила. Після цього накриваємо кришечкою та даємо настоятися кілька хвилин. Чудовий смак і аромат, що бадьорить, гарантовані!

А які асоціації виникають у вас при згадці про корицю ? Напевно, домашні булочки та різдвяне печиво. Однак мало хто знає, що кава з корицею зігріває не гірше за теплого пледа в прохолодний день. А потрібно її зовсім небагато, буквально дрібка. Ввібравши в себе сонце і спеку своєї батьківщини, Шрі-Ланки, кориця розкриває їх язиком приголомшливим екзотичним букетом, солодким і пекучим одночасно.

Кава по-східному зі спеціями

Хочете побалувати себе такою екзотикою? Тоді у вже знайому нам турку засипаємо 1 чайну ложку з гіркою меленої кави, трохи прогріваємо над вогнем, щоб почали виділятися ефірні олії. Додаємо третину чайної ложки цукру та третину чайної ложки кориці, заливаємо все це гарячою водою, розрахованою на одну чашку напою. Ставимо на вогонь. Як тільки з'явиться пінка, відливаємо частину кави в чашку, з якої питимемо. Повертаємо турку на конфорку. Зробити так необхідно 3 — 4 рази, і тоді в результаті в нас вийде насичена терпким ароматом, солодка кава з пінкою.

А хочете відчути себе древнім римлянином, співвітчизником імператора Нерона, який у припадку люті вбив свою кохану дружину, а потім, покаявшись у скоєному, наказав спалити на її похороні річний запас кориці? Якщо згадати, що в ті часи корицю цінували вище за золото, починаєш по-іншому дивитися на багато речей.

Кава з корицею

Приготувати Каву по-римськи дуже просто. Потрібно зварити 1 чайну ложку свіжозмеленої кави з 1 ложечкою кориці. У товсту склянку склянку викладаємо кубики льоду, посипаємо 1 чайною ложкою цукрової пудри і заливаємо їх щойно знятою з вогню кави. Потім додаємо до отриманої суміші коньяк і отримуємо приголомшливий напій, пристрасний, солодкий і терпкий одночасно, так схожий на стосунки між чоловіком та жінкою.

Як то кажуть, скільки людей — стільки думок, стільки й рецептів кави. Який би ви не вибрали, головне пити його не поспішаючи, смакуючи відтінки смаку та аромату, насолоджуючись цим особливим моментом, неповторним, унікальним, тому що не можна увійти в ту саму річку двічі, так і неможливо двічі випити однакову каву.

Кава по-східному

Автор Антонова Ирина

Автор статті: (доцент КНИТУ)

Дата публікації:

Дата оновлення: 05-04-2020

Оставить комментарий

Оцените статью
empty starempty starempty starempty starempty star
Captcha Обновить код

Комментарии к статье

  • 03-06-2015 :

    статья надохнула на положительные эмоции... выпить чашечку кофе например с корицей...

  • 11-03-2015 :

    даже и не знал что такие разные специи можно добавлять в кофе.. буду пробовать.

  • 17-01-2014 :

    Спасибо за статью интересная...

Закрыть
Логин (Имя пользователя):
Пароль:
 Забыли пароль?