Смузі зі спіруліною. Простий рецепт з покроковими фото
Отзывы о статье ( 2 )
Детокс-смузі зі спіруліною та ягодами годжі. Що це та як готувати?
Омолоджує і оздоровлює, надає сил і насичує без найменшого почуття тяжкості, готується за дві секунди – це все про зелений детокс смузі!
Це так просто – киньте у блендер свіжі та корисні продукти, та отримайте вітамінний заряд на цілий день. Ви навіть уявити не можете, скільки мінералів і мікроелементів ви отримуєте в одному невеликому стаканчику зеленого смузі. Продукти для смузі не обробляються термічно, а отже, розкриваються повною мірою і приносять величезну користь для очищення організму та підтримки його імунної системи.
Сьогодні у нас в меню чудова спірулінова смузі, про яку хочеться сказати окремо, і все через цінну синьо-зелену водорость спіруліни . Дивно, але заліза в ній міститься в 34 рази більше, ніж у шпинаті , а бета-каротину в 25 разів більше, ніж у моркві. Великі цифри, але це ще не все. Надзвичайно важливі для організму кислоти, вітаміни А, С, Е і Д, хром, селен, марганець, магній, цинк, біодоступні для наших клітин пігменти хлорофіл і ксантофіл, повноцінний білок, що перевершує за показниками інші рослинні білки… Цього, мабуть, вже достатньо , щоб переконати вас почати колекціонувати у свій кулінарний блокнот рецепти смузі зі спіруліною та готувати їх частіше. Наприклад, ось такий смарагдовий смузі з бананом та спіруліною!
Інгредієнти для зеленої смузі зі спіруліною

- банан - 1 шт;
- ягоди годжі - 1 жменя;
- спіруліна в порошку - 2 ч. л.;
- зелень свіжа (шпинат, петрушка) - 1 пучок;
- вода/рослинне молоко/йогурт - 1-2 склянки;
- підсолоджувач: стевія, мед, сироп топінамбуру та ін. - за смаком.
Час підготовки: 5 хвилин
Час приготування: 5 хвилин
Кількість порцій: 2
Кухня світу: Американська
Спосіб приготування: Напої
Харчова цінність 100 г смузі зі спіруліною: калорійність - 71 ккал , 2,7 г білків , 2,6 г жирів , 9,7 г вуглеводів
Покроковий рецепт приготування смузі зі спіруліною. Фото
- Замочуємо ягоди годжі у теплій воді за 5 хвилин до приготування.
- У блендер кладемо кружальця очищених бананів. Щоб отримати більш густу консистенцію смузі, банан можна попередньо заморозити, тоді і охолоджувати смузі або використовувати лід додатково не потрібно.
- Коли ягоди годжі вберуть певну кількість рідини і стануть м'якими – відправляємо їх до бананів.
- Додаємо один із найголовніших корисних інгредієнтів, який до того ж забезпечить і дивовижний колір цього зеленого смузі – порошок спіруліна. Рецепти з нею завжди виходять неймовірно-апетитні через вже згаданий яскраво-зелений відтінок хлорофілу. Добова доза спіруліни становить 3-5 г, що становить 1-2 ч.л., тому можна сміливо додавати в блендер 2 ч.л., якщо порція смузі розрахована на двох. До речі сказати, як окремий продукт спіруліна може вам і не сподобається через специфічний аромат, зате ось у союзі «спіруліна-коктейлі», така її індивідуальність відходить на другий план, поступаючись місцем приємному фруктовому смаку. Крім коктейлів та смузі спіруліну можна додавати у звичайний салат, наприклад, салат зі спіруліни, зелені та огірків, або ж салат з авокадо, де соус готується на основі порошку спіруліни.
- Обов'язково додайте в смузі з бананом та спіруліною свіжу зелень! Вона вважається обов'язковим інгредієнтом будь-якого зеленого смузі - це раціонально з погляду ЗОЖ, адже не завжди можна змусити себе з'їсти півпучка зелені за один прийом їжі, а в таких смузі вона стає непомітним активатором всіх обмінних процесів в організмі. Використовуйте не тільки традиційну зелень - шпинат, петрушку або кріп, можна брати будь-яке салатне листя, м'яту, мелісу, руколу, базилік і навіть листя кульбаби. Сміливо доповнюйте смузі з порошком спіруліни суцвіттями броколі або капусти калі, селера або недавно ввійшов у моду мікрогрін - всі зелені овочі, молоде бадилля і салати підуть у справу з користю для вас.
- Вкидаємо в блендер кілька кубиків льоду і вливаємо чисту воду або будь-яке рослинне молоко/натуральний йогурт. Кількість рідини визначайте залежно від бажаної густоти зеленої смузі.
- Збиваємо! Вуаля, спіруліновий смузі готовий!
- Залишилося спробувати і підсолодити смузі стевією або медом (спіруліна з медом відмінно поєднується!) Пам'ятайте, що ягоди годжі мають свій власний солодкуватий присмак, тому якщо ви абсолютно не любите солодкі смузі, можна обмежитися тільки годжі як єдиним підсолоджувачем.







.jpg)
Пам'ятайте, що смузі - це все ж таки їжа, хоч і рідка, тому краще пити смузі до або після основного прийому їжі. Можна почати з нього свій день, тим самим розбудивши обмін речовин, можна випити його на ланч між обідом і вечерею замість печива і плюшок або влаштувати собі необтяжливий шлунок детокс-вечеря!
.jpg)
Популярні запити: куди додавати спіруліну, коктейль з порошком спіруліни, смузі боул
Стаття на тему: Чіа-пудинг. Рецепт дієтичного сніданку
Автор рецепту: Міщенко Ю.

Автор статті: Антонова И.Г. (доцент КНИТУ)
Дата публікації: 21-04-2019
Дата оновлення: 23-11-2021
Оставить комментарий
Комментарии к статье
-
iraTRP 14-05-2019 :
Крутой рецепт! Хорошая замена зелени это петрушка, в ней же столько витамином! Попробую для разнообразия.
-
Елиза 21-04-2019 :
спасибо за рецепт! Доступные продукты, детальные фото, все весьма просто! Буду готовить весной! Успехов!

