Смузі зі спіруліною. Простий рецепт з покроковими фото
Отзывы о статье ( 2 )Детокс-смузі зі спіруліною та ягодами годжі. Що це та як готувати?
Омолоджує і оздоровлює, надає сил і насичує без найменшого почуття тяжкості, готується за дві секунди – це все про зелений детокс смузі!
Це так просто – киньте у блендер свіжі та корисні продукти, та отримайте вітамінний заряд на цілий день. Ви навіть уявити не можете, скільки мінералів і мікроелементів ви отримуєте в одному невеликому стаканчику зеленого смузі. Продукти для смузі не обробляються термічно, а отже, розкриваються повною мірою і приносять величезну користь для очищення організму та підтримки його імунної системи.
Сьогодні у нас в меню чудова спірулінова смузі, про яку хочеться сказати окремо, і все через цінну синьо-зелену водорость спіруліни . Дивно, але заліза в ній міститься в 34 рази більше, ніж у шпинаті , а бета-каротину в 25 разів більше, ніж у моркві. Великі цифри, але це ще не все. Надзвичайно важливі для організму кислоти, вітаміни А, С, Е і Д, хром, селен, марганець, магній, цинк, біодоступні для наших клітин пігменти хлорофіл і ксантофіл, повноцінний білок, що перевершує за показниками інші рослинні білки… Цього, мабуть, вже достатньо , щоб переконати вас почати колекціонувати у свій кулінарний блокнот рецепти смузі зі спіруліною та готувати їх частіше. Наприклад, ось такий смарагдовий смузі з бананом та спіруліною!
Інгредієнти для зеленої смузі зі спіруліною
- банан - 1 шт;
- ягоди годжі - 1 жменя;
- спіруліна в порошку - 2 ч. л.;
- зелень свіжа (шпинат, петрушка) - 1 пучок;
- вода/рослинне молоко/йогурт - 1-2 склянки;
- підсолоджувач: стевія, мед, сироп топінамбуру та ін. - за смаком.
Час підготовки: 5 хвилин
Час приготування: 5 хвилин
Кількість порцій: 2
Кухня світу: Американська
Спосіб приготування: Напої
Харчова цінність 100 г смузі зі спіруліною: калорійність - 71 ккал , 2,7 г білків , 2,6 г жирів , 9,7 г вуглеводів
Покроковий рецепт приготування смузі зі спіруліною. Фото
- Замочуємо ягоди годжі у теплій воді за 5 хвилин до приготування.
- У блендер кладемо кружальця очищених бананів. Щоб отримати більш густу консистенцію смузі, банан можна попередньо заморозити, тоді і охолоджувати смузі або використовувати лід додатково не потрібно.
- Коли ягоди годжі вберуть певну кількість рідини і стануть м'якими – відправляємо їх до бананів.
- Додаємо один із найголовніших корисних інгредієнтів, який до того ж забезпечить і дивовижний колір цього зеленого смузі – порошок спіруліна. Рецепти з нею завжди виходять неймовірно-апетитні через вже згаданий яскраво-зелений відтінок хлорофілу. Добова доза спіруліни становить 3-5 г, що становить 1-2 ч.л., тому можна сміливо додавати в блендер 2 ч.л., якщо порція смузі розрахована на двох. До речі сказати, як окремий продукт спіруліна може вам і не сподобається через специфічний аромат, зате ось у союзі «спіруліна-коктейлі», така її індивідуальність відходить на другий план, поступаючись місцем приємному фруктовому смаку. Крім коктейлів та смузі спіруліну можна додавати у звичайний салат, наприклад, салат зі спіруліни, зелені та огірків, або ж салат з авокадо, де соус готується на основі порошку спіруліни.
- Обов'язково додайте в смузі з бананом та спіруліною свіжу зелень! Вона вважається обов'язковим інгредієнтом будь-якого зеленого смузі - це раціонально з погляду ЗОЖ, адже не завжди можна змусити себе з'їсти півпучка зелені за один прийом їжі, а в таких смузі вона стає непомітним активатором всіх обмінних процесів в організмі. Використовуйте не тільки традиційну зелень - шпинат, петрушку або кріп, можна брати будь-яке салатне листя, м'яту, мелісу, руколу, базилік і навіть листя кульбаби. Сміливо доповнюйте смузі з порошком спіруліни суцвіттями броколі або капусти калі, селера або недавно ввійшов у моду мікрогрін - всі зелені овочі, молоде бадилля і салати підуть у справу з користю для вас.
- Вкидаємо в блендер кілька кубиків льоду і вливаємо чисту воду або будь-яке рослинне молоко/натуральний йогурт. Кількість рідини визначайте залежно від бажаної густоти зеленої смузі.
- Збиваємо! Вуаля, спіруліновий смузі готовий!
- Залишилося спробувати і підсолодити смузі стевією або медом (спіруліна з медом відмінно поєднується!) Пам'ятайте, що ягоди годжі мають свій власний солодкуватий присмак, тому якщо ви абсолютно не любите солодкі смузі, можна обмежитися тільки годжі як єдиним підсолоджувачем.
Пам'ятайте, що смузі - це все ж таки їжа, хоч і рідка, тому краще пити смузі до або після основного прийому їжі. Можна почати з нього свій день, тим самим розбудивши обмін речовин, можна випити його на ланч між обідом і вечерею замість печива і плюшок або влаштувати собі необтяжливий шлунок детокс-вечеря!
Популярні запити: куди додавати спіруліну, коктейль з порошком спіруліни, смузі боул
Стаття на тему: Чіа-пудинг. Рецепт дієтичного сніданку
Автор рецепту: Міщенко Ю.
Автор статті: Антонова И.Г. (доцент КНИТУ)
Дата публікації: 21-04-2019
Дата оновлення: 23-11-2021
Оставить комментарий
Комментарии к статье
-
iraTRP 14-05-2019 :
Крутой рецепт! Хорошая замена зелени это петрушка, в ней же столько витамином! Попробую для разнообразия.
-
Елиза 21-04-2019 :
спасибо за рецепт! Доступные продукты, детальные фото, все весьма просто! Буду готовить весной! Успехов!