+38 (044) 334-54-85 +38 (067) 195-85-85 +38 (050) 145-85-45
магазин спецiй
(067) 195-85-85
 
(044) 334-54-85
(050) 145-85-45

Імбирні пряники. Рецепт.

Отзывы о статье ( 2 )

Запашні, м'які та приємні на смак імбирні пряники ручної роботи давно стали не лише частуванням, а й ототожненням різдвяних та новорічних свят. Насправді їх можна готувати не лише взимку — у всі пори року приємно влаштувати чаювання з цією випічкою, що неймовірно пахне. Не важливо, як ви оформите своє імбирне печиво - у вигляді вражаючого пряничного будиночка або це будуть пряники з малюнками та забавні імбирні чоловічки. Оберніть їх у гарний пакувальний папір, перев'яжіть яскравою стрічкою і з найкращими словами вручіть їх своїм близьким. Мода на кулінарний «хенд-мейд» у розпалі – це чудовий та оригінальний подарунок!

Імбир не просто так взятий за ароматну основу пряників. Ця пряність колись вважалася однією з найдорожчих у Європі, благом для обраної аристократії та ліками від усіх хвороб. Найбільше імбирну випічку полюбили у Німеччині та Англії.

Королева Єлизавета I була справжнім фанатом імбирного пряника, і щоб про цей чудовий смак дізналося якнайбільше жителів імперії, влаштовувала імбирні бали. Кожному гостю вручався подарунок — маленький пряник імбиру у вигляді чоловічка. Звідси й пішла традиція замішувати перед святами тісто для пряників, з якого потім виходили симпатичні імбирні чоловічки. Давайте і ми освоїмо це мистецтво і дізнаємося як зробити імбирний пряник!

Як зробити імбирний пряник

Імбирні пряники Інгредієнти

Імбирні пряники Крок 1

Імбирні пряники Крок 2

Імбирні пряники Крок 3

Імбирні пряники Крок 4

Імбирні пряники Крок 5

Імбирні пряники Крок 6

Імбирні пряники Крок 7

Імбирні пряники Крок 8

Імбирні пряники Крок 9

Складові:

Час підготовки: 00:30

Час приготування: 00:55

Спосіб приготування: Випічка

Кількість порцій: 40-45 шт.

Харчова (поживна) цінність 100 грам печива: 388 ккал; , 5,7 г білків , 18,5 г жирів , 52,8 г вуглеводів

Спосіб приготування домашніх імбирних пряників

  1. Тісто для імбирних пряників готується на основі розм'якшеного вершкового масла, тому обов'язково дістаньте його заздалегідь з холодильника, щоб його можна було легко збити з цукром. У глибокій скляній чаші з'єднуємо олію та цукор, збиваємо до розчинення цукрових кристалів. В цьому випадку, чим дрібнішим буде ваш цукор, тим швидше піде процес збивання.
  2. Вбиваємо в масляну пишну та однорідну суміш яйце, додаємо мед. Можна урізноманітнити пряники за смаком залежно від меду — використовувати ароматний гречаний зі специфічним гострим смаком або карамельно-ванільний липовий.
  3. Основна смакова гама розрахована на додавання в рецепт простих пряників сухого меленого імбиру, решту прянощів можна додати за своїм особистим смаком і проявити в цьому фантазію. Від цього залежать і види імбирних пряників, наприклад, у темний пряник імбирний додають мелену гвоздику, а в латвійські імбирні пряники обов'язково підсипають кайенский перець. У нашому випадку доповнимо аромат імбиру класичною корицею, пряним мускатним горіхом, пікантним чорним перцем.
  4. Підсипаємо прянощі в тісто, не забуваємо туди відправити і соду. Саме вона зробить наші пряники пишними, без використання розпушувача. Соду гасити не потрібно, оскільки вона дасть реакцію під час взаємодії з медом.
  5. Вводимо до складу пряничного тіста борошно. Її бажано просіяти двічі та додавати порціями.
  6. Ретельно перемішуємо борошно з рідкими інгредієнтами, скориставшись лопаткою, оскільки міксер на цьому етапі вже почне вередувати через щільність тесту.
  7. Замішуємо м'яке, слухняне пряникове тісто, що не липне до рук. Оформляємо його в кулю, загортаємо в плівку і відправляємо відпочити в холодильник і охолодитись на 1-2 години.
  8. З таким тестом комфортніше працювати тоді, коли воно справді стало холодним – його зручно розкачувати, вирізати химерні фігурки, переносити на деко для випікання. Тому розкочувати відразу всю кулю не рекомендуємо, краще відокремити від неї невелику порцію, наприклад, одну третину тесту і поступово розкочувати та вирізати фігури, тримаючи решту у холодильнику. Пласт розкочуємо завтовшки від 3 до 5 мм.
  9. Готові фігурки з тіста переносимо на лист. За бажанням вирізаємо зверху фігур отвір коктейльною трубочкою, щоб можна було готовий пряник підвісити на ялинку. Залишки і обрізки тіста знову ліпимо в кулю і охолоджуємо в морозилці - поки ви працюватимете з наступною порцією холодного тіста, ваші обрізки знову можна буде розкотити і вирізати з них зірки, ялинки або інше.
  10. Випікаємо домашні імбирні пряники при температурі 175 градусів, від 7 до 12 хвилин. Час випічки залежить від того, наскільки охолодженим було ваше тісто та товщина пласта. Зазвичай, якщо краї та низ пряника почали зарум'янюватися – можна виймати! Не поспішайте перекладати пряники з листа, залиште їх на кілька хвилин, вони охолонуть, затвердіють і стануть хрусткими.

Глазур для пряників

Вже повністю охолоджені пряники можна припорошити цукровою пудрою чи приготувати глазур для пряників, т.зв. айсинг, з одного збитого білка з однією столовою ложкою лимонного соку та 120-130 г цукрової пудри. Розпис імбирних пряників — справжнє мистецтво, яке потребує ретельності, зате результат чудовий!

Імбирне печиво

Ось і готові наші імбирні пряники, майстер-клас не зайняв багато часу, сподіваємося, що і ви освоїте цей рецепт швидко і приготуєте до свята чудові подарунки-частування для всієї рідні!

Імбир мелений Спеції для солодкої випічки

Рекомендує для перегляду Відео-рецепт Імбирних пряників:

Автор Антонова Ирина

Автор статті: (доцент КНИТУ)

Дата публікації:

Дата оновлення: 22-11-2023

Оставить комментарий

Оцените статью
empty starempty starempty starempty starempty star
Captcha Обновить код

Комментарии к статье

  • 15-11-2016 :

    Посмотрела ваш рецепт и решила детям сделать. Передают вам спасибо )) Пряники получились очень вкусными! )

  • 09-11-2016 :

    Рекомендую!!! Очень простой быстрый и весьма полезный рецептик.ФОто черткие, все понятно.

Закрыть
Логин (Имя пользователя):
Пароль:
 Забыли пароль?