+38 (044) 334-54-85 +38 (067) 195-85-85 +38 (050) 145-85-45
магазин спецiй
(067) 195-85-85
 
(044) 334-54-85
(050) 145-85-45

Лимонад з імбиром та лавандою

Отзывы о статье ( 1 )

 

Напій, що символізує літо, дитинство та сонячні дні - це, звичайно ж, лимонад! У нього досить багата і давня історія, що переплітається з багатьма легендами та цікавими фактами. Наприклад, першими, хто за припущеннями кулінарних істориків випробував лимонну воду, були давні мешканці Індії, сучасного Китаю та М'янми. Однак у письмових джерелах першовідкривачами лимонаду все ж таки стали єгиптяни і перси, які вважали лимонну воду цінним торговим вантажем за аналогією зі східними прянощами та спеціями .

Купить лаванду

Не дивно, що незабаром лимонад потрапляє до європейських країн на столи знаті та королівських осіб. Розкуштувавши чудовий освіжаючий напій, європейці зайнялися власним виробництвом, благо клімат південного узбережжя Європи дозволяв вирощувати цитрусові з великим успіхом. Вже у 17 столітті у Франції з'являється перша комерційна структура з продажу лимонаду на вулицях — його пропонували перехожим із бочок, які носили за спиною спеціально найняті рознощики.

Лимонад з лимона та апельсина на той час змішували зі звичайною водою, і лише для аристократів був доступний лимонад із мінеральними водами гірських лікувальних джерел. А знайома нам усім лимонна шипучка з'явилася тільки з винаходом сатуратора - приладу, що насичує рідини бульбашками вуглекислого газу. Поява такого апарату в 1767 можна вважати моментом відкриття газування і зародженням ринку світової торгівлі безалкогольних напоїв. Вже за кілька десятків років уперше в США була зареєстрована торгова марка під назвою «Високоякісний газований лимонно-імбирний ель», по суті — звичайний лимонад з імбиром, який ми сьогодні візьмемо за основу приготування лимонаду з лавандовим сиропом.

Отже, дозвольте уявити лавандовий лимонад, рецепт дуже легкий і незабутній!

Інгредієнти для лимонаду

Ингредиенты для лимонада

  • лимони - 2-3 шт.;
  • лаванда суха - 2 ст.л.;
  • імбир мелений - 0,5-1 ч. л.;
  • мед/цукор - 1-2 ст.л. або до смаку;
  • вода для сиропу - 0,5 л;
  • вода звичайна/газована - 1-1,5-2 л або до смаку;
  • лід.

Час підготовки: 00:55

Час приготування: 00:15

Кількість порцій: 5-8 шт.

Кухня світу: Італійська

Спосіб приготування: Змішування (мікшування)

Харчова цінність 100 грам: калорійність - 22 ккал , 0,2 г білків , 0 г жирів , 5,3 г вуглеводів

Як зробити лавандовий лимонад із імбиром?

Напевно, ви вже знаєте рецепт справжнього лимонаду. Для нього зазвичай нарізають лимони разом із цедрою, відправляють все в киплячий сироп, охолоджують, розбавляють за бажанням газованою водою і подають у келихах. Виходить чудовий лимонад, класичний рецепт перевірений роками та багатьма поколіннями. Але сьогодні ми хочемо запропонувати вам приготувати не класичний лимонад, а лавандовий, який безперечно стане вашим фаворитом. А все завдяки неповторному аромату лаванди , вишуканому, трохи терпкому, умиротворюючому і просто чарівному!

  1. Для початку потрібно приготувати лавандовий сироп. Для цього всипте у воду для сиропу 2 ст. ложки сухої лаванди (якщо використовуєте свіжу – кількість свіжих суцвіть така сама). На сьогоднішній день лаванда продається в магазині спецій Делюкс , тому при бажанні приготувати незвичайний лавандовий лимонад купити лаванду та інші інгредієнти для цього чудового напою ви зможете легко.

    Приготовление лавандового сиропа

  2. Наступний інгредієнт - мелений імбир . Імбир всипаємо разом із суцвіттями лаванди, перед тим, як поставити ківш на плиту. Якщо ви будете використовувати для лимонаду білий цукор - всипайте його з імбиром на свій власний смак, якщо ж хочете приготувати імбирний лимонад з медом - його рекомендуємо додати в теплий відвар з лаванди та імбиру, на етапі наполягання.

    Приготовление лавандового лимонада

  3. Ківш поставте на вогонь, доведіть до кипіння, на малому вогні прокип'ятіть 2 хвилини та відставте наполягати протягом години. У нашому випадку використаний натуральний мед - додаємо ложку або два меди в остиглий до 50 градусів і проціджений лавандовий відвар. Лавандовий сироп готовий!

    Рецепт имбирного лимонада с лавандой

  4. Приступаємо до головних інгредієнтів, без яких імбирний лимонад у домашніх умовах неможливий, соковиті та яскраві лимони. Унікальні цитрусові, які за своєю користю для нас можуть зрівнятися лише з найціннішими речовинами та вітамінами. Лужні елементи лимона, його мінеральні та органічні кислоти, фітонциди та біофлавоноїди дуже значні для активізації всіх життєво важливих процесів нашого організму. А якщо ви приготуєте імбирний лимонад, користь буде набагато більшою, оскільки імбир цілком здатний конкурувати з лимоном за вмістом антиоксидантів та антибактеріальних компонентів. В цій якості імбирний лимонад для схуднення цілком може претендувати на щоденний літній напій у вашому меню!

    Витискаємо сік з м'якоті лимонів, залежно від їх розміру вам знадобиться від 2 до 5 штук. Сік проціджуємо від кісточок. Якщо з якихось причин (зазвичай це підвищена кислотність шлунка або проблеми із травленням) лимонний сік у такій кількості вам протипоказаний — можна приготувати імбирний лимонад з апельсином, замінивши певну кількість лимонного соку свіжим соком з апельсину.

    Лимонад с лавандой. Шаг 4

  5. Залишилося поєднати лавандовий сироп з імбиром, лимонний сік та звичайну воду. Для того щоб отримати імбирний лимонад газований, влийте в сироп і лимонний сік будь-яку мінеральну воду в пропорції, яка вам до душі, регулюючи баланс кислоти і солодощі на свій смак. Обов'язково спробуйте зробити такий лимонад, газований рецепт на мінералці відрізняється від традиційного підвищеного вмісту солей та мінералів, які так необхідні нам у літній період. Подавайте охолоджений імбирний лимонад із м'ятою чи льодом негайно!

    Рецепт имбирного лимонада с лавандой. Шаг 5

Втім, якщо ви любите все незвичайне, можете приготувати лимонад імбиру від Джеймі Олівера. Відомий кулінар пропонує лимонад не охолоджувати, а нагрівати і подавати разом з ромом!.. У будь-якому разі, який би варіант ви не вибрали — лимонад з м'ятою, з апельсинів, з лимона або навіть гарячий з ромом, чудовий освіжаючий і незабутній смак вам гарантовано!

Смачного!

 

 

 

Автор Антонова Ирина

Автор статті: (доцент КНИТУ)

Дата публікації:

Дата оновлення: 01-02-2024

Оставить комментарий

Оцените статью
empty starempty starempty starempty starempty star
Captcha Обновить код

Комментарии к статье

  • 22-02-2019 :

    Классный рецептик, и простой! Буду готовить жарким летом

Закрыть
Логин (Имя пользователя):
Пароль:
 Забыли пароль?