+38 (044) 334-54-85 +38 (067) 195-85-85 +38 (050) 145-85-45
магазин спецiй
(067) 195-85-85
 
(044) 334-54-85
(050) 145-85-45

Рецепти з лавандою ТОП-8

Отзывы о статье ( 4 )

Чай з лавандою

Лавандовий чай має розслаблюючі та заспокійливі властивості. Відмінно підходить при нервових розладах і болях у шлунку

Складові:

Приготування:

  1. У чайник засипати квіти лаванди, залити окропом.
  2. Накрити кришкою та наполягати до 5-7 хвилин.
  3. За смаком додати мед та лимон.

Лавандовий цукор

Рецепт сахара с лавандой

Цукор з лавандою використовується як заміна звичайного цукру. Він чудово поєднується у соусах, кремах, тесті.

Складові:

  • 2 ст. сушеної лаванди
  • 250-300 г цукру

Приготування:

  1. У контейнер покласти квіти лаванди та цукор.
  2. Ретельно перемішати та закрити кришкою.
  3. Цукор повинен наполягати протягом 1 тижня, після чого просіяти і використовувати.

Лавандовий оцет

Лавандовий оцет Рецепт

Оцет з лаванди використовують як основу для французьких соусів та для салатних заправок. Аромат квітів чудово поєднується з різними сезонними овочами, фруктами та зеленню. Легко компонувати з чебрецем, розмарином, орегано, імбиром.

Складові:

  • 100 мл оцту
  • 2 ст. сушеної лаванди

Приготування:

  1. Для того, щоб зробити лавандовий оцет у домашніх умовах, необхідно взяти 100 мл яблучного або виноградного оцту.
  2. Залити в скляну банку з кришкою, що щільно закривається.
  3. Додати квіти сушеної лаванди - 2 ст. ложки.
  4. Відкласти та дати настоятися протягом 3 тижнів, періодично струшуючи.
  5. Після чого процідити та перелити в скляну банку для оцту.

Лавандовий сироп

Рецепт сиропа из лаванды

Сироп з лаванди можна додати практично до будь-якого напою. Крім того, квітки здатні злегка підфарбувати основу напою. Його також використовують як джем, для заправки фруктових салатів, в морозиво, чай і каву, лимонад.

Складові:

  • 6-7 ст. квітів лаванди
  • 400 мл фільтрованої води
  • 300 г цукру

Приготування:

  1. У каструлю налити воду та на середньому вогні довести до кипіння.
  2. Додати в киплячу воду цукор і постійно перемішувати, доки він повністю не розчиниться.
  3. Прибрати з вогню та додати сушені квіти лаванди. Перелити в ємність, закрити кришкою та охолодити.
  4. Перемістити в холодильник та зберігати до 3-4 тижнів.

Рецепт мохіто з лавандою

Рецепт мохито

Освіжаючий літній напій, який може стати в нагоді на будь-якій вечірці або святі. Прекрасно поєднується з різними закусками та фруктами.

Складові:

  • 50 г рому
  • 8-10 свіжого листя м'яти
  • 50 г лавандового сиропу
  • ½ шт. лайма
  • вода содова
  • щіпка сушених квітів лаванди

Приготування:

  1. У шейкер додати листя м'яти, сік лайма та сироп лаванди.
  2. Тиснути інгредієнти, наприклад, за допомогою ложки, поки не з'явиться яскраво-виражений запах м'яти та лайма.
  3. Додати лід і ром, закрити шейкер і трусити протягом 1 хвилини.
  4. Вилити у келих, додати содову. Як прикраса - посипати зверху квітами лаванди.

Лаванда у десертах

Пісочне печиво з лавандою

Рецепт печенья с цветами лаванды

Лавандове печиво є чудовим доповненням до літнього сніданку, яке можна поєднати з полуницею, чорницею або малиною.

Складові:

  • 2 ст. сушеної лаванди
  • 400 г борошна
  • 50 г цукру
  • 2 ч. л. розпушувача
  • 1/8 ч. л. солі
  • 100 г несолоного вершкового масла
  • 1 яйце
  • 100 г вершків
  • 200 г полуниці
  • 100 г збитих вершків

Приготування:

  1. Розігріти духовку до 200 градусів.
  2. Листок для випічки накрити пергаментним папером і злегка змастити вершковим маслом.
  3. Змішати цукор, розпушувач, борошно та сіль. Усі інгредієнти ретельно перемішати.
  4. Поступово додавати масло|мастило| нарізане на дрібні кубики і вмішувати тісто до однорідної консистенції.
  5. Змішати яйце, вершки та квіти лаванди. Додати|добавляти| в тісто і ще раз все перемішати.
  6. Викласти тісто на поверхню посипану мукою|борошном| і розкотити товщиною 0,5 см
  7. Вирізати за допомогою форми печиво різної форми (кола, ромби або за допомогою форми, яка у вас є вдома).
  8. Викласти печиво на пергамент і випікати протягом 15-20 хвилин|мінути| до золотистого кольору.
  9. Потім викласти на решітку до охолодження.
  10. Як топінг з'єднати нарізану полуницю з вершками.

Рецепт домашнього безе із сушеною лавандою

Безе с лавандой

Ці повітряні легкі ласощі готуються швидко і легко. Солодкий додаток до чаювання або прикрасить верх святкового торта.

Складові:

  • 5 штук. яєчних білків
  • ч.л. солі
  • 200 г цукрової пудри
  • 2 ст. сушеної лаванди

Приготування:

  1. Розігріти духовку до 180 градусів.
  2. Квіти лаванди дрібно подрібнити в кухонному комбайні, ступці чи кавомолці.
  3. Збити яєчні білки, після чого додати цукрову пудру, сіль та подрібнену лаванду. Повільно та акуратно перемішати.
  4. Продовжувати збивати до твердої форми піків.
  5. За бажанням ви можете додати харчовий барвник, наприклад синього або червоного кольору.
  6. Деко вкрити пергаменти для випічки.
  7. За допомогою кондитерського мішка викласти безе та випікати на верхній стійці духовки протягом 45 хвилин при 100-110 градусів

Автор Антонова Ирина

Автор статті: (доцент КНИТУ)

Дата публікації:

Дата оновлення: 22-11-2023

Оставить комментарий

Оцените статью
empty starempty starempty starempty starempty star
Captcha Обновить код

Комментарии к статье

  • 14-06-2020 :

    Отличное качество лаванды. Рекомендую

  • 15-05-2016 :

    Очень интересно, доступно.

  • 09-05-2016 :

    Новенька статейка у Вас! Молодцы! В принципе рецепты очень простые и легко доступные, при этом весьма интересные

  • 09-05-2016 :

    Красота то какая )) Лаванда это реально крутое украшение и ингредиенты на пике популярности.

Закрыть
Логин (Имя пользователя):
Пароль:
 Забыли пароль?