+38 (044) 334-54-85 +38 (067) 195-85-85 +38 (050) 145-85-45
магазин спецiй
(067) 195-85-85
 
(044) 334-54-85
(050) 145-85-45

Знаменита Зелена Кава

Зелена кава - це сирі, не смажені кавові зерна. Крім того, оскільки зерна не смажені, кава має інший смак і аромат, ніж звичайна обсмажена кава.

Кава, чи то зелена чи смажена, вона повинна незмінно проходити певні етапи.

Насамперед, плоди кавового дерева збирають та сортують. Тоді, плоть цих зерен навколишніх насіння (відоміший як кава в зернах) видаляють механічним і ручним способом. Потім ці цілі насіння залишають бродити і промивають кілька разів енергійно в прісній воді, щоб видалити тонку шкіру на насінні. Після чого їх сушать під сильним відкритим промінням сонця або за допомогою сушарки. Сушені кавові боби або смажать спеціальним методом, в кінці чого набуває коричневого кольору або залишають сирими, тобто так званою зеленою кавою .

Зелена кава вирощується виключно на органічних ґрунтах, відповідно плоди не містять пестицидів, штучних (синтетичних) та хімічних добрив. Крім того, немає жодних хімічних речовин, що використовуються в їх переробці (ферментація, стерилізація тощо).

5 корисних властивостей зеленої кави

Зелена кава для схуднення

1. Нейтралізатор

Зелена кава є багатим джерелом антиоксидантів. Деякі дослідження показують, що насправді зелені кавові зерна корисніший, ніж зелений чай за рахунок вільних радикалів. Також у складі зеленої кави міститься хлорогенова кислота, яка багато разів ефективна в нейтралізації вільних радикалів, ніж кількість антиоксидантів у зеленому чаї.

2. Посилення метаболізму

Хлорогена кислота в органічній зеленій каві збільшує швидкість обміну речовин, тим самим допомагає спалювати жири та калорії, за рахунок чого і відбувається зниження ваги.

3. Антидепресант

Кавова кислота у складі зеленої кави діє як стимулятор і дає приплив енергії, тим самим допомагаючи організму подолати втому.

4. Серце та печінка

Органічна зелена кава не містить кафестолу, який викликає підвищення рівня холестерину в крові і є дитерпеном, що відповідає за рівень ліпопротеїнів низької щільності. Цей дитерпен також впливає секрецію ферментів печінки. Таким чином, органічна зелена кава хороша для печінки.

5. Токсична дія

Оскільки зелена кава є органічною, вона не містить жодних залишків токсичних хімічних речовин і, отже, не має токсичного впливу на організм. Крім того, ви врятовані від алергенних та канцерогенних ефектів цих залишків.

Як правильно вибрати зелену каву?

зерна зеленої кави

Для правильного вибору зеленої кави варто розібратись у деяких моментах.

  • Тип ґрунту та клімату проростання зеленої кави

Смак та аромат органічної зеленої кави багато в чому залежить від типу ґрунту та клімату. Кава, яка росте на рівнинах, буде до смаку відрізняється від тієї, яка росте в гірських районах або прибережних районах або в тропічних лісах. Крім того, кавові зелені боби, які виросли на вулканічному ґрунті, відрізнятимуться від тих сортів, вирощених на нормальному ґрунті. Хоча смак дуже особисте питання, деякі з кращих смаків зеленої кави, як і раніше, залишається кавові зерна, вирощені на вулканічному грунті або в тіні.

  • Зростання зеленої кави на висоті над рівнем моря та час зрілості кавових зерен

Смак і аромат зеленої кави також залежить від висоти, на якій він виріс і час, який потрібний для досягнення зрілості. Чим вища висота, тим повільніше дозрівання і тим сильніший аромат.

  • Правильна обробка зеленої кави

Кавові боби, які обробляються, повинні мати приємний гіркий смак. Правильність обробки зеленої кави можна визначити за кольором кавового плоду. Ось деякі відтінки, які слід уникати.

Безбарвні боби: Зів'ялі або знебарвлені зелені боби є результатом пересушування або високим вмістом вологи. Кава на смак найкраще, коли вона має відповідний вміст вологи.

Бурштинові боби: Зелений колір кави в зернах іноді може переливатися жовтим через дефіцит деяких мінералів. Вони також мають неприємний смак.

  • Сорт зеленої кави

Coffea Arabica: це найбільш широко використовуваних видів. Майже всі кавові зерна, які приходять з Аравії, Східної Африки, Азії та Латинської Америки належать до цього сорту. Люди мають свої власні думки, але вважають, що Арабіка набагато перевершує якість робусти.

Coffea Canephora (робуста): сорти цього виду кави розташовані у центральній та західній Африці.

  • Цілісна або мелена зелена кава

Експерти вважають, що справжній любитель кави завжди має купувати каву у зернах. Порошкоподібна кава втрачає аромат і смак дуже швидко, за рахунок випаровування ефірних олій. Крім того, є варіанти хорошої порошкоподібної зеленої кави змішують з іншими добавками, такими як цикорій або з іншими сортами кави, які поступаються за якістю.

Якщо ви справжній любитель зеленої кави, то ви повинні подбати про кілька речей, щоб насолодитися ним сповна. Намагайтеся підтримувати значущість зеленої кави, оскільки цей продукт є органічним. Тобто, якщо ви обробляєте органічну зелену каву у себе вдома, не змішуйте і не додавайте в неї нічого синтетичного. Це псуватиме задоволення. Випалення зеленої кави в домашніх умовах потребує деяких знань чи підготовки. Перестаралися або недосмажений випал може надати кави поганий смак.

Зелена кава

Автор Антонова Ирина

Автор статті: (доцент КНИТУ)

Дата публікації:

Дата оновлення: 02-02-2024

Оставить комментарий

Оцените статью
empty starempty starempty starempty starempty star
Captcha Обновить код
Закрыть
Логин (Имя пользователя):
Пароль:
 Забыли пароль?