+38 (044) 334-54-85 +38 (067) 195-85-85 +38 (050) 145-85-45
магазин спецiй
(067) 195-85-85
 
(044) 334-54-85
(050) 145-85-45

Шашлик маринад, способи приготування шашлику

Отзывы о статье ( 4 )

Як тільки весняне сонце прогріває землю, починається час виїздів на природу, веселих пікніків, обов'язковим атрибутом яких є шашлик. Ніжне, смажене м'ясо, що капає гарячим соком, подобається і дорослим, і дітям. Для шашлику беруть такі види м'яса, як свинина, яловичина, баранина. Шашлик готують, так само, з дичини, свійської птиці, риби.

Смак шашлику, соковитість та гострота м'яса залежить від маринаду – суміші спецій, приправ та різних кислих рідин – оцту, вина, соку тощо. Існує безліч рецептів маринадів, на різні смаки. М'ясо маринують і в мінеральній воді, і в пиві, і в кефірі, і в коньяку, і в майонезі, і лимонному соку. Тільки випробувавши кілька способів маринування м'яса, можна знайти ідеальний варіант. Майже в кожному рецепті вживається цибуля. Він надає м'ясу соковитості, гостроти, смаку. Вважається, що чим більше цибулі, тим смачніше і насиченіше вийде шашлик. Як правило, береться така пропорція – кілограм цибулі на кілограм м'яса. Цибуля нарізається крупно, кільцями, які потім можна надіти на шампур. Спеції для шашлику використовуються різні: майоран, базилік, перець, мускатний горіх, кінзу та інші прянощі. Багато людей вважають за краще придбати спеціальні готові суміші, в яких є все необхідне, включаючи сіль.

Рекомендуємо звернути увагу на вже готову приправу для шашлику , яка містить старанно підібрані прянощі ідеальні для приготування дуже смачного шашлику.

Способи приготування шашлику

  • Найпоширенішим маринадом є вино. Підійде будь-яке сухе біле вино. На кілограм м'яса достатньо 300 г. М'ясо з цибулею укладається у посуді шарами. Вино необхідно перемішати з перцем, сіллю і залити цією сумішшю м'ясо. М'ясо витримувати у маринаді не менше доби.
  • Нерідко маринад для шашлику зі свинини готується з оцту. Необхідно взяти 0,5 л оцту з такою кількістю води. Додати 10 горошин перцю, 5 шт. гвоздики, 1 лавровий лист, ½ кореня петрушки або селери, 2 цибулини, 1 морква, сіль за смаком, 1 ч. ложка цукру. Поставити на вогонь воду, додавши до неї всі спеції та коріння, варити протягом 15 хвилин. Потім влити оцет і одразу ж вимкнути. Охолодити та заливати готовим маринадом м'ясо.
  • Є й простіший спосіб маринування м'яса з оцтом. М'ясо залити 250 г оцту, додати рубану зелень петрушку, цибулю, лавровий лист, сіль та перець. Маринувати 2:00.
  • Якщо використовувати для маринаду лимонний сік та суміш пряних трав, то можна отримати неймовірно смачний та ароматний шашлик. Сік одного лимона змішати з 3 ст. ложками олії. Додати 2 ст. ложки коньяку, кайенський перець та набір провансальських трав. Змішати маринад із м'ясом, залишити на 2-3 години.
  • Деяким людям подобається маринувати м'ясо у майонезі. На 1 кг м'яса береться 200 г майонезу, все перемішується, додається різана цибуля, сіль, спеції.
  • Багатьох людей цікавить, як маринувати свинину у мінеральній воді. Для цього беруть мінеральну воду Есентуки-17. М'ясо змішати з цибулею та дрібно нарізаною зеленню. Додати солі, перцю, залити мінеральною водою і залишити маринуватися щонайменше 10 годин.
  • Відмінним маринадом може бути і сама цибуля. Дрібно нарізаний або подрібнений на тертці, він випромінює гострий сік, який у поєднанні з приправами дозволяє чудово замаринувати м'ясо.
  • На Сході шашлик нерідко маринують у кефірі чи скислом молоці. Як приправи використовують кинзу, м'яту, лимон, перець, імбир.
  • Іноді баранину маринують у міцно завареному чаї. Для цього м'ясо замочують на 5 годин, після чого чай зливають, а м'ясо змішують із цибулею та спеціями.
  • У процесі смаження можна використовувати соус для шашлику. Також він хороший і як доповнення до вже готового м'яса.

Автор Антонова Ирина

Автор статті: (доцент КНИТУ)

Дата публікації:

Дата оновлення: 23-04-2018

Оставить комментарий

Оцените статью
empty starempty starempty starempty starempty star
Captcha Обновить код

Комментарии к статье

  • 25-08-2015 :

    Пробовал почти все, но мне кажется 250 г уксуса 70ти процентного это всё таки многовато, мясо слишком сильно отдаёт уксусом

  • 15-07-2014 :

    Полезная статья.

  • 04-05-2013 :

    Спасибо, есть из чего выбрать!

Закрыть
Логин (Имя пользователя):
Пароль:
 Забыли пароль?