+38 (044) 334-54-85 +38 (067) 195-85-85 +38 (050) 145-85-45
магазин спецiй
(067) 195-85-85
 
(044) 334-54-85
(050) 145-85-45

Суп Харчо зі свинини – класичний рецепт з фото

Отзывы о статье ( 2 )

У грузинських кулінарів існує безліч чудових і унікальних рецептів, але ось перше місце серед перших гарячих страв, якими пишаються на Кавказі, звичайно ж, належить супу харчо. Освоївши приготування страви в домашніх умовах, ви зможете влаштувати своїй сім'ї справжню грузинську трапезу!

Хмели-сунели

Що таке суп харчо?

Суп харчо традиційний — це перша страва, яка вариться на яловичині і навіть її назва звучить у перекладі як «суп із яловичини». Із задоволенням повідомляємо вам, що грузинські господині не такі суворі, вони не обмежуються тільки яловичиною і з такою самою запопадливістю готують суп харчо з курки, баранини і, як у нашому сьогоднішньому рецепті — зі свинини. Такий смачний суп не залишається поза увагою людей, які дотримуються посту. Вони із задоволенням готують його без м'яса і він суп виходить пісним. Використовуючи певні грузинські приправи та спеції, вегетаріанці досягають абсолютного повторення смаку за справжнім грузинським рецептом.

Далі, суп харчо за класичним рецептом передбачає використання сливового пюре - клапи або, на крайній край, сливового соусу ткемалі або звичайного гранатового соку. Однак якщо ви хочете приготувати суп харчо вдома без екзотичного для наших широт клапи, це цілком можливо! Томати у власному соку підійдуть якнайкраще, додадуть необхідну кислоту і насичений колір. Про це трохи докладніше розповімо нижче, коли представлятимемо етапи приготування супу харчо і покажемо покроково суп харчо класичний рецепт з фото.

Інгредієнти для супу харчо з рисом та свининою

Ингредиенты супа харчо

  • Свинина (м'якоть) – 0,5 кг;
  • вода - 2 л;
  • цибуля - 3-4 шт.;
  • рис довгозернистий - 120 г;
  • коріандр - 0,5 ч.л.;
  • лавровий лист - 3 шт.;
  • олія соняшникова - 3-4 ст.л.;
  • перець чорний горошком – 10 шт.;
  • перець червоний мелений - 0,5 ч. л.;
  • горіхи волоські - 70 г;
  • сіль за смаком;
  • кінза та петрушка свіжі - по 1 пучку;
  • часник у гранулах/порошок - 1 ст.л. або до смаку;
  • кориця мелена - 1 щіпка;
  • хмелі-сунелі - 2 ч.л.;
  • борошно/крупа кукурудзяна - 1 ст.л.;
  • томати у власному соку/томатна паста - 1 банка/3-4 ст.л.

Час підготовки: 00:55

Час приготування: 00:40

Кількість порцій: 7-8 шт.

Кухня світу: Грузинська

Спосіб приготування: Супи

Харчова цінність: калорійність - 88 ккал , 9 г білків , 11 г жирів , 5 г вуглеводів

Простий рецепт приготування супу харчо в домашніх умовах

Ви, напевно, знайомі з ім'ям кулінарного знавця Вільяма Похлєбкіна, який в одному з розділів своєї «Енциклопедії кулінарного мистецтва» описав, як приготувати суп харчо в домашніх умовах і як варити його так, щоб кожен інгредієнт зайняв своє місце. Максимально слідуватимемо його рекомендаціям і в нашому варіанті, щоб отримати саме той самий неповторний смак за грузинськими рецептами.

  1. Візьмемо для бульйону нежирну м'якоть свинини, наріжемо шматочками 3*3 см. Опустимо м'ясо в холодну воду і зваримо бульйон до повної готовності свинини, оскільки процес приготування самого супу триватиме не більше півгодини. Якщо у вас є побутові кухонні «помічники», також можна готувати суп харчо в мультиварці або в мікрохвильовій печі.

    Рецепт супа харчо

  2. Найважливішим у рецепті буде підготовка інгредієнтів, які необхідно буде розбити на три категорії, після їх закладки в суп. Перша закладка складається з рису, волоських горіхів, цибулі, чорного перцю горошком, коріандру, лаврового листа, кукурудзяної крупи або борошна.

    Грузинский суп харчо

  3. Рис необхідно промити, цибулю очистити і нарізати півкільцями, горошки чорного перцю стовкти у ступці або кухонному млиночку, а волоські горіхи подрібнити до середньої та дрібної крихти.

    Классический суп харчо

  4. Ось і готове вже м'ясо та бульйон — можна відправити до нього промитий рис та посолити. З цього моменту фіксуємо час варіння супу 30 хвилин, за які необхідно встигнути підготувати решту інгредієнтів і додати їх в бульйон.

    Суп из свининой

  5. Відправляємо цибулю разом з олією на сковороду, обсмажуємо до золотистого та приємного відтінку без зайвого пересмажування, всипаємо кукурудзяну крупу або борошно (якщо немає кукурудзяної – використовуйте пшеничну). Просмажуємо цибулю та крупу разом 2 хвилини, відправляємо на сковороду товчені волоські горіхи, коріандр, лавровий лист, чорний свіжомелений перець. Відправляємо вміст сковороди в каструлю з бульйоном та рисом.

    Кавказский суп с мясом

  6. Для другої закладки продуктів приготуємо хмелі-сунелі, корицю, червоний гострий перець, томати та пучок свіжої та зеленої петрушки. Цікавою смаковою додатковою «ноткою» може виступити така приправа як аджика, а суп харчо з аджикою стає таким самим насиченим і яскравим як з ткемалі.

    Национальное блюда. Суп харчо

  7. Томати подрібнюємо - розтираємо вилкою або пробиваємо занурювальним блендером, пучок петрушки подрібнюємо дуже дрібно ножем або у чаші кухонного комбайна. Як тільки пройдуть 20 хвилин від початку варіння рису - додаємо в суп томати, петрушку, хмелі-сунелі, корицю та червоний перець. Варимо ще 5 хвилин.

    Пошаговый рецепт супа харчо

  8. Для третьої закладки готуємо свіжу кінзу та часник. Ці продукти, за порадами Похлєбкіна, додаються вже у знятий з плити і не кипить харчо.

    Суп харчо

  9. Тому прибираємо каструлю з вогню, додаємо ароматну кінзу та часник. Обов'язково накриваємо кришкою і залишаємо хоча б на 15 хвилин настоятися із прянощами та спеціями.

    Рецепт супа харчо с хмели-сунели

Ось і готовий наш суп харчо, рецепт приготування в домашніх умовах не такий складний, як може здатися на перший погляд.

Сподіваємося, що вам сподобається наш варіант харчо. Ви можете освоїти надалі приготування вегетаріанського рецепту супу з рису, з картоплею, свинячих реберець і навіть ризикнути приготувати харчо в казанку на багатті! Смачного!

Популярні запити: суп харчо з яловичини, суп харчо по-грузинськи, суп харчо класичний рецепт

Автор Антонова Ирина

Автор статті: (доцент КНИТУ)

Дата публікації:

Дата оновлення: 19-08-2020

Оставить комментарий

Оцените статью
empty starempty starempty starempty starempty star
Captcha Обновить код

Комментарии к статье

  • 31-03-2019 :

    Спасибо за детальный рецепт! Сохраню себе.

  • 10-06-2017 :

    Обожаю харчо. готовлю по праздникам. У вас покупаю чили в стручке и хмели-сунели. Приправа конечно хорошая. Не сравнительная с магазинными вариантами. Еще в суп добавляю много кинзы, и свежий чеснок и не много сока лимона.

Закрыть
Логин (Имя пользователя):
Пароль:
 Забыли пароль?